فرهاد لشكر بلوكی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شیوع چاقی و اضافه وزن برای مردان در كشور 50 درصد و زنان 60 درصد است كه این ارقام در گلستان برای مردان 60 درصد و زنان 70 درصد است.
وی افزود: بررسی ها نشان می دهد كه میانگین چاقی در كشور 22.74 درصد است كه این آمار در زنان به 29.76 درصد و در مردان به 15.29 درصد می رسد و گلستان در گروه استان های نسبتا چاق كشور قرار دارد كه به معنای بیشتر بودن درصد چاقی در استان به نسبت میانگین كشوری است.
لشكر بلوكی ادامه داد: بر اساس بررسی ها، درصد بالایی از جمعیت كشور فعالیت فیزیكی كافی ندارند كه این مساله به افزایش وزن و چاقی منجر می شود و از سوی دیگر ریسك ابتلا به بیماری های دیابت، فشار خون، سرطان و پوكی استخوان را افزایش می دهد.
وی اظهار داشت: به عنوان نمونه به طور میانگین 9.46 درصد جمعیت بالای 15 سال كشور شامل 10.33 درصد زنان و 8.51 درصد مردان از بیماری دیابت رنج می برد و این بیماری در مردان گلستان 13 درصد و در زنان 15 درصد گزارش شده است.
وی می گوید: فشار خون بالا در مردان و زنان ایرانی به ترتیب 25.73 و 28.19 درصد و در مردان و زنان گلستانی نیز به ترتیب 27 و 33 درصد شیوع دارد.
به گفته وی، مقابله با چاقی نیازمند توجه به سواد تغذیه ای جامعه، انتخاب صحیح مواد غذایی و كنار گذاشتن كالاهای آسیب رسان به سلامت در كنار ورزش است.
این كارشناس تغذیه با اشاره به اینكه مصرف میوه 48.5 درصد از جمعیت كشور در حد استاندارد است، بیان كرد: این رقم در استان گلستان 55 درصد است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی گلستان مصرف ناكافی غذاهای دریایی و مصرف زیاد فست فود را از چالش های تغذیه استان دانست و اعلام كرد: اگر چه مرز آبی گلستان با دریا ناچیز است اما وجود آبگیرها و سدهای متعدد می تواند كمبود مصرف غذاهای دریایی را جبران كند.
لشكر بلوكی خاطرنشان كرد: مصرف فست فود در بین مردم گلستان از میانگین كشوری بالاتر است به این معنی كه 17 درصد مردان و 12 درصد زنان استان در هفته یك بار فست فود مصرف می كنند در حالی كه این رقم برای كشور 13 درصد است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی گرگان افزود: الگوی مصرف غذا در گلستان نشان می دهد كه راه طولانی برای دستیابی به وضعیت مناسب غذایی در پیش است و فرهنگ سازی تغذیه مطلوب باید مد نظر باشد.
وی خاطر نشان كرد: در سال های اخیر تمركز زیادی بر فرهنگ سازی در مناطق روستایی و مدارس شده به طور مثال نظارت بیشتر بر بوفه های مدارس، آموزش كاشت سبزیجات در منزل ویژه زنان و دختران روستایی، جشنواره های غذای سالم، اجرای برنامه زنگ سیب و زنگ ساندویج خانگی از جمله این اقدامات است.
وی همچنین برگزاری سه دوره بسیج ملی اطلاع رسانی تغذیه صحیح از سال 1394 را از دیگر اقدامات انجام شده در این عرصه برشمرد.
3042/1860
![مردم گلستان چاق هستند مردم گلستان چاق هستند](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970820/83095396/N83095396-72652309.jpg)
گرگان - ایرنا - رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی گلستان گفت: مردم این استان نسبت به میانگین كشوری از چاقی و اضافه وزن بیشتری برخوردار هستند كه كم تحركی و نداشتن آگاهی برای انتخاب غذاهای مفید و مناسب از مهمترین علل آن محسوب می شود.