كمبودی در جایگاه سوخت منطقه ویژه خلیج فارس وجود ندارد

بندرعباس - ایرنا - مدیر روابط عمومی شركت پخش فرآورده‌های نفتی هرمزگان گفت: هیچ مشكل و نگرانی در میزان تامین سوخت و توزیع آن برای جایگاه عرضه سوخت منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس وجود ندارد.

حامد ملازاده صادقیون روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا در خصوص ترافیك ایجاد شده در جایگاه عرضه سوخت واقع در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس افزود: علت ترافیك این جایگاه به دلیل نزدیكی با اسكله شهید رجایی و تردد زیاد كامیون ها در این مسیر است اما هیچ مشكلی از نظر تامین و توزیع سوخت وجود ندارد.
وی ادامه داد: چندبار از روز گذشته از این جایگاه بازدید كردم كه هیچ مشكلی از نظر تامین سوخت نبود درحالی كه این جایگاه نیازمند مدیریت بیشتر از سوی مدیریت جایگاه و كامیون داران است.
مدیر روابط عمومی شركت پخش فرآورده‌های نفتی هرمزگان یاد آور شد: به اندازه كافی سوخت در جایگاه این منطقه وجود دارد و در حال توزیع سوخت به كامیون داران است ضمن این كه این جایگاه دارای چندین سكوی برای عرضه انواع سوخت به رانندگان و كامیون داران است.
ملازاده صادقیون هم چنین گفت: ضمن این كه جایگاه یاد شده خود باید برای كاهش حجم ترافیك مسیر همكاری لازم را داشته باشد نظارت جدی تر پلیس راهنمایی و رانندگی برای كاهش حجم ترافیك در این مسیر نیز ضروری است.
وی با اشاره به این كه هیچ محدودیتی برای احداث جایگاه عرضه سوخت در شهر بندرعباس نداریم و برای عرضه سوخت بنزین و در 500 مترمربع هم مجوز جایگاه صادر می شود، گفت: همكاران ما در شركت پخش فرآورده ‌های نفتی به طور شبانه ‌روزی وظیفه سوخت رسانی را انجام می‌ دهند و مشكلی در توزیع سوخت نداریم.

** انتقال بیش از 130 میلیون لیتر فرآورده نفتی از هرمزگان
به گزارش ایرنا، استان هرمزگان با دارا بودن 2 پالایشگاه نفت بندرعباس و نفت ستاره خلیج‌ فارس یكی از قطب‌ های تولید كننده انرژی در كشور است كه علاوه بر تأمین سوخت استان سوخت استان ‌های بوشهر، فارس، جنوب كرمان و بخشی از سیستان و بلوچستان و چابهار را هم تأمین می‌ كند.
شركت ملی پخش فرآورده های نفتی دارای قدمتی 50 ساله بوده و دارای 5 انبار استراتژیك نفت در سطح استان هرمزگان است. بزرگ ترین انبار این شركت با ظرفیت یك میلیارد و 470 میلیون لیتر ذخیره سازی انواع فرآورده های نفتی در بندرشهید رجایی است.
پنج جایگاه سوخت گیری هوایی در سطح استان هرمزگان شامل جایگاه های بندرعباس، لاوان، كیش، قشم و بندرلنگه وجود دارد كه بزرگ ترین آن ها در بندرعباس و پرمصرف ترین نیز در جزیره كیش است.
روزانه بیش از 130 میلیون لیتر انواع فرآورده های نفتی از استان هرمزگان به سراسر كشور انتقال می شود.

**وجود 165 جایگاه سوخت در هرمزگان
كار سوخت رسانی به 3 هزار و 500 شناور در بخش های صیادی و تجاری با همكاری شیلات برعهده شركت پخش فرآورده های نفتی منطقه هرمزگان است.
در سطح استان هرمزگان 145 جایگاه عرضه سوخت مایع و 20 جایگاه عرضه گاز سی ان جی نیز در شهرستان های بندرعباس، قشم، خمیر و حاجی آباد وجود دارد.
48 جایگاه مصرف سوخت در ناحیه بندرعباس قرار دارند.
هم چنین منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس (هرمزگان) با وسعت تقریبی 5هزار هكتار در 4 سایت جنوبی، میانی ، شمالی و توسعه به لحاظ جغرافیایی تقسیم شده است.
در استان هرمزگان 6 منطقه ویژه اقتصادی به نامهای قشم، صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، بندر شهید رجایی، كشتی سازی خلیج فارس، منطقه انرژی بر پارسیان (غرب استان) و منطقه ویژه اقتصادی لاوان ( نفتی) و همچنین 2 منطقه آزاد تجاری كیش و قشم فعالیت دارند درحالی كه با موافقت هیات دولت منطقه آزاد صنعتی و نفتی جاسك نیز به آنها اضافه شده است.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس از واحدهای وابسته به ایمیدرو زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت) در مجاورت پالایشگاه بندرعباس و بندر كانتینری شهید رجایی در 13كیلومتری غرب شهر بندرعباس قرار دارد.
درحال حاضر بندرنفتی خلیج فارس واقع در مجتمع بندری شهید رجایی در بندرعباس مركز استان هرمزگان با داشتن تاسیسات سوخت رسانی بخشی از صادرات، ترانزیت و سوآپ فراورده های نفتی و بانكرینگ را بر عهده دارد كه شركت های خدمات رسان، مواد سوختی خود را از این تاسیسات تامین می كنند
از ابتدای سال جاری تاكنون، 856 فروند شناور در اسكله ‌های تحت نظارت بندر خلیج فارس پهلو گرفتند كه از این تعداد، 670 فروند مربوط به كشتی‌های حامل فرآورده نفتی و 186 فروند مربوط به شناورهای مواد معدنی بوده است.
هم اكنون 2 شركت بخش خصوصی در زمینه بانكرینگ سوخت در بندر نفتی خلیج فارس فعالیت دارند.
در حال حاضر بندر نفتی خلیج فارس با ظرفیت اسمی بیش 400 هزار مترمكعب و با حضور 11 شركت بخش خصوصی فعال است كه با توجه به برنامه‌ های توسعه ‌ای در آینده‌ ای نه چندان دور با احداث مخازن نفتی، ظرفیت آن به بیش از یك میلیون و 500 هزار متر مكعب می رسد.
در این بندر عملیات تخلیه و بارگیری انواع فرآورده های نفتی از قبیل بنزین، نفت گاز، نفت كوره، قیر، نفت سفید، فورفورال و انواع روغن‌ها انجام می شود.
گفتنی است، در پالایشگاه بندرعباس تولید نفت ‌گاز یورو4 افزایش یافته و پالایشگاه ستاره خلیج فارس 12 میلیون دیزل زیر 50 ppm تولید می ‌كند.
9887 / 6048