به گزارش خبرنگار ايرنا ، اين كنگره 23 تا 25 آبان ماه با حضور جمعي از صاحبنظران و متخصصين حوزه هاي علوم اجتماعي و سياسي، استادان دانشگاه و فعالان عرصه سلامت در شيراز برگزار مي شود.
برگزاري اين كنگره سه روزه در شيراز از آن رو حائز اهميت است كه كشورمان در سال هاي مختلف جنگ تحميلي و در سال هاي تحريم از بيشترين صدمات ناشي از بروز جنگ و خشونت و همچنين عواقب و پيامد هاي تحريم آسيب ديده است اما مدعيان صلح در جهان به ويژه كشور آمريكا همچنان بر طبل جنگ و تحريم مي كوبند.
دامنه خشونت هاي بين المللي و آسيب هاي ناشي از آن نه تنها بر كشور ما بلكه بر بسياري ديگر از ملت هاي مظلوم و آزادي خواه جهان رسيده است.
كشورهاي يمن ، سوريه و عراق ، افغانستان و كشورهاي شرق و جنوب شرق آسيا از صدمات ناشي از جنگ در امان نبودند و اثرات اين آسيب ها در برخي مناطق مانند ميانمار و يمن تا سالها بر جاي خواهد بود.
دست اندركاران برگزاري كنگره سلامت براي صلح با بيان اينكه نفي خشونت،دوري از تضادها و دستيابي به يگانگي و همزيستي در تعاملات جهاني، پيامي است كه اين كنگره به جهانيان دارد مي گويند: فعالان عرصه سلامت دراين كنگره مي كوشند تا آموزه ها و مفاهيم معنوي صلح و همزيستي و نفي خشونت را به سطح جامعه انتقال دهند.
دكتر رضا ملك زاده معاون وزير بهداشت و رئيس كميته علمي اين كنگره در پيامي در آستانه برگزاري اين كنگره بر لزوم ياد آوري مسئوليت و رسالت فعالان عرصه سلامت در حفظ صلح و ترويج آن و نفي خشونت تاكيد كرد چكيده اي از اين پيام را در متن زير مرور مي كنيم:
بعد از دو جنگ خانمان سوز اول و دوم جهاني كه دامن همه بشريت را از شرق تا غرب عالم سوزاند و نه تنها منجر به مرگ ميليون ها نفر شد، بلكه آسيب هاي فراواني بر سلامت جسمي، رواني و اجتماعي تعداد بيشتري از انسان ها وارد نمود، جامعه جهاني به فكر قدم برداشتن در راه صلح افتاد.
تأسيس سازمان هاي بين المللي از گام هاي مقدماتي براي حركت در اين مسير دشوار بود. اما با گذشت بيش از 70 سال از پايان جنگ هاي جهاني، به نظر مي رسد خشونت همچنان از بزرگترين مخاطرات سلامت انسانها است.
ظهور داعش و افراطي گري در جهان نشان داد كه اگر به صلح تنها از دريچه نفي جنگ و خشونت بنگريم و به علل ايجاد كننده خشونت كه بي توجهي به عدالت و كرامت انساني است توجه نداشته باشيم، توفيقي در اين راه حاصل نخواهد شد.
شايد ادعاي نفي جنگ و خشونت بي توجه به عدالت و حقوق بشر كاركرد تبليغاتي داشته باشد، اما خشم فروخفته و حقارت انباشته مردمي كه كرامت شان به دست زورمداري، انحصارطلبي و قوم مداري مفرط سركوب شده، در جستجوي كرامت و هويت از دست رفته، افراطي گري را فربه كرده و داعش وار جهان را به آتش خواهد كشيد.
صلح بايد در پرتو احترام به حقوق بشر و كرامت انساني و عدالت و نفي تبعيض به دست آيد. آن گاه نفي خشونت و صلح، پايدار و طولاني خواهد بود.
امنيت و سلامت، باصلح رابطه دوسويه دارند. در جامعه اي كه در آن احساس امنيت و سلامت در همه ابعاد جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي آن وجود داشته باشد، صلح عميق تر و پايدارتر است و در هر جامعه اي كه صلح در آن ريشه دواند، امنيت و سلامت رشد خواهد كرد.
