۲۱ آبان ۱۳۹۷، ۱۶:۵۱
کد خبر: 83097095
T T
۰ نفر
استقبال بیش از 1000 محقق جوان جهان اسلام از رقابت علمی كنز

تهران- ایرنا-رئیس شورای داوران رقابت علمی كنز در باره شركت كنندگان این رقابت گفت: 1045 محقق مسلمان از 15 كشور 591 اثر در پنج حوزه به رقابت علمی كنز ارسال كرده اند.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر سعید سهراب پور روز دوشنبه در نشست آیین پایانی این رقابت علمی با اشاره به برگزاری 2 دوره جایزه مصطفی (ص) گفت: رقابت علمی كنز در 5 حوزه سلامت، فناوری اطلاعات و ارتباطات، آب و محیط زیست، انرژی و اقتصاد برگزار شده و 152 اثر در حوزه سلامت، 136 اثر در فناوری اطلاعات و ارتباطات، 154 اثر در آب و محیط زیست، 95 اثر در انرژی و 54 اثر در حوزه انرژی و اقتصاد به دست داوران رسید.
وی ادامه داد: شركت كنندگان در این رقابت باید یك فایل تصویری از دستاورد علمی خود را كه به زبان انگلیسی در آن توضیح داده بودند یا زیر نویس انگلیسی داشت ارسال می كردند؛ دستاورد آنها باید در 5 حوزه یاد شده یكی از مسایل جامعه اسلامی را حل می كرد و فقط جنبه تئوری نداشت. داورانی از دانشگاه های علوم پزشكی و غیرپزشكی این فایل ها را دیده و داوری كردند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف افزود: علاوه بر ایران 36 اثر از كشورهای عمان، مالزی، عراق، افغانستان، سوریه، فلسطین، اردن، تونس، بنگلادش، اندونزی، نیجریه، مصر و قزاقستان به دبیرخانه رسید كه از مجموع آثار داوران به 10 درصد امتیاز عالی به 60 درصد امتیاز خوب، به 30 درصد امتیاز متوسط دادند همچنین 70 درصد از شركت كنندگان آقا و 30 درصد خانم بودند. از مجموع هزار و 45 شركت كننده در این رقابت علمی 753 نفر دانشجو و پژوهشگر و 292 نفر عضو هیات علمی زیر 45 سال بوده اند.
وی بیان كرد: مرحله نهایی داوری امروز و با حضور معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی و رییس بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) برگزار شده و به 15 اثر برتر یعنی سه اثر در هر حوزه جوایزی تعلق می گیرد.

**رقابت علمی كنز به مسائل جامعه توجه می كند
دبیر اجرایی این رقابت علمی نیز با اشاره به رویدادهای مشابه در سطح دنیا مانند رویداد «تد» گفت: بعد از بررسی رقابت های علمی در سراسر جهان روش بررسی ویدیویی آثار را برای تبیین دستاوردهای محققان جهان انتخاب كردیم.
محمد حسین قمری اظهار داشت: رقابت علمی كنز به دنبال كاربردی علم، دانش و نوآوری برای حل مسائل جامعه است.
وی بیان كرد: بعد از رایزنی های زیاد در بنیاد علم و فناوری مصطفی 5 حوزه برای گرفتن آثار انتخاب شد و آثار در دو مرحله داوری شدند.

**بنیاد علم و فناوری مصطفی در پی شبكه سازی نخبگان علمی مسلمان است
دبیر كارگروه اجرایی جایزه مصطفی (ص) نیز در این نشست با ارائه گزارشی از فعالیت های این بنیاد ادامه داد: مهمترین ماموریت ما توسعه علم و فناوری در جهان اسلام و تقدیر از برجستگان این حوزه است. همچنین شبكه سازی بین نخبگان علمی و آشنا كردن جامعه با دستاوردهای علم و فناوری را در دستور كار خود داریم.
دكتر سیدعلی عمرانی بر بیان دستاوردهای علم و فناوری با زبان های مختلف از جمله هنر اشاره كرد و افزود: با كمك هنرمندان موزه بنیاد علم و فناوری مصطفی را راه انداختیم همچنین محتواهای علمی را در اختیار رسانه ها قرار می دهیم تا در انعكاس و انتشار موضوعات علمی نیز نقش داشته باشیم.
وی با اشاره به راه اندازی فرصت مطالعاتی برای دانشجویان كشورهای اسلامی اضافه كرد: در اولین دوره این فرصت كه سال جاری برگزار شد 800 نفر از كشورهای مختلف متقاضی بودند همچنین با بنیاد ملی نخبگان توافق كردیم تا بتوانیم فرصت های مطالعاتی بیشتر را برای دانشجویان مسلمان تدارك ببینیم.
وی با اشاره به توافقی با شورای تحقیقاتی عمان خاطرنشان كرد: رایزنی ها با این شورا و توافق با آن برای برگزاری فرصت های مطالعاتی بیشتر و شبكه سازی بهتر بین نخبگان جهان اسلام صورت گرفته است.
دبیر كارگروه اجرایی جایزه مصطفی همچنین به فعالیت های دیگر مانند تبادل جلسات علم و تكنولوژی یا STEP اشاره كرد و یادآور شد: چهارمین دوره این جلسات در سال جاری به میزبانی دانشگاه مسقط با حضور 70 نفر دانشمند مسلمان در حوزه های آب انرژی و سلامت برگزار می شود.
جایزه مصطفی (ص) به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتری اعطا می‌شود كه اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق خلق كرده باشند و افرادی شاخص در حوزه‌های علم و فناوری باشند و اثر آنها زمینه‌ساز بهبود زندگی بشریت باشد و رقابت علمی كنز (Kans/ knoweledge application and notion for science) بخشی از این جایزهاست كه بین دانش‌ پژوهان، دانشجویان و اساتید برگزار می شود و طی آن 15 منتخب داوری نهایی ‌ایده‎‌های خود را در قالب ارائه تصویری حداكثر ۵ دقیقه ای مطرح می‌كنند. 
این رقابت علمی، فرصتی را برای ارائه طرح های كاربردی دانشجویان، دانش پژوهان و استادان زیر 45 سال در 57 كشور عضو سازمان همكاری اسلامی فراهم كرده و در 5 حوزه سلامت، فناوری ارتباطات و اطلاعات، آب و محیط زیست، انرژی و اقتصاد برگزار می شود كه مهمترین معیار داوری آن كاربردی بودن طرح ارائه شده است.
یكی از اصلی ترین اهداف رقابت علمی كنز، یافتن بهترین راهكارهای علمی برای حل مشكلات در حوزه های سلامت، اقتصاد، ‌فناوری ارتباطات و اطلاعات، آب و محیط زیست و انرژی است.
رقابت علمی كنز، رقابتی است كه اساتید، دانش پژوهان و دانشجویان با ارائه ایده های كاربردی خود در قالب ویدئوهای 3 تا 5 دقیقه ای در آن شركت كرده و راهكارهای حل مسائل جامعه خود را مبتنی بر روش های علمی ارائه دهند.
علمی*9157*3061*1440
۰ نفر