به گزارش خبرنگار ايرنا، موزه دفاع مقدس استان مازندران كه 11سال پيش كلنگ ساخت آن به زمين زده شده است، براي تكميل و بهره برداري آن به 330ميليارد ريال اعتبار نياز دارد.
اين پارك موزه در فضائي به مساحت 60 هكتار در قالب 24 طرح و در 3 فاز در ساري در حال ساخت است.
فاز نخست اين طرح پس از 9 سال با سرمايه گذاري 195 ميليارد ريال اواسط بهمن ماه سال گذشته به مرحله بهره برداري رسيده است اما هنوز شرائط براي حضور و بازديد مردم مهيا نيست.
استاندار مازندران روز يكشنبه در نشست شوراي هماهنگي حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس استان با تاكيد بر اين كه ارزش هاي هشت سال دفاع مقدس استان بايد با قدرت هنر و نوآوري به درستي تبيين و به نسل پس از انقلاب منتقل شود، گفت: موزه دفاع مقدس طرحي مهم براي رسيدن به اين هدف مهم است.
وي با اشاره به اينكه بايد بخش زيادي از اعتبارات اين موزه را در بودجه ملي از ستاد كل نيروهاي مسلح پيگيري كنيم، افزود: با توجه به مشاركت خيرين مازندران در ترويج ارزش هاي اسلامي و شهدا ، مي توانيم از كمك هاي آنان نيز بهره بگيريم.
استاندار مازندران گفت: شركت هاي توليدي و صنعتي از جمله كارخانه سيمان، اتاق بازرگاني ،نظام مهندسي ساختمان همكاري و مشاركت داوطلبانه خود را اعلام كرده اند.
اسلامي از همه كساني كه در ساخت موزه دفاع مقدس مازندران مشاركت مي كنند قدرداني كرد و گفت: آحاد مردم به ويژه مسئولان همواره بايد ياد و خاطره شهدا را گرامي بدارند.
اسلامي بيان داشت: ايجاد ايستگاه ياد و خاطره شهدا با طراحي هنرمندانه در محلات و روستاهاي استان ضروري است و بنياد شهيد و امور ايثارگران اين موضوع را در دستور كار خود قرار بدهد.
**شكل گيري كارگروه فيلم و سريال دفاع مقدس مازندران
رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس مازندران نيز در اين جلسه گفت كه به رغم حماسه هاي بي نظير شهدا و جانبازان استان در هشت سال دفاع مقدس اما فيلم سينمايي و سريال در خور توجهي از دفاع مقدس استان ساخت نشده است.
سردارعبدالله ملكي با بيان اينكه مازندران 10 هزارو 400شهيد به همراه سرداران ،فرماندهان ، هفت شهيد خلبان را در دفاع مقدس تقديم نظام كرده است، گفت: كارگروه فيلم و سريال دفاع مقدس استان شكل گرفته است تا موضوع هاي رشادت هاي شهدا و جانبازان را به تصوير بكشد.
وي با بيان اينكه تا كنون 360ميليارد ريال براي موزه دفاع مقدس مازندران سرمايه گذاري شده است، گفت: اكنون ساخت مركز فرهنگي و هنري پارك موزه دفاع مقدس وارد يازدهمين سال ساخت شد و مطالبات مردم به ويژه خانواده هاي شهدا و جانبازان براي اتمام اين مركز فرهنگي جدي تر شده است.
وي تخصيص بودجه ملي براي اين مركز را بسيار كم دانست و اظهار داشت: شهرداري هاي مراكز استان ها بيشترين سهم را در ساخت موزه دفاع مقدس برعهده دارند .
پارك موزه استان مازندران در واقع بازسازي و نمايش عمليات والفجر 8 دوران دفاع مقدس در حاشيه رودخانه تجن ساري است .
يكي از مشخصات اين پارك موزه احداث ساختمان هاي ' تانك فارم ' است كه با الگوگيري از مخازن نفتي در شهر فاو با كاربري فرهنگي طراحي شده است.
احداث مسجد فاطمه الزهرا (س) ، يادمان فاو با بناي يكهزار متر مربع در ضلع غربي عرصه فاو و با الگوگيري از مسجد فاو كه توسط رزمندگان اسلام فتح ، طراحي و احداث شده است از ديگر ويژگي هاي اين پارك است .
دهكده يادمان هفت تپه هم با شبيه سازي اردوگاه هفت تپه در اين محل طراحي و اجرايي شده كه شامل سنگرهاي بتني ، چادر ، ايستگاه صلواتي ، ميدان ، تپه ماهورها ، المان ها و تنديس شهداست.
مركز بهداري و طرح ساماندهي ، احداث ديوار ساحلي رودخانه تجن و احداث سد لاستيكي به منظور شبيه سازي عمليات والفجر 8 و عبور رزمندگان اسلام از اروندرود در حد فاصل سدانحرافي تا پل كمربندي جديد هم از ديگر بخش هاي اين مركز فرهنگي است.
مردم ولايتمدار مازندران با پيشينه مذهبي و ديني در هشت سال دفاع مقدس كارنامه درخشاني را از خود بر جاي گذاشتند و ساخت مركز فرهنگي و هنري دفاع مقدس با هدف انعكاس گوشه اي از خاطرات سال هاي حماسه ، عشق و ايثار دلير مردان اين خطه سرسبز ساخته شده است .
6990/1654
استاندار مازندران تاكيد كرد:
پارك موزه دفاع مقدس بايد با همكاري همه دستگاهها تكميل شود
۲۲ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۰۷
کد خبر:
83065303
![پارك موزه دفاع مقدس بايد با همكاري همه دستگاهها تكميل شود پارك موزه دفاع مقدس بايد با همكاري همه دستگاهها تكميل شود](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970722/83065303/N83065303-72601458.jpg)
ساري- ايرنا - استاندار تاكيد كرد كه پارك موزه دفاع مقدس استان بايد با همكاري تمامي 22 دستگاه اجرايي و نهادهاي عمومي تا پايان سال 98 تكميل و بهره برداري شود.