بحران هاي عميق زيست محيطي و خطراتي كه سياره زمين را تهديد مي كنند، به بشر اخطار ميدهند كه ديگر فرصت چنداني براي منازعه نيست. اگر دست به دست هم ندهيم، نه تنها خودمان، بلكه كل حيات شناخته شده را از دست خواهيم داد. از اين رو، صلح گستري و صلح طلبي و صلح از راه سلامت نه يك خواسته لوكس و از سر سيري، كه فريادهايي ناگزير براي بقا است.
همه شهروندان جامعه جهاني به هر وسيله و هر بهانه اي بايد به دنبال گسترش صلح و دوستي در جهان باشند و بدانند كه اين تنها راه نجات زندگي در گسترده ترين معناي آن است.
بايد باور كنيم كه نه تنها متخصصين حوزه سلامت، بلكه تمام كاركناني كه در بخش سلامت و ساير بخش هاي جامعه فعاليت مي كنند، مي توانند كارهاي بسيار مهمي انجام دهند و تحولات اساسي به وجود آورند.
بيشتر كارهاي بزرگ در زمينه صلح، به دست افرادي انجام شده كه بي توقع مهر ورزيده اند، بدون چشم داشت در جهت گسترش دوستي تلاش كرده و هرگز كار خود را دست كم نگرفته و به قابليت تأثير گذاري خود اعتماد داشته اند.
صلح گستري در فرهنگ ديني و ملي ما ايرانيان داراي ريشه هاي عميق است. پيامبر اسلام (ص) همانند ساير پيامبران ابراهيمي، پيام آور دوستي، اخلاق و كرامت بوده است و استمرار اين رويكرد در سخنان و سيره امامان شيعه نمايان است.
منشور حقوق بشر كورش، پيشينه تاريخي صلح گستري ايرانيان را معرفي مي كند. پيام صلح و دوستي در اشعار شخصيت هاي برجسته اي مانند سعدي، حافظ و مولانا متجلي است.
جمهوري اسلامي ايران نيز در سال 2013 پيشنهاد دهنده ايده جهان عاري از خشونت و افراطي گري در مجمع عمومي سازمان ملل بوده است. اين پشتوانه ما را در انجام مسئوليت انساني و حرفه اي مان براي تلاش گري در صلح گستري از طريق سلامت مصمم تر مي نمايد.
در پايان پيام دكتر ملك زاده آمده است : وقت آن است كه جامعه پزشكي كشور به مسئوليت اجتماعي خود در اين بعد نيز پرداخته و بيش تر از گذشته آگاه باشد، كه فقط توجه به امر درمان و كاهش آلام بيماران نمي تواند براي رسيدن به جامعه سالم كافي باشد. مسئوليت متخصصين و فعالان عرصه سلامت در تلاش براي تأمين و تقويت عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت به خصوص اهتمام به كاهش خشونت و ترويج فرهنگ دوستي و صلح بايد مورد تأكيد قرار گيرد .
شبكه سازي سازمان هاي غير دولتي براي صلح از طريق سلامت ، همكاري بين المللي سازمان هاي سلامت محور براي صلح ،
نقش دولت ها و نظام هاي ملي سلامت در ايجاد صلح ، ارزش هاي انساني ، اخلاق پزشكي و صلح گستري ، نقش متخصصان سلامت در صلح گستري ، آموزش پزشكي و صلح گستري و سلامت براي صلح در خاورميانه از جمله محورهاي اصلي كنگره سلامت براي صلح است كه به مدت سه روز از 22 آبان در شيراز برگزار خواهد شد.
6113 /1876
شيراز - ايرنا - مسئوليت متخصصان و فعالان عرصه سلامت در تلاش براي تأمين و تقويت عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت به خصوص اهتمام به كاهش خشونت و ترويج فرهنگ دوستي و صلح مورد تأكيد دست اندركاران برگزاري كنگره سلامت براي صلح است.