به گزارش روز دوشنبه ایرنا از رسانه های آسیایی، ' ویراتو' از راهبان بودایی در میانمار كه به عنوان یكی از رهبران افراط گرا و دارای عقاید ناسیونالیستی شدید شناخته شده ، با فراخوان یك راهپیمایی درجمع هوادارانش از اقدامات سركوبگرایانه ارتش علیه مسلمانان روهینگیا حمایت كرد.
وی در جمع هوادارانش اقدام به سخنرانی ضد روهینگیایی كرد.
این اقدام درحالی انجام شد كه ویراتو از سخنرانی در مجامع عمومی توسط شورای راهبان ارشد میانمار به دلیل گسترش نفرت پراكنی در جامعه چند قومیتی میانمار تا ماه مارس(فروردین) سال جاری منع شده بود.
طبق گزارش شبكه خبری آسیا وان ویراتو بارها در سخنرانی هایش احساسات ناسیونالیستی را تقویت و اظهارات نفرت انگیز علیه سایر ادیان و اقلیت ها به ویژه اقلیت روهینگیایی مطرح كرده است.
سازمان ملل ارتش میانمار را متهم به نسل كشی اقلیت مسلمان روهینگیا در ایالت راخین این كشور كرده است.
ارتش میانمار درسال گذشته در اقداماتی برنامه ریزی شده صدها روستای روهینگیایی ها را سوزانده و هزاران نفر از روهینگیایی را به قتل رسانده است.
بیش از 750 هزار نفر از روهینگیایی ها به دلیل آزار و شكنجه مستمر نظامیان و بودائیان افراطی در شهریور سال گذشته به بنگلادش فرار كرده و پناه بردند .
با این وجود تاكنون دولت و ارتش میانمار اتهامات نسل كشی و كشتار جمعی را نپذیرفته است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز در تازه ترین گزارش خود خواستار محاكمه قضایی آنگ هلاینگ مین فرمانده ارتش میانمار به همراه 6 نفر دیگری از فرماندهان ارتش شده است.
دیوان بین المللی دادگستری نیز اعلام كرده كه پرونده ای علیه این افراد را در این نهاد قضایی بین المللی گشوده است.
ویراتو عصر گذشته در میانمار درجمع هوادارانش بازهم از روهینگیایی ها تحت عنوان ' بنگالی ها ' و یك 'قوم جعلی' یاد كرد.
این ' مانك' یا راهب بودایی همواره درسخنرانی ها و پست هایش در شبكه های اجتماعی ترغیب كننده نفرت و اقدامات علیه مسلمانان به ویژه اقلیت روهینگیایی بدون وطن بوده است.
مسلمانان روهینگیایی از جمله معدود اقلیت هایی در میانمار هستند كه دولت و نظامیان و بودائیان افراطی با اعطای حق شهروندی به آنها مخالفت كرده و روهینگیایی ها را بنگالی ها یا مهاجران بنگلادشی غیرقانونی به این كشور می دانند.
پیشتر فیس بوك كه تحت فشار گروههای حقوق بشری به دلیل نشرت اظهارات نفرت انگیز علیه روهینگیایی ها قرار داشت ، اقدام به بستن صفحه ویراتو كرد.
این شبكه در اسفند ماه سال گذشته اعلام كرد صفحه 'یراتو' راهب افراطی بودایی میانمار را به دلیل پست های تبلیغ نفرت علیه مسلمانان ، بسته است.
طبق گزارش رسانه های منطقه جنوب شرق آسیا بودائیان افراطی پیرو ویراتو نیز علاوه براینكه متهم به مشاركت در عملیات سركوب روهینگیایی ها در راخین میانمار هستند ، با استفاده از ساختار شبكه های اجتماعی اقدام به گسترش تبلیغات خصمانه علیه مسلمانان به ویژه مسلمانان روهینگیایی كرده اند.
دولت سوچی می گوید گروه ' ماباثا' وابسته به ویراتو را منحل كرده اما ویراتو كه تعداد زیادی از رسانه های غربی با وی مصاحبه كرده اند، همچنان درمیانمار با نفوذ است.
وی در سخنرانی اش دیوان بین المللی دادگستری را تهدید كرد: روزی كه نماینده ای از این دیوان به میانمار برای بررسی مساله روهینگیا پا بگذارد روزی است ویراتو دراین كشور اسلحه به دست می گیرد.
پیشتر مین آنگ هلاینگ فرمانده ارتش میانمار نیز در اظهاراتی مشابه گفته بود كه سازمان ملل و هیچ دادگاهی در جهان حق دخالت در امور داخلی میانمار را ندارد.
آساق **1599 **1908
كوالالامپور- ایرنا- یكی از رهبران افراطی بودایی درمیانمار كه به بن لادن این آئین معروف است در تظاهراتی در یانگون ضمن حمایت از اقدامات ارتش علیه اقلیت روهینگیا، جامعه جهانی را به دلیل پیگیری قضایی فرماندهان نظامی این كشور مورد انتقاد شدید قرار داد.