۱۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۵:۲۵
کد خبر: 83088802
T T
۰ نفر
صنعت اسلحه سازي آمريكا جهان را ناامن كرده است

تهران- ايرنا- «اندرو فاينستاين» مدير اجرايي ديده بان فساد مي گويد: صنعت اسلحه سازي آمريكا كه ارزش آن در حدود 51 ميليارد دلار برآورد مي شود، با توليد 35 تا 40 درصد از تسليحات جهان، ناامني را در دنيا ترويج داده است.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا، تارنماي شبكه خبري «الجزيره» در تاكيد بر فساد سياستمداران آمريكايي به نقل از فاينستاين نوشت: انجمن ملي سلاح (NRA) (لابي حامي قانون حمل آزاد سلاح در آمريكا) در ايجاد فضاي حامي سلاح موفق بوده و از آن مهمتر حمايت سياستمداراني را كه بر اين صنعت نظارت مي كنند، با پول خريده است. متاسفانه از آن جايي كه آمريكا معمولا به عنوان «بهترين دمكراسي اي كه مي توان با پول خريد» شناخته مي شود، پول هايي كه به جيب اين سياستمداران ريخته مي شود، سردمداران اين انجمن را در قدرت نگه مي دارد. من شخصا كسب وكار خريد وفروش سلاح را در قالب يك رشوه قانوني تعريف مي كنم.
فاينستاين در ادامه در مورد اثر مخرب صنعت اسلحه سازي آمريكا بر جهان اين طور مي گويد: صنعت اسلحه سازي آمريكا تاثير عظيمي بر جهان دارد. نخست اين كه فضاي نظامي گري را بر دنيا حاكم كرده است. جنگ هايي كه آمريكا در آن ها مشاركت دارد از هر كشور ديگري در اين كره خاكي بيشتر است. در واقع تعداد افرادي كه دولت آمريكا به هدايت يك ناو هواپيمابر گماشته از تعداد ديپلمات هاي اين كشور در سراسر جهان بيشتر است و اين در حالي است كه واشنگتن در زمان حاضر 11 ناو هواپيمابر دارد.»
مدير اجرايي موسسه ديده بان فساد آفريقاي جنوبي در مورد اثر بي ثبات كننده اين صنعت بر همسايگان آمريكا نيز مي گويد: بيشتر اسلحه هايي كه شبه نظاميان و مجرمان در مكزيك به آن ها مسلح هستند، به طور سازمان دهي شده يا غيررسمي از طريق آمريكا تامين مي شوند.
«وقتي ترامپ از ساخت ديوار مرزي (ميان مكزيك و آمريكا) مي گويد، احتمالا اين را در نظر نمي گيرد كه جرياني عظيم و پرسود از سلاح از آمريكا به مكزيك در جريان است كه وي به احتمال زياد تمايلي به متوقف كردن آن نخواهد داشت. بنابراين در مقابل اسلحه هايي كه به مكزيك فرستاده مي شوند، مواد مخدروديگر فعاليت هاي غيرقانوني از مكزيك به خاك آمريكا وارد مي شوند. در اين ميان مكزيك بي ثبات شده و اثرات مخربي نيز متوجه خود آمريكا مي شود.»
الجزيره در ادامه نوشت: در تاريخ بيست و هفتم اكتبر (5 آبان)، حمله مسلحانه به كنيسه پيتسبورگ در آمريكا 11 كشته برجاي گذاشت. به گفته پليس آمريكا در اين حمله از يك تفنگ و 3 هفت تير كه به طور قانوني خريداري شده بودند، استفاده شده است.
«دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريكا بلافاصله پس از اين تيراندازي توجه ها را به فقدان يك گارد مسلح در برابر اين كنيسه معطوف كرد و مدعي شد كه اين حادثه ارتباط چنداني با قوانين حمل سلاح در آمريكا ندارد.
به گزارش ايرنا، قوانين حمل سلاح در ايالات متحده آمريكا در چندماه اخير قربانيان زيادي گرفته است.در تازه ترين مورد بامداد شنبه فردي مسلح در يك باشگاه ورزشي در ايالت فلوريداي آمريكا اقدام به تيراندازي كرد و پس از كشتن دو تن و زخمي كردن چند نفر ديگر، خود را نيز كشت.
اروپام**9418**1485