۱۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۱۵
کد خبر: 83089939
T T
۰ نفر
ايران تجربيات ارزشمندي در مديريت بلاياي طبيعي كسب كرده است

تهران- ايرنا- نماينده مقيم سازمان ملل متحد در ايران با اشاره به وقوع بلاياي طبيعي مكرر در ايران گفت: ايران تجربيات ارزشمند و دانش زيادي را در راستاي مديريت و كاهش خطرات بلاياي طبيعي به دست آورده است.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، يوگوچي دانيلز روز دوشنبه در نشست تخصصي مشورتي در زمينه همكاري هاي منطقه اي براي ايجاد تاب آوري در برابر حوادث تدريجي شامل توفان هاي گرد و غبار و مديريت اطلاعات براي مقابله با حوادث فرامرزي در آسيا و اقيانوسيه افزود: ايران يكي از بلاخيزترين كشورها در جهان است و بسياري از بلاياي طبيعي در آن اتفاق مي افتد كه زلزله، خشكسالي، سيل و توفان هاي گرد و غبار از آن جمله هستند.
وي تاكيد كرد: ايران در اين زمينه تجربيات بسيار ارزرشمندي كسب كرده كه واكنش مناسب به زلزله كرمانشاه در سال گذشته و ساير بلايا، شاهدي بر توان ايران براي واكنش و مقابله با آنها است.
دانيلز گفت: بازگشايي مركز توسعه مديريت اطلاعات بلايا در آسيا و اقيانوسيه بر اساس قطعنامه 7111 كميسيون اجتماعي اقتصادي آسيا و اقيانوسيه سازمان ملل متحد در ايران يك قدم بزرگ به سمت كاهش خطرات و افزايش تاب آوري در منطقه است.
وي افزود: بلايا همچنان خسارات و صدمات زيادي را به ملت ها و مردم وارد مي كند و توسعه اقتصادي و اجتماعي را در سطح جهاني تحت تاثير قرار مي دهد. كاهش خطرات، بلايا و افزايش تاب آوري يكي از مهمترين راه هاي رسيدن به اهداف توسعه پايدار است.
نماينده سازمان ملل در ايران اظهار داشت: آسيا و اقيانوسيه يكي از بلاخيزترين مناطق در جهان است، سيل، زلزله ، توفان هاي گرد و غبار مرگ و فقر را براي مردم در نسل هاي مختلف به همراه دارد.
وي گفت: سازمان ملل در چهارچوب همكاري خود با ايران از سال 2017 تا 2021 ، از تلاش هاي دولت ايران در جهت توسعه و پياده سازي سياست هاي داخلي و منطقه اي براي مقابله با توفان هاي گرد و غبار و سرمايه گذاري براي كاهش بلاياي طبيعي و ايجاد آمادگي و واكنش مناسب در زمان بلايا پشتيباني كرده است.
دانيلز اظهار داشت: سازمان حفاظت محيط زيست با همكاري برنامه توسعه سازمان ملل، برنامه محيط زيست ملل متحد و برخي ديگر از نهادهاي مرتبط سال گذشته كنفرانس بين المللي مبارزه با گرد و غبار را در تهران برگزار كردند، ادامه آن گفت و گو ها درباره توفان هاي گرد و غبار در هفتاد و دومين جلسه مجمع سالانه سازمان ملل 18 جولاي 2018 شكل گرفت.
وي گفت: اين گفت و گوها بر پيشنهادات عملياتي براي رفع چالش هاي كشورهاي متاثر از گرد و غبار متمركز بود و راهكارهاي بهبود سياست هاي هماهنگ كننده در سطح جهاني براي مقابله با اين چالش ها در چهارچوب سياست هاي توسعه پايدار بررسي شد.
نماينده سازمان ملل در ايران افزود: در سپتامبر 2018 پيشنهادي مبني بر شكل گيري ائتلافي از سازمان ملل براي مقابله با گرد و غبار و افرايش همكاري ها، انتقال و تبادل اطلاعات دانش و ارتباطات در بين بازيگران مختلف اين عرصه مانند دفاتر سازمان ملل، دولت ها، دانشگاهيان و بخش خصوصي براي مقابله با گرد و غبار در سطح ملي و منطقه اي ارائه شد.
وي با اشاره به اين كه مديريت اطلاعات بلايا در تمام زمينه ها و جنبه هاي كاهش خطر بلايا و افزايش تاب آوري بسيار مهم است، گفت: برگزاري اين نشست در تهران فرصت ارزشمندي براي بررسي راهكارها براي افزايش همكاري هاي منطقه اي در اين زمينه است.
دانيلز تاكيد كرد: تيم سازمان ملل در ايران آمادگي كامل دارد تا تمامي همكاري ها در چارچوب برنامه هاي مركز توسعه مديريت اطلاعات بلايا در آسيا و اقيانوسيه (اپديم) و همچنين ساير همكاري هاي منطقه اي و چند جانبه براي كاهش اثرات منفي بلايا در منطقه داشته باشد.
علمي 9014**2017
۰ نفر