۲۴ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۱۶
کد خبر: 83067569
T T
۰ نفر
چالشهای جذب گردشگر در مشهد به عنوان ارزانترین مقصد گردشگری

مشهد- ایرنا- بهای خدمات بخش گردشگری در مشهد این كلانشهر را به یكی از ارزانترین مقاصد گردشگری جهان تبدیل كرده كه پایداری و دوام این مزیت نیازمند یك طرح جامع است.

به اعتقاد كارشناسان و مسئولین ذیربط، نبود یك طرح جامع مهمترین چالش پیش‌ روی صنعت گردشگری استان خراسان رضوی با محوریت شهر مقدس مشهد است.
رئیس كمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خراسان رضوی معتقد است در حوزه گردشگری خارجی بسیاری از مسائل در حوزه اختیارات و تصمیم ‌گیریهای استان نیست اما مسئولین استانی حتی از توان های موجود هم در این زمینه به خوبی استفاده نمی كنند.
محمد قانعی گفت: به عنوان مثال یكی از بهترین تبلیغات برای صنعت گردشگری در مشهد این است كه این شهر، ارزانترین مقصد برای گردشگران به شمار می رود و ضرورت دارد این ظرفیت در سطح بین المللی تبلیغ شود تا گردشگران بیشتری جذب شوند.
وی افزود: دغدغه فقدان نگاه كلان به این حوزه، فعالان صنعت گردشگری در مشهد را وادار به طرح این موضوع حتی در اتاق بازرگانی ایران نیز كرده ‌است.
وی اظهار داشت: با توجه به محدودیتهای اعمال شده برای سفرهای خارجی و كاهش ارزش پول ملی باید از این فرصت به شكل شایسته برای ارتقای صنعت گردشگری داخلی استفاده كرد.
رئیس كمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خراسان رضوی گفت: در شهر مشهد ظرفیتهای خوبی در بخش خدمات گردشگری فراهم آمده است و میزبانی مطلوب از خیل انبوه زائران در ماههای محرم و صفر، گواه توانمندی این بخش است كه باید غنیمت دانسته شود.

* محور طرح جامع گردشگری مشهد باید سفرهای ارزان قیمت باشد
مشاور برنامه ‌ریزی جامعه هتلداران ایران نیز در این باره گفت: با وجود ارزان بودن مشهد به عنوان یكی از مقاصد مهم گردشگری ایران باید طرح جامعی به منظور تحقق و تداوم سفرهای با تخفیف و ارزان قیمت به مشهد مقدس طراحی و پیش بینی شود كه البته تدوین این طرح حمایت استانداری خراسان رضوی را می طلبد تا موضوع به وزارت كشور اعلام و از ظرفیتهای ملی برای تحقق این مهم بهره گرفته شود.
مسعود منتجبی افزود: پیشنهاد مشخص در این زمینه این است كه یك گروه كوچك سه تا پنج نفره در حوزه گردشگری با محوریت اتاق بازرگانی تشكیل شود تا ظرفیتهایی كه بستر توسعه و رونق بیشتر این صنعت را فراهم می كند در این كارگروه بررسی و احصا شود.
وی ادامه داد: تنها در سایه همگرایی بیشتر بخش دولتی و خصوصی توسعه و شكوفایی این صنعت امكان پذیر خواهد بود و در همین راستا بخش خصوصی باید توقعش را از دولت محدود كند.

* تمركز بر زائران غیرایرانی
مدیركل هماهنگی امور فرهنگی زائران استانداری خراسان رضوی نیز گفت: در حال حاضر اولویت مردم داخل كشور با توجه به شرایط اقتصادی، سفر نیست، بنابراین اگر بخواهیم در حوزه گردشگری مشهد و خراسان رضوی موفقیتی حاصل كنیم باید بر بخش زائران غیرایرانی متمركز شویم.
سیدحمید موسوی افزود: برای رونق صنعت گردشگری باید دامنه فعالیت و تبلیغات ما به خارج از كشور نفوذ پیدا كند لذا باید تمركز ویژه ای بر حوزه جذب گردشگر خارجی داشته باشیم.

* عوارض تجاری موقت
عضو هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی خراسان رضوی نیز گفت: شهرداری مشهد باید در حوزه بخشودگی عوارض تجاری موقت دفاتر خدمات مسافرتی همكاری لازم را با بخش خصوصی به عمل آورد چون در حال حاضر هزینه های هنگفتی به فعالان این بخش تحمیل می شود.
محمد اسدی افزود: افزایش سهم استان خراسان رضوی در حوزه گردشگری ربطی به افزایش حجم مسافرتهای داخلی ندارد بلكه تمركز ما باید معطوف به گردشگری خارجی باشد.
وی اظهار داشت: جلوگیری از ورود مراكز غیرمجاز و دلالان به صنعت گردشگری، افزایش ماندگاری زائر و ارتباط موثر بخشهای مختلف گردشگری از جمله اهدافی است كه باید برای توسعه این صنعت در دستور كار قرار گیرد.
وی گفت: باید مشخص شود كه چرا با اینكه كشور ما رتبه دهم ظرفیتهای گردشگری دنیا را دارد اما این بخش هنوز نتوانسته است سهم خود را در ظرفیتهای اقتصادی این حوزه به دست آورد.
بخش گردشگری خراسان رضوی به ویژه شهر مشهد ظرفیتهای بالقوه ای برای جذب گردشگر به ویژه گردشگر خارجی دارد و تشكیل كنسرسیوم شهرهای گردشگر پذیر با همكاری شهرهایی چون قم، شیراز و اصفهان یكی از راههایی است كه می تواند به افزایش ماندگاری سفر گردشگران خارجی در كشور بیانجامد.
همچنین با توجه به وضعیت تحریمهای كشور و نوسانات نرخ ارز كه منجر به كاهش سفرهای هوایی به مشهد شده است می توان رویكرد جایگزین حمل و نقل ریلی را در پیش گرفت و با كاهش قیمتها، ارائه خدمات متنوع در حین سفر و ارائه بسته های خدماتی در مقصد، جذابیت سفر ریلی را برای گردشگران به ویژه گردشگران خارجی افزون كرد.
استفاده از ظرفیتهای دیگر گردشگری شهر مشهد از قبیل گردشگری كشاورزی و بوم گردی و گردشگری سلامت هم می تواند ماندگاری گردشگران را در این شهر افزیش دهد.
1922/6053