به گزارش ایرنا، نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی تبریز (رینوتكس) نخستین بار 15 سال قبل برگزار شد و در دولت های نهم و دهم به فراموشی سپرده شد.
این نمایشگاه با روی كار آمدن دولت تدبیر و امید، از سال 1393 جانی دوباره گرفت تا زمینه ساز ورود ایده ها و فناوری های نو در سایه شركت هیات های خارجی و تعامل آنان با مبدعان و فناوران ایران زمین باشد.
نمایشگاه «رینوتكس» تبریز در سال های گذشته، محل عرضه و تقاضای فناوری های روز و كارآمد بوده و همچنین فرصت داد و ستد، خرید و فروش، تبادل اطلاعات و یافته های علمی اساتید و محققان و پژوهشگران كل كشور و منطقه را فراهم كرده است.
*** برگزاری نمایشگاه رینوتكس در راستای اقتصاد مقاومتی است
استاندار آذربایجان شرقی می گوید: برگزاری نمایشگاه تخصصی فناوری و نوآوری ربع رشیدی در سال 2018 كاری ارزشمند و زیربنایی در راستای اقتصاد مقاومتی است.
مجید خدابخش اضافه می كند: استفاده از توانمندی های داخلی یكی از اصلی ترین موضوعاتی است كه در بحث اقتصاد مقاومتی دنبال می شود و نمایشگاه «رینوتكس 2018» می تواند ما را در رسیدن به این هدف كمك كند.
وی یادآوری می كند: معرفی الگوهای موفق طرح های تجاری سازی شده در نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی در طول پنج نمایشگاه گذشته از جمله دستاوردهای برگزاری این رویداد مهم حوزه فناوری كشور است.
خدابخش با بیان اینكه با اصلاح ذهنیت و نگرشها میتوان از ظرفیت این نمایشگاهها استفاده كرد، ادامه می دهد: همه دستگاههای اجرایی به ویژه دانشگاهها میتوانند در تغییر نگرش و اصلاح ذهنیت نسبت به این موضوع، نقش مهمی را ایفا كنند و به توسعه تجاریسازی و فروش محصولات شتاب بیشتری بخشند.
وی با بیان این كه از همه دستگاهها انتظار داریم تا به تجاریسازی ایدههای فناورانه كمك كنند، ادامه داد: وزارت دفاع مشتری خوبی برای این محصولات شده است، اما از سایر دستگاهها نیز انتظار داریم تا از این محصولات استفاده كنند.
*** محقق كردن اقتصاد دانش بنیان هدف اصلی نمایشگاه رینوتكس تبریز است
مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی نیز معتقد است كه محقق كردن اقتصاد دانش بنیان از اهداف برگزاری مستمر نمایشگاه «رینوتكس 2018» در تبریز است.
علی جهانگیری می گوید: این نمایشگاه فرصتی برای تعامل فناوران و سرمایه گذاران و هدف اصلی آن نگاه اقتصادی به عرصه فناوری و تجاری سازی است.
وی با بیان اینكه از نظر كیفی هم هر سال نمایشگاه تخصصی تر و مشتری مدار تر می شود، تشریح می كند: سال گذشته از مجموع یك هزار و 732 طرح دریافتی در نمایشگاه رینوتكس، 354 طرح خارج از استان و 20 طرح خارجی در این نمایشگاه شركت داشتند و 32 تفاهم نامه به امضا رسید.
جهانگیری یادآوری می كند: تا به امروز 285 ایده فناورانه، 334 طرح در حوزه توسعه و تجاری سازی و 44 محصول دانش بنیان در بخش فروش ششمین دوره نمایشگاه رینوتكس ثبت نام كرده اند.
وی اضافه می كند: از مجموع 667 طرح ثبت نام شده در ششمین دوره نمایشگاه رینوتكس 2018 تبریز 531 طرح از استان آذربایجان شرقی و 136 طرح از سایر استان هاست.
مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی می گوید: تاكنون هفت شركت از كشور چین و 60 نفر بازدیدكننده از كشور تركیه برای حضور در ششمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی اعلام آمادگی كرده اند.
** ثبت نام 667 طرح در بخش های تخصصی رینوتكس 2018
عزیز جوانپور، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های ارتباطات، الكترونیك و میكروالكترونیك «رینوتكس 2018: می گوید: از مجموع 102 طرح ثبت نامی 22 ایده، 74 طرح توسعه و تجاری سازی و 6 محصول دانش بینان برای فروش می باشند.
