به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، این ربات های كوچك كه با عنوان syncell شناخته می شوند و اندازه آنها حدود 10 تا 100 میكرومتر است، برای نظارت بر وضعیت داخلی لوله های انتقال نفت و گاز و همچنین تشخیص بیماری ها از طریق حركت در جریان خون كاربرد دارند.
این ربات ها از طریق كنترل فرآیند شكست مواد دارای ساختار اتمی نازك و شكننده ساخته می شوند.
برای این منظور از ساختار دو بعدی كربن موسوم به گرافین برای ایجاد ساختار خارجی ربات ها استفاده می شود. یك لایه از این ماده روی سطحی قرار گرفته و سپس نقاط كوچكی از مواد پلیمری حاوی مدارات الكترونیكی موردنیاز برای ساخت ربات با استفاده از نوعی چاپگر جوهرافشان روی سطح گرافین قرار می گیرد.
در مرحله بعد، روی این نقاط پلیمری با لایه دیگری از گرافین پوشیده می شود. زمانی كه لایه دوم گرافین روی نقاط پلیمری را می پوشاند، ساختاری شبیه به یك ستون ایجاد می شود كه سطح بیرونی آن از جنس گرافین بوده و درون آن با پلیمر پر شده است. سپس محققان این ساختار چندلایه را به طور كنترل شده می شكنند تا ستون های گرافینی دارای شكل و ابعاد یكسان از باقیمانده ساختار جدا شوند.
مهمترین مزیت این شیوه، در مقایسه با سایر روش های مورد استفاده برای ساخت ربات های كوچك این است كه فرآیند تولید بسیار ساده بوده و به آسانی انجام می شود.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature Materials منتشر شده است.
علمی (6)**9259*2017
تهران– ایرنا- محققان دانشگاه ام آی تی در آمریكا راهكار جدیدی برای تولید انبوه ربات های كوچك با ابعاد سلولی ارائه دادند.