محمدرضا اميري شنبه در گفت و گو با ايرنا با اشاره به ظرفيت هاي گسترده شهرستان ني ريز در حوزه معادن گفت: سازمان حفاظت محيط زيست و همچنين وزارت صنعت، معدن و تجارت در مجموعه دولت فعاليت مي كنند و در فعاليت هاي خود به قوانين، مقررات و سياست هاي نظام و دولت توجه دارند.
وي اظهار داشت: با توجه به شرايط كنوني اشتغال جامعه و در اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي، بايد در مسير توسعه صنعتي و معدني اين شهرستان تلاش شود و در اين مسير به مسائل زيست محيطي نيز توجه لازم صورت گيرد.
فرماندار شهرستان ني ريز با اشاره به سازوكار صدور مجوزهاي اكتشاف و بهره برداري از معادن گفت: هيچ يك از فرايندهاي صدور اين گونه مجوزها از فرمانداري ها استعلام نمي شود بلكه سازمان هاي استاني طبق روال قانوني، درخواست هاي مطرح شده را بررسي و با اخذ نظر اداره هاي محيط زيست و منابع طبيعي شهرستان ها، نسبت به صدور پروانه اكتشاف اقدام مي كنند.
وي ادامه داد: زماني كه يك پروانه اكتشاف معدن صادر شد، به منزله آن است كه اداره هاي محيط زيست يا منابع طبيعي شهرستان هاي ذينفع اعلام كرده اند كه محدوده مورد اكتشاف فاقد پوشش گياهي است و يا اين كه در محدوده مناطق حفاظت شده و يا پارك هاي ملي قرار ندارد.
اميري گفت: اگر افرادي بر اين باور هستند كه خلاف اين فرايند قانوني اتفاق افتاده است و عمليات اكتشاف و بهره برداري در خارج از محدوده تعيين شده صورت گرفته است، بايد به صورت جدي رسيدگي شود.
فرماندار شهرستان ني ريز در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره علت اعتراض اخير اهالي منطقه نيز گفت: مردم معتقد هستند كه معادن نبايد به افراد غيربومي واگذار شود و چنانچه درآمدي باشد بايد به افراد بومي و در جهت عمران و آباداني منطقه واگذار شود.
جمعي از دوستداران طبيعت در منطقه قطار بنه از بخش قطرويه شهرستان ني ريز هفدهم مهرماه جاري در اعتراض به آنچه توسعه فعاليت هاي معدن كاوي و قطع درختان سرو كوهي در اين منطقه ناميدند اعتراض كردند.
عضو تشكل زيست محيطي ميراث ماندگار بختگان در اين باره گفت: متاسفانه بنا به اظهار منابع محلي، تعداد بيش از 50 اصله از درختان ارس و وهل كه جزو درختان بسيار ارزشمند و كمياب و تحت حمايت است در كنار ده ها اصله درخت از گونه هاي بادام كوهي و بنه، در جريان احداث جاده و معدن كاوي در اين منطقه در كوه هاي جنوبي منطقه قطاربنه، توسط ماشين آلات راه سازي يا معدني، قلع و قمع شده است.
محمد جواد رنجبر اظهار داشت: براي پنهان ماندن آثار اين قلع و قمع و تخريب طبيعت از ديد مردم و مسئولان، برخي افراد جاي درختان را با خاك پوشانده اند.
عضو تشكل زيست محيطي ميراث ماندگار بختگان اظهار داشت: در پي اين اقدام مردم، تمام ماشين آلات سنگين و دستگاههاي مربوط از محل معدن به پايين دست، منتقل و فعاليت هاي اين معدن تعطيل شد.
وي از مسئولان زيست محيطي خواست تا با عمل به وظايف قانوني خود در زمينه حفاظت از سرمايه هاي عمومي و احقاق حق مردم از تخريب ته مانده هاي منابع طبيعي و انفال دراين منطقه جلوگيري به عمل آورند.
شهرستان ني ريز در فاصله 192 كيلومتري شرق شيراز قرار دارد و پهنه هاي مهمي از منابع معدني از جمله در منطقه بهرام گور را در خود جاي داده است.
9873/ 2027
شيراز- ايرنا- فرماندار شهرستان ني ريز گفت: مطالبات مردم در ارتباط با معادن اين شهرستان به طور جدي پيگيري مي شود.