به گزارش ايرنا، 'لو كانگ' روز سه شنبه در نشست خبري با حضور خبرنگاران داخلي و خارجي در پكن افزود: چين از آمريكا مي خواهد تا به جاي تخريب گري، سازنده صلح و ثبات در درياي جنوبي باشد.
آمريكا چندي پيش اعلام كرد چين درياي جنوبي را 'نظامي' كرده است و كشتي هاي جنگي آمريكا را در حالت 'آزادي ناوبري' مورد آزار و اذيت قرار داده است.
'لو كانگ' در اين باره تاكيد كرد: فعاليت صلح آميز چين در قلمرو خود از جمله تخصيص تسهيلات دفاعي لازم و حق اعمال قانون حاكم بر كشورهاي مستقل، هيچ ارتباطي به 'نظامي سازي' ندارد.
سخنگوي وزارت امور خارجه چين تصريح كرد هيچ مشكلي در آزادي ناوبري و پرواز در منطقه درياي جنوبي وجود ندارد آمريكا به بهانه 'آزادي ناوبري و پرواز'، بارها كشتي هاي جنگي به درياي جنوب اعزام كرده و بدون اجازه وارد حوضه آبي جزاير 'شي شاي' شده است اين اقدامات آمريكا سبب تنش است.
درياي جنوبي چين دريايي حاشيهاي است كه بخشي از اقيانوس آرام به شمار ميآيد و ناحيهاي در حدود ۳ و نيم ميليون كيلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تايوان را دربر ميگيرد.
پس از پنج اقيانوس جهان اين دريا بزرگترين ناحيه دريايي جهان است.
جزيرههاي واقع بر درياي جنوبي چين كه با هم يك مجمعالجزاير را تشكيل ميدهند افزون بر صدها عدد هستند اين جزيرهها كه خالي از سكنه هستند و همچنين خود دريا، مورد جدال كشورهاي مختلف بودهاند به همين علت حتي نامهاي متفاوتي براي اشاره به اين دريا به كار ميرود كه البته «درياي جنوبي چين» نام پذيرفته شده بينالمللي، حداقل در انگليسي و زبانهاي اروپايي است.
جمهوري خلق چين تقريبا بر كل دريا و كشورهاي ويتنام، فيليپين، مالزي، برونئي و تايوان هريك بر بخشهايي از آن ادعاي مالكيت دارند، همچنين اين كشورها بر سر جزاير غني از نفت و گاز اسپراتلي و پارسل اختلاف دارند.
ايالات متحده اين دريا را از آبهاي بينالمللي ميداند و بر حق قانوني كشتيها و زير دريايي هايش در رفت و آمد در اين دريا تاكيد ميورزد.
**آساق**1904**
پكن- ايرنا- سخنگوي وزارت خارجه چين با اشاره به اينكه پكن بر جزاير درياي جنوبي و آب هاي نزديك آن حاكميت مسلم دارد از آمريكا خواست از تعدي به حق حاكميت چين دست بكشد.