به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، «منصور مجاوري» با بيان اينكه براي تحقق شعار حمايت از كالاي ايرانساخت بايد تمامي بخشهاي دستاندركار وارد عرصه عمل و اجرا شوند اظهار كرد: حوزه آموزش و پرورش به عنوان يكي از زيرساختهاي جدي و اساسي براي تحقق و ترويج فرهنگ در جامعه به شمار ميرود و در اين راستا، تمامي توليدكنندگان با توليدكالاي باكيفيت و رقابتي در كنار دست اندركاران سياستگذار و اجرايي و آموزشي بايد راه را براي آشنايي جامعه بزرگ دانشآموزي با ضرورت حمايت از كالاي ايرانساخت هموار كنند.
مجاوري با تأكيد بر اينكه بايد با استفاده از جريانسازي و كمك به خريد كالاي ايراني، دانش آموزان، مدارس و ديگر بخشهاي عرصه آموزش و پرورش را وارد جريان حمايت از ايران ساخت كنيم، افزود: با توجه به اينكه جامعه آموزش و پرورش از بُعد دانش آموزي و سازمان اداري و اجرائي بسيار گسترده است، ميتواند ظرفيت بسيار خوبي را براي حمايت از كالاي ايراني ايجاد كند.
وي يادآور شد: همچنين علاوه بر عرصه دانشآموزي، ديگر بخشهاي آموزش و پرورش از جمله خانوادهها و معلمان نيز مي توانند وارد مدار حمايت از كالاي ايرانساخت شوند.
**زير مجموعه آموزش و پرورش،بزرگ ترين حاميان توليدات ايرانساخت
دبير بخش دانشآموزي دومين جشنواره ملي فرهنگي و هنري ايرانساخت افزود: 13ميليون و 500هزار دانش آموز، نزديك به يك ميليون نفر از شاغل و حدود 800 هزار نفر از بازنشستگان فرهنگيان به صورت مستقيم با آموزش و پرورش در ارتباط هستند، پس انجام هر كار فرهنگي در كشور با در نظر داشتن نقش آموزش و پرورش، بسيار تأثيرگذار و اثربخشتر خواهد بود.
مجاوري با اشاره به گامهاي وزارت آموزش و پرورش در تحقق حمايت از كالاي ايرانساخت، گفت: آموزش و پرورش تقريباً از سال 93 با دستور و حمايت «سيد محمد بطحائي» معاونت توسعه مديريت و پشتيباني وقت، با بسياري از توليدكنندگان كالاهاي حوزه آموزش مرتبط و در تعامل هستند و با برگزاري نشستها، نمايشگاهها، جشنوارهها و همايش هاي مختلف، فعالان اين عرصه از جمله توليدكنندگان نوشتافزار و لوازمالتحرير را براي توليد كالاي كيفي و تأمين نياز جامعه آموزش و پرورش ترغيب مي كنند.
وي افزود: بيش از 100 توليدكننده در بخش نوشت افزار و لوازم التحرير از مداد، خودكار، خطكش، ماژيك و غيره و همچنين توليدكننده هاي دفاتر دانش آموزي و لوازم اداري، همگي آمادگي خود را براي حضور پررنگ و تأمين نيازها با برند ايراني اعلام كردند.
وي ابراز خرسندي كرد كه با نامگذاري امسال تحت عنوان سال حمايت از كالاي ايراني و با تاكيد و دستور وزير آموزش و پرورش، بسيار فعال تر و با برنامه به جلو خواهيم رفت.
مجاوري با بيان اينكه اگر شرايط را براي خريد كالاي ايراني مهيا كنيم، از سوي جامعه استقبال لازم صورت ميگيرد، اظهار كرد: همراستا با شعار امسال، لازم است كه تمام دستگاه هاي دولتي از جمله وزارت صنعت و معدن، سازمان استاندارد و سازمان حمايت از توليد كننده ها و مصرف كننده ها در كنار وزارت آموزش و پرورش حضور داشته باشند تا شرايط خوبي براي حمايت از كالاي ايراني فراهم شود.
**كيفيت و قيمت، مشوق حمايت از كالاي ايراني
مشاور وزير در امور منابع درآمدي و اقتصادي با بيان اينكه با پويا ساختن حركت توليدكنندگان ميتوان ضمن كاهش قيمت ها،موجب افزايش كيفيت كالاهاي توليد ايران شد و استقبال گسترده از توليدات ايراني را انتظار داشت، اظهار كرد: اگر هر دانش آموزي به طور مثال 10 عدد مداد يا خودكار در طول سال استفاده كند، بيش از 135 ميليون عدد از اين اقلام به چرخه بازار و توليد داخلي كمك ميشود.
