۲۲ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۳۴
کد خبر: 83065572
T T
۰ نفر
قصه گو باید دارای قدرت تخیل باشد

بندرعباس - ایرنا- قصه گوی بیست و یكمین جشنواره قصه گویی درهرمزگان گفت: قصه گویی یك فن است و قصه گو باید دارای قدرت تخیل باشد.

بی بی فاطمه ساحلی زادگان روز یكشنبه در حاشیه این مراسم در گفت و گو با ایرنا، افزود: قصه گفتن برای كودكان را همیشه دوست داشتم و از 8 سالگی نیز عضو كتابخانه كانون بودم.
وی بیان داشت: قصه گو علاوه بر این كه باید شناخت كاملی از مخاطبان خود داشته باشد، باید دارای صدای خوب و تخیل وسیع به عنوان یكی دیگر از ویژگی ها و توانایی های یك قصه گو باشد.
این قصه گو در خصوص تاثیر بازی در حین قصه گویی گفت: با بازی قصه گو زیاد موافق نیستم نه این كه قصه گو بی حركت باشد بلكه معتقدم از حركت های نمایشی باید پرهیز كند.
ساحلی زادگان ادامه داد: حركت های نمایشی حین قصه گویی باعث می شود دقت به قصه در مخاطب از بین برود.
به گفته وی، اعضای بدن باید در خدمت قصه گو باشند اما نه در حدی كه به صورت نمایش دربیاید، زیرا از نظر من نمایش و بازیگری با قصه گویی متفاوت است.
ساحلی زادگان افزود: حركت های زیاد یك قصه گو باعث می شود كارش با بازیگر تئاتر یكسان دیده شود، درحالی كه هردو راویان قصه هستند ولی باید روایت هركدام باهم متفاوت باشد.
این قصه گوی هرمزگانی هم چنین گفت: قصه گویی والدین در خانواده برای فرزندان علاوه بر این كه باعث صمیمیت بیشتر در محیط خانواده می شود، كمك موثری به انتقال نكات آموزشی و تربیتی به فرزندان می كند.
به گزارش ایرنا، مرحله استانی بیست و یكمین جشنواره بین ‌المللی قصه‌ گویی در هرمزگان روز یكشنبه 22 مهرماه با شركت 38 قصه گوی در حال برگزاری است.
در بخش نخست جشنواه قصه گویی كه با اجرای 19 قصه گو در بخش دختران، زنان و مردان و پدربزرگ ها و مادربزرگ ها همراه بود، «لنا علوی» با قصه «بز و میش» از كتاب افسانه شعبان نژاد، «زهرا فرزین نسب» با داستان «نمكی» از كتاب ناصر یوسفی، «زهرا محمدی نژاد» با قصه «مُم حسین» از ادبیات شفاهی، «سعیده پوازی» با قصه «قیچی كه دنبال كار می گشت» از كتاب منیره هاشمی و «مبینا سبزه» با قصه «یك راه بهتر» از كتاب نورا حق پرست در بخش دختران به روی سن رفتند.
همچنین «فاطمه غلامزاده نخلی» با قصه «تیستو سبز انگشتی» از كتاب موریس درونون ترجمه لیلی گلستان، «معصومه میری» با قصه «آقای هزارپا و كفاش» از كتاب سامگیس زندی، «فاطمه رشید» با قصه «قور قورك» از كتاب علی خانجانی، «زهرا گلزاری» با قصه «بازی مدادها» از كتاب امیر مراد، «زهرا رحمانی» با قصه «آسیاب بچرخ» از كتاب سرور كتبی و «زهرا حمیدی» با داستان «دوستی خاله خرسه» در بخش زنان قصه گفتند.
«علیا آذرخش» با قصه «من و كنار» و «هدی كهوری نژاد» با قصه «اگر این چوب مال من بود» از كتاب محمد رضا شمس در بخش مادر بزرگ با رفتن بر روی سن قصه گویی كردند.
«فاطمه غفاری سروستانی» با قصه «آدم كوچولوی شجاع» از كتاب ناهید مهدوی اصل در بخش زنان و مردان و «رضا غریب آزاد دریایی» با قصه «مرد خاركن و بی بی سوك سوكو» از كتاب سهراب سعیدی نویسنده مینابی در بخش مردان در این جشنواره به روی سن رفتند.
همچنین «امید تركمانی» با قصه «فرشته ای از آسمان» از كتاب ناصر كشاورز، «نجوا آزاد» با داستان «روباه دم بریده» از ادبیات شفاهی، «شادی آزاد بشمی» با قصه «دوستی خورشید با فلفل های رنگی» و «محمدعلی قویدل» با قصه «منتیل پا» از كتاب مهرداد شكوهی نیز در مرحله نخست به قصه گویی پرداختند.
9887 /6048