۲۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۴:۴۷
کد خبر: 83073462
T T
۰ نفر
رد پرواز «مگس مدیترانه» در نیمی از باغ های مركبات مازندران

ساری- ایرنا- درختان مركبات مازندران امسال در آستانه رسیدگی و برداشت محصول در معرض آفت مخرب مگس میوه موسوم به « مگس مدیترانه ای » قرار گرفته است كه در صورت تعلل باغداران بخش زیادی از باغ های استان به این آفت آلوده می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مگس مدیترانه ای در درون میوه های در حال رسیدن تخم ریزی می كند و لارو آن با تغذیه از گوشت میوه سبب پوسیدگی و ریزش شدید محصول می شود.
مازندران 160 هزار هكتار باغ انواع میوه دارد كه 110 هزار هكتار آن از انواع مركبات بویژه پرتقال است و سالانه حدود 2 و نیم میلیون تن محصول از این باغ ها برداشت می شود.
مهم ترین میوه باغ های مركبات مازندران را انواع نارنگی و پرتقال تشكیل می دهد و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت شده و روانه بازار می شود.
انشو ، پیج ، كلمانتین ، یافا و یونسی از انواغ نارنگی هایی است كه برداشت نوع زودرس آنها از اواخر شهریور ماه امسال آغاز شد و هم اكنون نیز زمان برداشت رقم دیررس آغاز شده است.
برداشت گونه های مختلف پرتقال در مازندران هم از نیمه آبان آغاز می شود و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوائی تا اواخر ماه دی ادامه می یابد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی مازندران روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به كشاورزان در باره گسترش شیوع آفت مگس مدیترانه ای هشدار داد و گفت كه سطح ردیابی این مگس به حدود 54 هزار هكتار رسیده است.
عبدالرحمان زاغی با اعلام این كه هجوم این آفت سبب شد تا پنج هزار هكتار از باغ های استان آلوده شود، افزود: برای اتخاذ تدابیر پیشگیرانه امروز نشست ستاد مبارزه با مگس میوه در جهاد كشاورزی با حضور كارشناسان برگزار شد.

** شتاب در برداشت مركبات رسیده
وی با تاكید بر این كه در زمان حاضر محصول نارنگی در بعضی از كانون‌های شیوع آفت دچار آسیب شده است، از باغداران خواست تا هرچه سریع تر نسبت به برداشت میوه‌های رسیده موجود در سر درخت اقدام كنند.
زاغی گفت: تا كنون در 2 هزار و 158 هكتار از باغ های استان مبارزه شیمیایی و غیر شیمیایی علیه آفت مگس میوه انجام شده است و كارشناسان بخش كشاورزی آماده همكاری با باغداران در چگونگی مبارزه با مگس میوه هستند .
مدیر حفظ نباتات جهاد كشاورزی مازندران افزود: باغداران در كانون‌هایی كه مگس میوه مشاهده شده است اقدام به طعمه ‌پاشی كنند.
وی در باره اقدامات جهاد كشاورزی برای مقابله با مگس مدیترانه هم توضیح داد: هم اكنون 60 هكتار از باغات استان مجهز به تله های جلب كننده فرمونی و مایع سراترپ به منظور شكار انبوه این آفت است و 268 ایستگاه پیش‌آگاهی هم با نصب 700 تله جلب‌كننده فرمونی و مایع سراتراپ، كار ردیابی را انجام می دهد.

** تاكید بر اقدامات پیشگیرانه
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی مازندران بهترین روش مقابله با آفات را انجام اقدامات پیشگیرانه دانست و از صاحبان باغ های مركبات بویژه باغ های نارنگی خواست تا میوه های فاسد را از پای درختان جمع آوری و در عمق 40 تا 50 سانتی متری زمین دفن كنند.
زاغی همچنین برداشت میوه های رسیده درختان را ضروری دانست و افزود كه این میوه ها در صورتی كه برداشت نشوند و روی درخت باقی بمانند ، میزبان آفت خواهند بود.
مگس میوه مدیریترانه ای از آفات مخرب جهانی است كه نسبت به سایر گونه های مگس میوه دارای دامنه میزبانی وسیعی است و می تواند بیشترین خسارت را به بار بیاورد.
هلو ، خرمالو ، انجیر ، سیب زرد ، آلو و گلابی و مركبات از جمله میزبان های این آفت هستند.
حشره مگس میوه به طور معمول تا 2 ماه زنده می‌ ماند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا 6 ماه هم امكان زنده بودن آنها وجود دارد.
وجود میزبان از جمله میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت و سرمای هوا بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه است.
6990/1654
۰ نفر