به گزارش ايرنا، پايگاه اينترنتي دانشگاه هنر اصفهان روز شنبه اعلام كرد : گروه باستان شناسي دانشكده حفاظت و مرمت اين دانشگاه، مطالعات خود در بخش پايين دست رودخانه زاينده رود در منطقه 'كفرود' از زير حوضه مهيار جنوبي را آغاز كرده است.
كفرود منطقه اي در اطراف شهر ورزنه در حدود 100 كيلومتري شرق شهرستان اصفهان است كه آب مورد نياز كشاورزي در آن از زاينده رود تامين مي شد.
فصل نخست اين مطالعات شامل بررسي منطقه در تير امسال با انجام مطالعات سنجش از دور و پيمايش گام به گام با حضور استادان و دانشجويان گروه باستان شناسي آغاز شد.
در اين مرحله، 50 محوطه از دورههاي مختلف پيش از تاريخ تا اسلامي و آثار شاخصي از قبيل مهره هاي سنگي، آثار مفرغي، سكه و تنوع گستردهاي از سفال شناسايي شد.
در شهريور امسال نيز كاوش باستان شناسي در 2 محوطه مهم از ميان محوطه هاي شناسايي شده توسط استادان و دانشجويان گروه باستان شناسي و باستان سنجي صورت گرفت كه موجب شناسايي بقاياي معماري و آثار ارزشمندي شد.
دانشگاه هنر اصفهان اعلام كرد كه گروه هاي باستان شناسي، باستان سنجي، مرمت اشيا و مرمت بناي اين دانشگاه در حال پژوهش بر روي آثار و اشياي حاصل از اين فعاليت ميداني هستند و اميد است كه در آينده نزديك تعدادي پايان نامه دانشجويي و طرح پژوهشي به تصويب دانشگاه برسد و با همكاري گروه موزه داري، داده هاي حاصل از اين مطالعات و اشيا بعد از مرمت در قالب موزه دانشگاهي به نمايش درآيند.
در اين گزارش تاكيد شده است كه با انجام مطالعات منسجم باستان شناسي، تاريخي و جغرافيايي در حوضه زاينده رود، شواهدي ارزشمند و متعدد از دورههاي فرهنگي مختلف آشكار مي شود كه دانش ما را نسبت به زيست بشر در مركز فلات ايران افزايش مي دهد.
زاينده رود بزرگترين رودخانه منطقه مركزي ايران به طول 350 كيلومتر است كه از كوههاي زاگرس مركزي بويژه زرد كوه بختياري سرچشمه مي گيرد و در كوير مركزي ايران به سمت شرق پيش مي رود و در نهايت به تالاب گاوخوني در شرق اصفهان مي ريزد.
اين رودخانه از هزاران سال پيش تاكنون با تامين آب آشاميدني و كشاورزي حوضه هاي آبريز گسترده اطراف خود، امكان زندگي، استقرار بشر و تمدن سازي را فراهم كرده است.
3011 / 6022
اصفهان - ايرنا - گروه باستان شناسي دانشگاه هنر اصفهان موفق به شناسايي 50 محوطه باستاني مربوط به دوران پيش از تاريخ تا پس از اسلام در پايين دست حوضه آبريز زاينده رود شده است.