به گزارش روز سه شنبه ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، «گوانگشنگ دو» در پايان نامه دكتري خود در مركز تحقيقات دارويي لايدن، روي جايگزين كردن روشي ساده تر براي واكسن هاي رايج كار كرده است. او سامانه واكسيناسيوني متشكل از نانوذرات و ميكروسوزن ابداع كرده كه براي بيماران استفاده از آن راحتتر است.
دو ميگويد: «در اين پروژه ميكروسوزن به عنوان ابزار رهاسازي واكسن استفاده ميشود كه روشي بدون درد و غيرتهاجمي است و مي تواند به صورت مؤثر موجب تحريك سيستم ايمني بدن شود. همچنين از تركيباتي كه به صورت نانوذره در آمده به عنوان واكسن استفاده ميشود كه اثربخشي بسيار بالايي دارند. ما با تغيير اين نانوذرات و اصلاح آنها، پاسخ سيستم ايمني بدن را مديريت ميكنيم.»
در حال حاضر استفاده از ميكروسوزن و نانوذرات توجه بسياري از محققان را به خود جلب كردهاست و تحقيقات زيادي روي آن در حال انجام است.
گوانگشنگ دو در اين پروژه دو نوع سيستم ميكروسوزن را توسعه داده است. در يكي از آنها ميكروسوزنها توخالي بوده و ميتوان تركيبات واكسن را بهصورت نانوذرهاي از طريق آن به بدن تزريق كرد. در دومي از ميكروسوزنهايي كه پوششي از جنس واكسن روي سطح آن را گرفته استفاده ميشود. هر دو سيستم ميتوانند اثربخشي بالايي روي سيستم ايمني بدن داشته باشند.
دو روي عوامل مختلف نظير ابعاد نانوذرات و ويژگيهاي رهاسازي واكسن تحقيق كرده و بهترين شرايط را براي اين كار مشخص كردهاست. او پاسخ سيستم ايمني بدن و آنتيباديها را روي موشها آزمايش كرده و در نهايت بهترين واكسن را معرفي كرده است.
يكي از مزيت هاي اين فناوري آن است كه واكسن هاي نانو ذرهاي با دوز كم و اثربخشي بالايي دارند؛ بنابراين، اين فناوري مي تواند هزينه واكسيناسيون را كاهش دهد. از سوي ديگر، اين ميكروسوزنها بدون درد بوده و براي بيماران جذابيت زيادي دارند.
اين ميكروسوزنها طولي در حد چند صد ميكرون داشته و به سختي با چشم غيرمسلح قابل مشاهده هستند. آنها را ميتوان بهصورت برچسب روي پوست قرار داد.
علمي ** 1201 **1440
تهران - ايرنا - محققان هلندي در يكي از تحقيقات خود موفق شدند از تركيب ميكروسوزن و نانوذرات، سامانه واكسيناسيون بدون درد با اثربخشي بالا توليد كنند. هزينه اين فناوري از سيستم واكسيناسيون رايج كمتر است.