به گزارش ايرنا، گفت و گو با بشور كه سال ها عضو كنگره ملي گرايان عرب بود و در آنجا مسئوليت داشت، به بهانه تحولات جديد در روابط كشورهاي عربي با رژيم صهيونيستي همچون سفر «بنيامين نتانياهو» نخست وزير اين رژيم به مسقط و ديدار وي با «قابوس بن سعيد» سلطان عمان صورت گرفت.
*سابقه روند
بشور گفت كه تلاش ها براي عادي سازي روابط بين كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس با رژيم صهيونيستي مساله جديدي نيست و از دهه 1990 ميلادي، چندين مقام اسرائيلي به اين كشورها سفر كرده اند.
وي يادآور شد كه بعد از توافقنامه هاي صلح «كمپ ديويد»، «اسلو» و «وادي عربه» روند گشايش دفاتر اسرائيل در چند كشور عربي آغاز شد كه البته پس از آزادسازي جنوب لبنان در سال 2000 و در ادامه، آغاز انتفاضه فلسطين، اين دفاتر بسته شدند اما مجددا آنها فعال شده اند.
*انگيزه رژيم صهيونيستي
بشور در تحليل انگيزه هاي رژيم صهيونيستي براي عادي سازي روابط با كشورهاي عربي گفت: با قدرت يافتن مقاومت در لبنان و فلسطين و ادامه راهپيمايي هاي بازگشت در غزه و اعتراض ها در كرانه باختري و مناطق به موسوم به «1948»، صهيونيست ها با بحران انزواي بين المللي روبرو شده اند. از اين رو نتانياهو نسبت به عادي سازي روابط با كشورهاي عربي عجله مي كند و آن را از حالت پنهاني به علني كشانده است تا بتواند دستاوردهاي خود را در پيشگاه صهيونيست هاي ساكن مناطق اشغالي كند. البته اين مساله نشان دهنده ضعف اوست.
*انگيزه كشورهاي عربي
اين نويسنده لبناني در پاسخ به پرسشي درباره چرايي سوق پيداكردن كشورهاي عربي براي عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي گفت: حاكمان اين كشورها در بحران قرار دارند. آنها براي باقي ماندن در قدرت به حمايت هاي آمريكا تكيه كرده اند. آنها براي راضي كردن آمريكا و تل آويو اقدام مي كنند.
وي با اشاره به پيشروي محور مقاومت در منطقه از جمله در سوريه و يمن گفت كه حكام كشورهاي خليج فارس فكر مي كنند كه روابط با اسرائيل تضميني براي حفظ قدرت آنهاست.
*مخالفت ملت هاي منطقه
اين متفكر ملي گراي عرب در ادامه گفت و گو با ايرنا، عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي را توطئه عليه مساله فلسطين و امت عربي دانست.
وي اما معتقد است كه اعتراض هاي افكار عمومي در جهان عرب بويژه در شبكه هاي اجتماعي بيانگر عمق مخالفت با اين روند در ميان ملت هاي منطقه است.
بشور گفت: گروه هايي در مخالفت با عادي سازي روابط در مغرب، قطر، بحرين، كويت و عمان تشكيل شده است. پيش از اين نيز حدود 1500 شخصيت آكادميك در كشورهاي عرب خليج (فارس) نسبت به ديدار مقام هاي سعودي با صهيونيست ها اعتراض و آن را محكوم كرده بودند. در مصر و ديگر كشورها نيز حركت هاي مشابه وجود دارد.
بشور در ادامه گفت و گو با ايرنا، اينده روابط با رژيم صهيونيستي را بي نتيجه و دليل آن را پيروزي محور مقاومت در منطقه دانست.
خاورم**388**2054
متفكر و نويسنده لبناني در گفت و گو با ايرنا:
برخي حكام عرب براي بقاي خود به دنبال روابط با اسرائيل هستند
۱۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۳۴
کد خبر:
83088571
بيروت-ايرنا-«معن بشور» نويسنده لبناني و از متفكران ملي گراي عرب در گفت و گو با ايرنا ريشه اصلي حركت برخي حكام عرب براي عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي را بحران هاي دروني و نگراني از بقاي خود در مسند قدرت دانست.