به گزارش خبرنگار ايرنا، آرش آريانژاد روز دوشنبه در حاشيه مراسم اعزام 27 اكيپ گشت و بازرسي حفاظت و صيانت از منابع آب هاي سطحي و زير زميني كردستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در 6 ماه اول امسال، 200 حلقه چاه آب غيرمجاز رو شناسايي كرديم و 95 حلقه چاه نيز مسدود شدند.
وي با اشاره به اينكه امسال براي اولين بار بانك اطلاعاتي ثبت چاه هاي آب غير مجاز ايجاد شد، افزود: در هشت سال گذشته سه هزار حلقه چاه آب عميق و نيمه عميق غير مجاز در كردستان مسدود شده است.
معاون حفاظت و بهره برداري شركت آب منطقه اي كردستان بر عدم صدور پروانه چاه آب كشاورزي جديد تاكيد كرد و يادآور شد: هر نوع برداشت از منابع آبي در صورتي كه در بانك اطلاعاتي ما ثبت نشده باشد، غير مجاز است.
وي از فعاليت 13 هزار چاه داراي پروانه بهره برداري در استان خبر داد و اضافه كرد: از اين تعداد، پنج هزار و 500 چاه برقي و مابقي با سوخت ديزلي كار مي كنند.
آريانژاد در ادامه به آزاد سازي حدود 70 هكتار از اراضي تصرف شده بستر رودخانه هاي استان در سال جاري اشاره كرد و گفت: به دنبال اين تخلف ها براي 73 متخلف پرونده تشكيل و به مراجع قضايي ارجاع شد.
وي تاكيد كرد: از 2 سال پيش برنامه اي براي ساخت كنتورهاي هوشمند و نصب بر روي چاه هاي آب در دست اجرا قرار گرفت و از نيمه دوم سال گذشته نصب اين كنتورها آغاز شده است.
آريانژاد به اعزام اكيپ هاي گشت و بازرسي حفاظت و صيانت از منابع آب هاي سطحي و زيرزميني استان اشاره كرد و افزود: اين اكيپ ها در راستاي سياست هاي وزارت نيرو به واسطه سازگاري با كم آبي در قالب اجراي طرح ملي احيا و تعادل بخشي منابع آب به مناطق مختلف اعزام مي شوند.
معاون حفاظت و بهره برداري شركت آب منطقه اي كردستان از عدم فعاليت اين اكيپ ها در يكسال گذشته به دليل نبود اعتبار خبر داد و اظهار داشت: اين اكيپ ها تا پايان سال 98 فعاليت مي كنند و گشت و بازرسي آنان شامل آب هاي سطحي و زير زميني و نظارت بر برداشت مصالح رودخانه اي است.
وي يادآور شد: تمام منابع آب مجاز و غير مجاز، اضافه برداشت و كشت ها توسط اين گشت ها مورد بررسي قرار مي گيرد تا با اين كار از منابع آبي صيانت شود.
به گزارش ايرنا، استان كردستان با مساحت 29 هزار كيلومتر مربع در غرب ايران قرار دارد كه 1،8 درصد از مساحت كل كشور را شامل مي شود.
كردستان، استاني كوهستاني است و اقليم آن متاثر از تودههاي هواي گرم و مرطوب مديترانه اي است كه موجب بارندگيهايي در بهار و ريزش برف در زمستان ها مي شود كه ميزان بارندگي سالانه اين استان در شرايط عادي اقليمي معادل 455 ميلي متر است.
بيشترين ميزان بارندگي مربوط به شهرهاي مريوان و بانه حدود 800 ميليمتر در سال و كمترين ميزان بارندگي در شرق استان حدود 400 ميلي متر و در قسمت مركزي استان يعني سنندج نزديك به 500 ميلي متر در سال است.
از حوضه هاي آبريز اصلي استان كردستان مي توان به خليج فارس و درياي عمان، درياي خزر و درياچه اروميه و حوضه هاي آبريز فرعي نيز به سفيدرود شامل رودخانه هاي تلوار و قزل اوزن، مرزي غرب شامل رودخانههاي سيروان و زاب كوچك، كرخه شامل رودخانه رازآور و درياچه اروميه شامل رودخانه هاي زرينه و سيمينه اشاره كرد.
تعداد دشت هاي استان 9 مورد بوده كه پنج دشت آن در نيمه شرقي، 2 دشت در غرب و 2 دشت ديگر درجنوب استان واقع شده است. دشت هاي قروه ـ دهگلان و چهاردولي در شرق استان جزو دشت هاي ممنوعه هستند.
از مجموع 33 سد استان، 11 سد در حال بهره برداري،10 سد در دست اجرا و 12 مورد نيز مطالعاتي است.
7355/9102
سنندج - ايرنا - معاون حفاظت و بهره برداري شركت آب منطقه اي كردستان گفت: در حال حاضر هفت هزار حلقه چاه آب غير مجاز در اين استان داريم كه براي انسداد 180 حلقه حكم قضايي قطعي صادر شده و به زودي احكام اجرا مي شود.