محمد حسین صومی، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی نیز تاكید می كند كه تاكنون 51 طرح در این بخش ثبت نام كرده اند كه از این تعداد 3 محصول فناورانه برای فروش و 29 طرح در بخش توسعه و تجاری سازی است.
رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های مهندسی پزشكی، علوم شناختی و همگرا نیز نیز می گوید: تا به امروز 43 طرح برای شركت در این بخش از نمایشگاه ثبت نام شده كه از این مجموع 6 محصول دانش بنیان برای فروش به نمایش گذاشته می شود.
محمد فرزاد ادامه می دهد: در زون تخصصی نوآوری و فناوری های صنایع دفاعی نیز 3 ایده به ثبت رسیده كه در نمایشگاه «رینوتكس 2018» تبریز معرفی می شود.
مهدی خرامش، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های اطلاعات و ارتباطات نیز از ثبت نام 26 ایده، 37 طرح توسعه و تجاری سازی و 15 محصول دانش بینان در بخش فروش خبر می دهد.
جعفر محسنی، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های نرم و هویت ساز (صنایع فرهنگی و خلاق) نیز می گوید: از مجموع 12 طرح ثبت نامی 5 ایده، 6 طرح توسعه و تجاری سازی و یك محصول دانش بنیان حضور دارند.
مصطفی قره باغی، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های نفت، گاز و پتروشیمی نیز با اشاره به حركت رو به رشد حضور در این بخش از «رینوتكس 2018» یادآوری می كند: 7 ایده و 8 طرح برای توسعه و تجاری سازی در این بخش ثبت نام كرده اند.
اكبر فتحی، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های كشاورزی و زیستی نیز می گوید كه از 54 طرح ثبت نامی 3 محصول دانش بنیان، 27 ایده و 24 طرح برای توسعه و تجاری سازی ثبت نام كرده اند.
یونس اكبرپور، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های صنایع خودرو، قطعه سازی و ماشین سازی نیز اعلام می كند كه 24 ایده، 12 طرح توسعه و تجاری سازی و یك محصول دانش بنیان در نمایشگاه رینوتكس 2018 حضور خواهند داشت.
میررضا مجیدی، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های نانو اظهار می كند: از مجموع 16 طرح ثبت نامی 8 ایده، 7 طرح توسعه و تجاری سازی و یك محصول دانش بنیان وجود دارد.
در همین حال جعفر پاشایی، رئیس زون تخصصی فعالیت های پژوهشی و فناورانه دانش آموزی می گوید 88 ایده و 10 طرح توسعه و تجاری سازی تا كنون در رینوتكس 2018 تبریز ثبت نام كرده اند.
افشین میلانی، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های انرژی نیز یادآوری می كند: از 18 طرح ثبت نامی در رینوتكس 2018، 5 ایده و 13 طرح توسعه و تجاری سازی می باشد.
علیرضا ایمانلو، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های آب نیز از معرفی یك محصول دانش بنیان برای فروش و نمایش 14 ایده و 55 طرح برای توسعه و تجاری سازی خبر می دهد.
ابولقاسم سلطانی، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های مواد پیشرفته، كامپوزیت، مصالح ساختمانی و راه سازی نیز اعلام می كند كه از مجموع 62 طرح ثبت نامی 7 محصول دانش بینان و 20 ایده و 35 طرح توسعه و تجاری سازی حضور دارند.
حسن پروینی، رئیس زون تخصصی نوآوری و فناوری های صنایع نساجی و پوشاك گفت: در این بخش 4 طرح ثبت نام كرده اند كه 1 طرح توسعه و تجاری سازی و 3 ایده می باشد.
به گزارش ایرنا، ششمین نمایشگاه نوآوری وفناوری ربع رشیدی RINOTEX2018 آبان ماه سالجاری از 10 تا 14 آبان ماه و با حضور۱۷ زون تخصصی فناوری در محل نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار می شود.
6120
![تجاری سازی ایده های فناورانه در نمایشگاه «رینوتكس» تبریز تجاری سازی ایده های فناورانه در نمایشگاه «رینوتكس» تبریز](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970721/83064480/N83064480-72599929.jpg)
تبریز- ایرنا- ششمین دوره نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی، موسوم به «رینوتكس 2018»، فرصت تجاری سازی فناوری، بسترسازی برای تكمیل چرخه علم تا فناوری و كسب و كار و افزایش صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان است.