به گزارش پايگاه خبري 'الخليج الجديد'، سازمان بين المللي و حقوقي 'ديده بان حقوق بشر' در بيانيه اي از 'محمد بن سلمان' وليعهد سعودي خواست تا به ده سوال اين سازمان در خصوص وضعيت حقوق بشر در عربستان، نحوه برخورد اين كشور با موضوعات بين المللي و تجاوزاتش به كشورهاي همسايه پاسخ دهد.
در اين بيانه از بن سلمان خواسته شده است تا درباره موضوعاتي چون جنگ يمن، دستگيري فعالان مدني و دانشگاهيان، بازداشت شاهزادگان و تجار، وضعيت زنان و غير مسلمانان در داخل كشور و موضوع 'جمال خاشقچي' روزنامه نگار منتقد آل سعود پاسخگو باشد.
ديده بان حقوق بشر در بيانيه خود با اشاره به سخنان 'مايكل بيج' مدير بخش خاورميانه خود كه گفته بود 'قتل وحشيانه خاشقچي يك اتفاق تصادفي نبوده بلكه نتيجه بي اعتنايي آل سعود به حقوق بشر است و دنيا بايد در مقابل اقدامات ضد حقوق بشري رياض بايستد'، از مقامات كشورها خواست كه نسبت به اقدامات سعودي واكنش نشان دهند.
اين سازمان بين المللي با اشاره به نقض آشكار حقوق بشر در يمن ، در نخستين سوال خود از بن سلمان پرسيد است كه چرا ائتلاف تحت رهبري عربستان عمليات نظامي در يمن را ادامه مي دهد؟
عربستان سعودي از ششم فروردين 1394 در قالب ائتلافي از چند كشور عربي و با چراغ سبز آمريكا، حملات گسترده اي را عليه مردم يمن، فقيرترين كشور عربي آغاز كرد تا به بهانه بازگرداندن رئيس جمهوري مستعفي اين كشور به قدرت، به اهداف و زيادخواهي هاي سياسي خود جامه عمل بپوشاند.
ائتلاف سعودي گرچه تاكنون در كسب اهداف خود ناكام مانده، اما اين اقدام نظامي سبب ويراني يمن و نيز مرگ و زخمي شدن حدود 40 هزار يمني شده است.
سوال دوم اين سازمان درباره فعالان حقوق زنان عربستاني بود كه آل سعود ماه مي گذشته (ارديبهشت- خرداد) يك جريان گسترده ضد جنبش حقوق زنان راه انداخت و بيش از 13 فعال حقوق زنان عربستاني را بازداشت و آنان را خائن خواند.
اين سازمان از بن سلمان سوال كرد: چرا آل سعود فعالان حقوق زنان را بازداشت كرده و چه زماني آن ها را آزاد مي كند؟
بيانيه ديده بان حقوق بشر در سوال سوم خود با طرح اين پرسش كه چرا عربستان از اقدامات مسالمت آميز برخي فعالان در خارج از كشور جلوگيري مي كند؟، افزود: كارنامه مقامات سعودي پيش از قتل خاشقچي نيز پر از هدف قراردادن فعالان مدني در خارج از كشور بوده است.
اين سازمان حقوقي با اشاره به بازداشت 'لجين الهذلول' در امارات و انتقال وي به رياض و موضوعاتي از اين دست، تاكيد كرد كه مقامات سعودي زناني را كه از كشور گريخته اند مجبور به بازگشت مي كند.
موضوع بازداشت شاهزادگان و تجار سئوال چهارم ديده بان حقوق بشر بود كه چرا آل سعود بيش از 300 شاهزاده، تجار و مقام دولتي را در نوامبر سال گذشته ميلادي دستگير و بدون هيچ مراتب قضايي آن ها را در هتل 'ريتز كارلتون' بازداشت كرده است؟
ديده بان حقوق بشر در سوال پنجم و ششم خود از بن سلمان پرسيد چرا زنان براي گرفتن رواديد و خروج از كشور همچنان به اجازه احتياج دارند؟ و چرا فعالان مدني چون 'رائف بدوي'، 'وليد أبو الخير' و 'محمد القحطاني' به خاطر فعاليت هايي مسالمت آميز به بيش از 10سال زندان محكوم شده اند؟
چرا عربستان متهمان را پيش از محاكمه، ماه ها و حتي سال ها در بازداشت نگه مي دارد؟ ، چرا عربستان افرادي را كه از نظر قانون بين المللي جرمي خطرناك انجام نداده اند را اعدام مي كند؟ و چرا انتقاد از ملك سلمان و بن سلمان مساوي با تروريسم محسوب مي شود؟ از ديگر سوالات اين سازمان حقوق بشري بود.
ديده بان حقوق بشر در پايان با طرح اين سوال كه چرا عربستان به اديان ديگر اجازه فعاليت آزادانه نمي هد و جامعه شيعه اين كشور مورد تبعيض قرار مي گيرند، آورده است كه ده ها شيعه عربستاني به خاطر شركت در اعتراضات سال 2011 ميلادي كه در آن خواستار برابري كامل حقوق تمام سعودي ها شده بودند، در زندان به سر مي برند.
خاورم**3224**1211
![سازمان ديده بان حقوق بشر با 10سوال بن سلمان را به چالش كشيد سازمان ديده بان حقوق بشر با 10سوال بن سلمان را به چالش كشيد](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970807/83082921/N83082921-72631072.jpg)
تهران – ايرنا- ديده بان حقوق بشر با تاكيد بر اين كه همه كشورها بايد با اقدامات ضد حقوق بشري آل سعود مقابله كنند، خواستار پاسخگويي محمدبن سلمان وليعهد سعودي به ده سوال اين سازمان بين المللي در خصوص وضعيت حقوق بشر در عربستان شد.