به گزارش پنجشنبه شب ایرنا ، حساب كاربری وزارت دفاع قطر در توئیتر با اعلام این مطلب ، افزود :در این رزمایش، مانورهای دریایی، حملات هوایی و پدافند، تمرین می شود.
بیانیه هدف از این رزمایش مشترك دریایی را علاوه بر توسعه روابط دو كشور، مبادله طرح های كارشناسی، ارزیابی و ارتقای سطح توانمندی نیروی دریایی قطر اعلام كرد.
فرماندهی ناوگان نیروی دریایی قطر، نیروی دریایی ویژه و نیروی هوایی قطر به همراه واحدهایی از نیروی دریایی فرانسه در قالب یك فروند ناوچه كلاس 'كوریت' در این رزمایش دریایی شركت دارند.
پوشش هوایی رزمایش هم توسط جنگنده های قطری تامین شده است .
در بیانیه مذكور با بیان اینكه این رزمایش درچارچوب توافقنامه های همكاری دو كشور در زمینه آموزش و برنامه ریزی (نظامی) صورت گرفته، به زمان شروع و پایان این رزمایش اشاره نشده است.
به گفته كارشناسان نظامی این نوع رزمایش با هدف اسكورت شناورهای تجاری و حامل های انرژی صورت می گیرد.
آخرین بار دو كشور 18 جولای سال 2017 میلادی رزمایش دریایی برگزار كردند.
قطر و فرانسه 7 دسامبر 2017 (16 آذر 96) و در جریان سفر 'امانوئل مكرون' رییس جمهوری فرانسه به دوحه قراردادهای تجاری و نظامی به ارزش بیش از 14 میلیارد دلار امضاء كردند.
امضای چنین قراردادهایی زمانی كه قطر توسط عربستان سعودی و متحدانش محاصره هوایی، زمینی و دریایی شده، نشان میدهد روابط جهانیان با قطر همچنان به روال قبل در جریان است
طبق این توافقها، قطر 12 جنگنده رافال، نزدیك به 500 خودروی زرهی و 50 هواپیمای مسافربری ایرباس A321 از فرانسه میخرد.
قطر طبق این توافق همچنین میتواند 36 فروند جنگنده رافال دیگر سفارش دهد.
همچنین یك كنسرسیوم فرانسوی متروی دوحه را با قراردادی به ارزش سه و نیم میلیارد دلار خواهد ساخت.
در پاسخ به سفر سال گذشته مكرون ' شیخ تمیم بن حمد آل ثانی' 14 تیر ماه گذشته به پاریس سفر كرد..
كارشناسان می گویند: به طور مشخص فرانسه به دو دلیل علاقمند به همكاری با كشورهای عرب حوزه خلیج فارس است : اول آنكه فرانسه خود را بهعنوان نقشآفرین اصلی در خاورمیانه و منطقه خلیجفارس میداند، دوم آنكه منابع هیدروكربنی موردتوجه همهی جهان است و فرانسه دارای شركتهای نفتی همچون توتال است كه برای مدتهای طولانی در قطر حضور دارند.
قطر از زمان قطع روابطش با عربستان، امارات، بحرین و مصر در 5 ژوئن 2017 ( 15 خرداد 96) ، قراردادهایی برای خرید تسلیحات با كشورهای مختلف به امضا رسانده كه مهمترین آن خرید 12 جنگنده 'رافائل' از فرانسه و 490 خودروی زرهی از شركت 'نكستر' این كشور به ارزش حدود 10 میلیارد یورو بود.
دوحه همچنین قرارداد خرید جنگنده های 'اف – 15 ' با آمریكا به ارزش 12 میلیارد دلار و خرید 7 كشتی جنگی با ایتالیا به قیمت 5 میلیارد یورو را امضا كرده است.
خرید 62 تانك نوع 'لیوبار -2 ' و خودروهای زرهی از آلمان به مبلغ 2 میلیارد یورو و خرید تانك، هواپیماهای بدون سرنشین و كشتی های جنگی از تركیه بخش دیگری از قراردادهای نظامی قطر در یك سال اخیر است.
این كشور آوریل گذشته یك قرارداد خرید سامانه پدافند هوایی از آمریكا به مبلغ 2.5 میلیارد دلار امضا كرد و گفت وگوهایی برای خرید سامانه موشكی 'اس – 400 ' از روسیه را هم آغاز كرده است.
خاورم**15080
دوحه – ایرنا - وزارت دفاع قطر با انتشار بیانیه ای اعلام كرد كه این كشور رزمایش دریایی مشترك با نیروی دریایی فرانسه را در آبهای منطقه ای و اقتصادی خود آغاز كرده است .