وي، قيمت و كيفيت را يكي از مشوق هاي خريد كالاي ايراني دانست و گفت: اگر بنا داريم كالاي ايراني را وارد بازار كنيم بايد توليد كنندگان كيفيت و قيمت آن را در نظر بگيرند كه خوشبختانه انجمن صنفي موافقت و تاكيد كرده است كه قيمت ها از آنچه در بازار ارائه ميشود، پايينتر باشد و همچنين كيفيت كالا ها را حفظ نموده و شرايطي را مهيا كند كه دانشآموزان و خانوادهها را به خريد اين كالاها ترغيب كند.
دبير بخش دانشآموزي دومين جشنواره ملي ايرانساخت گفت: همچنين حضور شركتهاي توليد كننده نوشت افزار در جشنواره ملي ايران ساخت ميتواند گام مهمي را در جهت حمايت از كالاي ايران ساخت بردارد.
**ضرورت تدوين و اجرايي كردن منشور حمايت از كالاي ايراني
مجاوري اظهار داشت: بر اساس تصميم شوراي حمايت از كالاي ايراني در وزارت آموزش و پرورش،تدوين و ابلاغ منشور حمايت از كالاي ايراني به كليه ادارات كل آموزش و پرورش استانها ابلاغ شده است.
وي افزود: استان ها موظف هستند طي اين روزها اقدامات و هماهنگي هاي لازم را انجام دهند تا به اين ترتيب فاز اول جشنواره ايران ساخت كه همواره در دي ماه برگزار مي شود، در مهرماه برگزار شود.
به گفته مجاوري، به اين ترتيب ميتوان دستاوردي براي حمايت از كالاي ايرانساخت داشت و وزارت آموزش و پرورش به عنوان يك دستگاه همراه در حمايت از كالاي ايراني در جشنواره ايران ساخت نقش آفرين خواهد بود و از طريق تشويق و ترغيب دانش آموزان، حضوري پررنگ در جشنواره ايران ساخت داشت.
دبير بخش دانشآموزي ايرانساخت همچنين با اشاره به نقش جشنواره ملي، فرهنگي و هنري ايران ساخت در گفتمانسازي و جريان سازي حمايت از كالاي ايراني در عرصه دانش آموزي گفت: در بعد گفتمان حمايت از خريد كالاي ايراني وفرهنگ سازي ، بايد تمامي دستگاهها ي اجرائي، نهادها و فعالان اين حوزه از دست اندركاران اجرايي با حمايت از مصرف كالاي ايران ساخت، توليد كننده ها را مجبور به با توليد كالاي با كيفيت نموده و راه را براي رونق كالاي ايران ساخت هموار سازند.
وي يادآور شد: بايد كالاهاي ايراني از كيفيت و مزيت رقابتي مناسب نسبت به توليدات رقباي خارجي برخوردار باشند.
دومين جشنواره ملي فرهنگي، هنري «ايران ساخت»با اهداف «جريان سازي و توليد محتوا براي فضاي مجازي مرتبط با چرخه تجاري سازي، كارآفريني و اقتصاد دانش بنيان»، «حمايت از خدمات و توليدات دانش بنيان ساخت ايران»، «ساماندهي واردات بيرويه و ارج نهادن به كالاها و محصولات ايراني با كيفيت» و همچنين «كمك به برجسته سازي (نشان تجاري) كالاهاي مرغوب ايراني»، در بخش ادبيات، هنرهاي تجسمي، رسانه هاي ديداري و شنيداري، رسانههاي ديجيتال و ايده بازار و بخش دانش آموزي به همت ستاد فرهنگسازي اقتصاد دانش بنيان معاونت علمي و به دبير كلي «پرويز كرمي» و با شعار «فناوري ايراني، كسب و كار ايراني» در ديماه سال جاري برپا ميشود. آخرين مهلت ارسال آثار به جشنواره «ايران ساخت»، 15 آبان ماه 1397 است.
علمي**9294**2017
دبير بخش دانشآموزي جشنواره ايرانساخت بيان كرد:
جريانسازيِ حمايت از كالاي ايراني با جشنواره ايران ساخت
۱۵ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۷
کد خبر:
83057071
تهران-ايرنا-دبير بخش دانشآموزي دومين جشنواره ايرانساخت گفت: برگزاري جشنواره «ايران ساخت» موجب گفتمان سازي و جريانسازيِ حمايت از كالاي ايراني در عرصه دانش آموزي مي شود.