۶ آبان ۱۳۹۷، ۸:۳۷
کد خبر: 83080878
T T
۰ نفر

سمینار باستان شناسی ایران در ژاپن برگزار شد

۶ آبان ۱۳۹۷، ۸:۳۷
کد خبر: 83080878
سمینار باستان شناسی ایران در ژاپن برگزار شد

پكن- ایرنا- هجدهمین سمینار سالیانه باستان شناسی پژوهشگران ژاپنی درباره ایران با شركت 80 نفر از محققان ژاپنی و علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ ایران عصر شنبه به وقت محلی در توكیو برگزار شد.

به گزارش ایرنا در این سمینار كه به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در ژاپن برگزار شد برخی از اعضای انجمن فرهنگی ایران و ژاپن، انجمن دوستی موزه شرق باستان توكیو، اساتید دانشگاه های توكای و جوگاكوئن، تعدادی از دانشجویان باستان شناسی و جمعی از علاقه مندان فرهنگ و تمدن ایران زمین شركت داشتند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن در این همایش از پرفسور 'اوتسو تاداهیكو' و همكارانش به خاطر تلاش های ارزنده در شناسایی ارتباطات تمدن های باستانی ایران و ژاپن تشكر و قدردانی كرد.
'مرتضی رحمانی موحد' افزود: ما امروز از طریق بررسی آثار بجا مانده در اكتشافات باستان شناسی در مسیر جاده ابریشم به نحوه تعاملات فرهنگی میان هنرمندان و صنعتگران دو كشور ایران و ژاپن پی می بریم.
او تصریح كرد آثار باستانی در موزه 'یوشواین' در شهر 'نارا' موید ارتباطات خوب میان دو ملت ایران و ژاپن است.
سفیر ایران در ژاپن افزود: همكاری های باستان شناسی و فرهنگی بستر مناسبی را جهت تحكیم و توسعه هرچه بیشتر روابط دو كشور در تمامی زمینه ها فراهم می آورد.
رحمانی موحد یاد آور شد سال آینده نودمین سالگرد روابط دیپلماتیك ایران و ژاپن است كه با مشاركت و همكاری همدیگر این رویداد را گرامی خواهیم داشت.
در ادامه این همایش، استاد تاكورو اداچی (Takuro Adachi) استاد دانشگاه كانازاوا نیز مطلبی با عنوان بررسی زمانی دوره سوم آهن در تپه های جلالیه گیلان ارایه كرد.
پرفسور سریو هارورا (Seiro Harura) استاد دانشگاه توكای نیز در مطلبی در خصوص تاریخ ایذه در دامنه زاگرس و پرفسور تومیكوهو اوكانو (Tomohiko Okano) استاد دانشگاه آیوآما اكوین نیز مطلبی با عنوان بررسی كلی تجارت سرامیك چین در خلیج فارس ارایه كردند.
در پایان پرفسور 'اوتسو' به جمع بندی این نشست پرداخت و از سفارت جمهوری اسلامی ایران در برگزاری این همایش تشكر كرد و ابراز امیدواری نمود در سال های آینده نیز شاهد برگزاری این گردهمایی با همكاری سفارت و مراكز علمی پژوهش ژاپنی و ایرانی باشیم.
**آساق**1904**