۵ آبان ۱۳۹۷، ۸:۲۴
کد خبر: 83079505
T T
۰ نفر

استارتاپ ها و تسهيلات حمايتي

۵ آبان ۱۳۹۷، ۸:۲۴
کد خبر: 83079505
استارتاپ ها و تسهيلات حمايتي

تهران- ايرنا- يكي از مشكلاتي كه استارتآپ ها خصوصا در حوزه فناوري اطلاعات با آن درگير هستند، نبود حمايت هاي مالي و پرداخت وام به كسب و كارشان است. آن ها معمولا از اين مسئله گله مي كنند، مساله اي كه مي توان طور ديگري هم به آن نگاه كرد.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، يكي از موارد نارضايتي صاحبان ايده و استارتآپ ها در فضاي مجازي و صفحات شخصي شان اين است كه نمي توانند از وام و تسهيلات خاص بهره مند شوند. اين ايده پردازان و صاحبان كسب و كار نوپا پاسخ هايي هم از مخاطبان خود دريافت مي كنند كه برخي در حمايت و برخي در نقد آن است.
موضوعي كه دبير ستاد توسعه فناوري اطلاعات، ارتباطات و فضاي مجازي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري پاسخي جامع براي آن دارد.
به واقع دو وظيفه عمده بر عهده ستاد توسعه فناوري اطلاعات، ارتباطات و فضاي مجازي است؛ حمايت از پروژه هاي لبه تكنولوژي و تسهيل كسب و كارهاي اين حوزه. دكتر «مهدي فقيهي» دبير اين ستاد با تاكيد بر اين مسئله مي گويد: حمايت از پروژه هاي لبه تكنولوژي كه در دستور كار ما قرار دارد، در واقع حمايت از پروژه هايي است كه پلتفرم پروژه ها و خدمات ديگري محسوب مي شوند. تعدادي از اين پروژه ها در سال هاي قبل و سال جاري مورد حمايت ستاد قرار گرفتند و اغلب پروژه هايي هستند كه نوآوري خاص و ويژه اي در زمينه كاري شان دارند و اين امكان وجود ندارد كه بخش خصوصي براي شروع بتواند براي آن هزينه كند.
وي روز شنبه در گفتگو با ايرنا ادامه داد: به همين دليل ستاد به اين موارد ورود مي كند. حمايت هايي كه در اين خصوص انجام مي شود در قالب پروژه ها و پلتفرم هايي است كه زيرساخت توسعه تكنولوژي هاي ديگر هستند.
فقيهي در توضيح بخش دوم كاري كه ستاد توسعه فناوري اطلاعات، ارتباطات و فضاي مجازي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري انجام مي دهد، اين توضيحات را مي دهد: يكي ديگر از وظايف عمده اي كه ما در ستاد برعهده داريم تسهيل فضاي كسب و كارهاي حوزه شركت هاي دانش بنيان، شركت هاي خلاق و استارتاپ هاي اين حوزه است. سعي مان بر اين است با مكانيزم هايي كه به كار مي گيريم، فضاي كسب و كارها را از نظر صدور مجوز، باز كردن دسترسي ها، حمايت دولت و... تسهيل كنيم.
دبير ستاد در خصوص گلايه استارتآپ ها از عدم برخورداري حمايت مالي مي گويد: «ما در قالب جايزه و مشوق سعي مي كنيم به استارتآپ هاي برتر كمك كنيم، اما تفاوتي بين استارتآپ ها و شركت هاي دانش بنيان وجود دارد كه باعث مي شود اين حمايت به شكل مستقيم نباشد. اگر افراد در فضاي استارتآپي به دنبال وام باشند، فضاي كاري شان را نابود خواهند كرد. فضاي استارتآپ ها بايد با سرمايه گذاري توسعه پيدا كند. چون زماني كه يك استارتآپ به دنبال وام و تسهيلات است، آن پول را براي كار هزينه مي كند و در نهايت هم متوجه نمي شود چه كرده است و در نهايت يك استارتآپ بدهكار مي شود.
با همه اين توضيحات، نمي توان منكر اين شد كه استارتآپ ها هم در ابتداي راه نياز به حمايت دارند. اين حمايت در قالب ديگري به آن ها ارائه مي شود.
به گفته فقيهي، زماني كه سرمايه گذار يا شتابدهنده اي به استارتآپ ورود پيدا مي كند و آن را مورد ارزيابي قرار مي دهد، پول هوشمند (Smart Money سرمايه‌اي كه توسط شركت‌هاي سرمايه‌گذاري، خبره‌هاي بازار و ساير متخصصان مالي اداره مي‌شود) وارد اين كار مي كند. سرمايه گذار خودش همه چيز را چك مي كند، انحراف ها را بررسي مي كند، براي پيشرفت برنامه ارائه مي دهد و دقت مي كند كه استارتاپ در راه درستي حركت كند. در واقع سرمايه گذار، رهبري و هدايت گروه را برعهده مي گيرد. بهترين راهكار براي توسعه يك استارتآپ، پيدا كردن يك سرمايه گذار با پول هوشمند است تا اين كه دنبال وام باشيم. اما شركت هاي دانش بنيان كمي متفاوت هستند، آن ها براي بقا، نياز به تسهيلات دارند.
وي در ادامه اظهار داشت: ما تا جايي كه بتوانيم سعي مي كنيم سرمايه گذاران مناسب را به استارتآپ ها وصل كنيم تا آن ها بتوانند به كارشان ادامه بدهند.
'از آن طرف هر استارتآپي براي دريافت مجوز با چالش هايي در دستگاه هاي اجرايي رو به رو است. ما سعي مي كنيم تا جايي كه امكان دارد اين موانع را از سر راه آن ها برداريم. اين مسئله به عنوان كارگروهي در ستاد تعريف شده، مشكلات استارتاپ ها وارد اين كارگروه مي شود و سعي بر آن است كه مشكلات آن را حل كند.'
به گفته فقيهي، اگر استارتآپي در اين زمينه مشكل دارد، مي تواند به كارگروه مراجعه كند و از آن ها راهنمايي بگيرد.
علمي*م.* 2017
۰ نفر