به گزارش شنبه تارنمای وزارت جهاد كشاورزی، حسین شیرزاد در سمپوزیوم «راهبرد مداخلهگری هدفمند در بازار زعفران» افزود: قیمت گذاری این محصول راهبردی باید به گونهای باشد كه هم حفظ بازارهای خارجی را در نظر داشته باشد و هم درآمد اقتصادی كشاورزان و تولیدكنندگان داخلی را تامین كند.
شیرزاد یادآوری كرد: پارسال قیمت زعفران بشدت كاهش یافت و به كمتر از سه میلیون تومان برای هر كیلوگرم رسید؛ تا جایی كه سازمان مركزی تعاون روستایی به نمایندگی از وزارت جهاد كشاورزی در قالب خرید حمایتی نزدیك به 67 تن زعفران را در گریدهای نگین، شبه نگین، پوشال مرغوب و پوشال معمولی خریداری كرد.
وی افزود: سازمان مركزی تعاون روستایی در سال زراعی 1396-1397 به مدرن كردن بازار زعفران (بازار فیزیكی، گواهی سپرده كالایی و بازار بورس آتی) و استانداردسازی محصول دست زد؛ به گونهای كه بر اساس گمانهزنیهای دفتر بازرگانی این سازمان، بیش از 250 تن زعفران به ارزش تخمینی بیش از 352 میلیون دلار زعفران به بازارهای بین المللی با متوسط قیمت كیلویی حداقل 970 دلار و حداكثر 1300 دلار صادر شده است.
به گفته وی، شبكه تعاونیهای روستایی با توجه به آغاز فصل برداشت زعفران (پانزدهم مهرماه) با راهاندازی 25 مركز خرید گل زعفران به قیمت گذاری و خرید گل زعفران اقدام كردند كه درصورت نیاز بازار شمار این مراكز تا 120 مركز افزایش می یابد.
وی گفت: شركت بازرگانی تعاونی های كشاورزی ایران (بتكا) نیز موظف شده است در روزهای آتی وارد بازار خرید زعفران شود. همچنین در تلاشیم با تجهیز منابع ارزان قیمت تر و با كمك تسهیلات بانكی و كمك فعالان بازار سرمایه و بورس كالای ایران، نقدینگی لازم را برای خرید انواع زعفران برای اتحادیه های استانی، تعاون روستایی خراسان و كشور تهیه كنیم.
شیرزاد گفت: همواره این امكان وجود دارد كه دلالان با شگرد دامپینگ صوری و ایجاد ترس از افت بیشتر قیمت، تا پیش از تاریخ پایان برداشت سی ام آذرماه امسال زعفران های خانگی كشاورزان را به بازار كشانده و قیمت حاضر را بشكنند كه در صورت افت قیمت زعفران (از قیمت های كف پیشنهادی)، این سازمان همچون پارسال نسبت به خرید حمایتی اقدام می كند.
به گزارش ایرنا، ظرفیت تولید زعفران در ایران از 30 تن در سال 1368 به بیش از 300 تن در سال های اخیر رسیده است و سالیانه حدود 200 تن به كشورهای هدف صادر می شود.
طبق آمارها مصرف سرانه زعفران در ایران برای هر نفر یك گرم است كه در مجموع سالیانه بیش از 80 تن از این محصول به مصرف داخلی می رسد.
پارسال هر كیلوگرم زعفران به قیمت چهار میلیون و 400 هزار تا پنج میلیون و 500 هزار تومان از كشاورزان خریداری شد.
سازمان مركزی تعاون روستایی ایران در سال 1348 با ماهیت شركت سهامی دولتی و با هدف توسعه بخش روستایی و كشاورزی از طریق تعاونی ها و تشكل های بخش كشاورزی تشكیل شد.
گیاه زعفران، دارویی و نشاط آور است كه روزانه باید 10 تا 20 میلی گرم و ماهانه نزدیك به پنج گرم مصرف شود.
اقتصام*9186*1961*
مدیرعامل سازمان مركزی تعاون روستایی ایران:
پارسال 96 درصد بازار صادراتی زعفران، سهم ایران بود
۱۲ آبان ۱۳۹۷، ۲۰:۳۶
کد خبر:
83087822
تهران- ایرنا- مدیرعامل سازمان مركزی تعاون روستایی ایران گفت: ایران با تولید بیش از 88 درصد زعفران دنیا مقام نخست جهان را در اختیار دارد و پارسال سهم كشور ما از بازار صادراتی این محصول به 96 درصد رسید.