۱۵ آبان ۱۳۹۷، ۸:۰۸
کد خبر: 83090668
T T
۰ نفر

پسته دامغان در مسير صادرات

۱۵ آبان ۱۳۹۷، ۸:۰۸
کد خبر: 83090668
پسته دامغان در مسير صادرات

سمنان- ايرنا- زمينه صادرات پسته دامغان با پايان فصل فرآوري پسته و با توجه به ثبت جهاني اين محصول، بيش از گذشته فراهم شده است.

به گزارش ايرنا، شهرستان دامغان يكي از قطب هاي توليد پسته كشور و جهان است كه پسته آن از لحاظ كيفيت، تنوع ارقام و ميزان توليد در جهان به خوبي شناخته مي شود.
شهرستان دامغان در زمينه كشاورزي از جمله شهرهاي تك محصولي است كه با توجه به موقعيت جغرافيايي و آب هوايي، محصول پسته در اين شهرستان از اقبال بيشتري برخوردار است كه صرفه اقتصادي آن به رونق پسته كاري در اين شهر رونق بخشيده است و با توجه به مرغوبيت پسته دامغان و ثبت جهاني شدن اين محصول، توجه كشورهاي خارجي به واردات پسته افزايش يافته است.
شهرستان دامغان در توليد و فروش پسته سالانه 10 هزار ميليارد ريال درآمدزايي دارد و با توسعه علمي باغ هاي پسته قابليت افزايش درآمد تا 40 هزار ميليارد ريال را نيز براي آن تخمين زده اند.
دامغان داراي 18 هزار هكتار باغ پسته است كه با ظرفيت آب و خاك موجود، اين ميزان تا 50 هزار هكتار قابليت افزايش دارد و درآمد حاصل از صادرات پسته علاوه بر ورود ارز به كشور، مي تواند شهر دامغان را از حالت سنتي خارج كرده و به سمت شهري مدرن حركت دهد.

**صادرات 11 ميليون دلار پسته دامغان
مدير جهاد كشاورزي شهرستان دامغان در گفت و گو با ايرنا ابراز كرد: با پايان فصل فرآوري پسته ، زمينه صادرات هزار تن پسته دامغان به ارزش 11 ميليون دلار فراهم شده است.
محسن طباطباييان اضافه كرد: اين ميزان صادرات پسته دامغان، بيشتر از طريق گمرك تهران و كرمان به خارج از كشور صادر مي شود.
وي افزود: با توجه به خشكسالي سال جاري، بيش از چهار هزار تن پسته خشك از باغ هاي اين شهرستان فرآوري شده كه يك چهارم آن به كشور هاي خارجي صادر مي شود.
طباطباييان تصريح كرد: متوسط برداشت پسته دامغان به ركورد هفت تن در هكتار رسيده است درحالي كه اين رقم در ساير نقاط كشور 2 تا چهار تن در هكتار است.
وي افزود: در شهرستان دامغان 108 پايانه فرآوري پسته فعاليت دارد كه از اين تعداد 25 پايانه صنعتي و بقيه نيمه صنعتي است.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان دامغان گفت: قيمت هر كيلو پسته دامغان در مقايسه با سال گذشته در بازارهاي داخلي و خارجي تا سه برابر افزايش داشته است.

** قابليت افزايش درآمد پسته تا 40 هزار ميليارد ريال
نماينده مردم دامغان در مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با ايرنا، ابراز داشت: پسته دامغان گنج و گوهر ارزشمندي است كه بايد از اين ظرفيت به خوبي استفاده كرد.
ابوالفضل حسن بيكي اضافه كرد: كشاورزان و باغداران بايد در پيشرفت و كيفيت بهتر محصول پسته تلاش كنند تا بتوانيم با ارائه پسته مرغوب، صادرات اين محصول را افزايش دهيم.
وي اضافه كرد: شهرستان دامغان در توليد و فروش پسته سالانه 10 هزار ميليارد ريال توليد ثروت دارد كه با ظرفيت موجود مي توان آن را به 40 هزار ميليارد ريال رساند.
حسن بيكي تصريح كرد: اين شهرستان داراي 18 هزار هكتار باغ پسته است كه با ظرفيت آب و خاك موجود، اين ميزان تا 50 هزار هكتار قابليت افزايش دارد.
وي اضافه كرد: كشاورزي و باغداري مردم اين شهرستان در حوزه كشاورزي با مشورت انجام مي شود كه توانسته است تا كنون توليد ثروت خوبي داشته باشد و اين پسته را با كيفيت عالي به دنيا معرفي كند.
نماينده مردم دامغان در مجلس شوراي اسلامي به احداث گمرك در اين شهرستان اشاره و خاطر نشان كرد: گمرك دامغان در مراحل ساخت است كه در ماه هاي آينده و پس از تكميل ساختمان، با راه اندازي گمرك در اين شهرستان، كار صادرات و واردات محصولات به ويژه پسته و خشكبار با سرعت بيشتري انجام خواهد شد.

**فعاليت پنج هزار باغدار و كشاورز در دامغان
فرماندار دامغان نيز در گفت و گو با ايرنا، گفت: 35 درصد اشتغال دامغان در حوزه كشاورزي است كه پنج هزار باغدار و كشاورز در اين بخش مشغول فعاليت هستند.
علي اصغر مجد با بيان اينكه رويكرد پسته كاران دامغان از شكل دست فروشي بايد به صادرات تغيير كند، گفت: پسته كاران بايد از فروش محصول خود به صورت تازه خودداري كرده و به توليد با هدف صادرات روي بياورند.
به گفته مجد، باغداران پسته بايد بدانند صادرات اين محصول ارز آوري بيشتري دارد و به سود اقتصاد كشور است.
وي افزود: با صادرات اين محصول، پسته دامغان به جايگاه واقعي خود در سطح جهان دست خواهد يافت.
وي با بيان اينكه دامغان به خاطر شرايط آب و هوايي يكي از مرغوب ترين محصولات پسته را داراست، افزود: پسته دامغان از نظر ارزش غذايي و كيفيت در جهان داراي جايگاه خاصي است.
فرماندار دامغان با اشاره به گرايش سرمايه گذاران استان كرمان براي ايجاد باغ هاي پسته در شهرستان دامغان، گفت: وجود منابع آبي و شرايط آب و هوايي در كنار كمبود آفات، رغبت سرمايه گذاران به ايجاد باغ هاي پسته در دامغان را افزايش داده است.
عباسعلي، شاه‌پسند، خنجري، فرخي، اكبري، احمدآقايي و حاج حسيني، برخي از ارقام پسته است كه بر حسب انتخاب‌هاي طبيعي و انساني در بلند مدت در اين مناطق بومي شده‌اند.
به دليل سرمازدگي بهار 97 ميزان توليد پسته امسال دامغان بين 10 تا 12 هزار تن بود، در حالي كه اين ميزان در سال گذشته به حدود 35 هزار تن رسيد.
9856/6103