به گزارش ايرنا، سيد محمد تقي سجادي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اين كه بر اساس مطالعات، سالانه 428 ميليون متر مكعب هرزآب در قم جاري مي شود، افزود: 41 درصد از عرصه هاي استان استعداد سيل خيزي دارد كه اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوان داري در آن مي تواند علاوه بر دور كردن اين خطر، موجب نفوذ بيشتر آب در زمين، تقويت پوشش گياهي و همچنين جلوگيري از برخاستن گرد و خاك در منطقه شود.
وي بيان كرد: در اجراي طرح هاي آبخيزداري، به دنبال حفظ آب در مناطق بالا دست و جلوگيري از انتقال آن به مناطق اطراف نيستيم، بلكه هدف كنترل جريان آب، جلوگيري از فرسايش خاك در اثر سيلاب و كمك به نفوذ بيشتر آب در سفره هاي زيرزميني است.
وي ادامه داد: با تكميل روند اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوان داري در استان قم تا پايان سال جاري، بخش مهمي از خطرسيلاب هاي فصلي كه شهر قم را تهديد مي كند برطرف مي شود و كانون هاي بزرگ گرد و خاك در اطراف استان با تغذيه آب و تقويت پوشش گياهي، از بين مي رود.
سجادي گفت: همچنين با اجراي اين طرح ها، بخش از مزارع كشاورزي اطراف استان كه به دليل ضعف منابع آبي و فرسايش خاك رها شده، مجدد به چرخه توليد بازمي گردد و در سال هاي آينده به مراتع مرغوب تبديل خواهد شد.
معاون نهضت سواد آموزي آموزش و پرورش قم نيز در اين نشست خبري گفت: هفت هزار و 500 تن از سواد آموزان و مربيان نهضت سواد آموزي استان آماده اند تا در تقويت رويكرد فرهنگي جامعه نسبت به لزوم اجراي طرح هاي آبخيزداري نقش ايفا كنند.
حجت الاسلام والمسلمين محمد رضا قاسمي نيا افزود: فرهنگ سازي در خصوص اهميت حفاظت از منابع طبيعي و محيط زيست امري مهم است كه همه آحاد جامعه و به خصوص رسانه ها بايد براي تقويت آن در سطح جامعه تلاش كنند.
7405/ 1175
مديركل منابع طبيعي:
طرح هاي آبخيزداري قم را از خطر سيلاب نجات مي دهد
۳۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۴:۱۵
کد خبر:
83074654
قم - ايرنا - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري قم گفت: طرح هاي آبخيزداري و آبخوان داري با 140 ميليارد ريال اعتبار در هفت حوزه منابع طبيعي استان اجرا مي شود كه نقش مهمي در ايمن سازي شهر از خطر سيلاب هاي فصلي دارد.