۲۱ آبان ۱۳۹۷، ۱۹:۳۲
کد خبر: 83097297
T T
۰ نفر
فاصله ميان دانشگاه و جامعه بايد از ميان برود

تهران - ايرنا - رئيس مركز تحقيقات سياست علمي كشور گفت: فاصله ميان دانشگاه و جامعه بايد از ميان برود چرا كه در بسياري از كشورهاي پيشرفته ميان دانشگاه و جامعه فاصله اي نيست و دانشگاه ها براي مردم و قشرهاي مختلف جامعه برنامه دارند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ايرنا، وحيد احمدي روز دوشنبه در نشست «بزرگداشت روز جهاني علم در خدمت صلح و توسعه» افزود: در بسياري از كشورهاي اروپايي و حتي ژاپن به عنوان يك كشور آسيايي، در حركتي نمادين، براي كم كردن مرزهاي دانشگاه‌ ها با جامعه، ديوار دانشگاه‌ ها برداشته شده است و ايران نيز بايد به اين سمت حركت كند. جامعه بدون توسعه علم عالم نمي شود. نوآوري بايد در جامعه فعال شده و به مرحله اي بالاتر از علم آموزي برسد.
وي اظهار كرد: دانشگاه ها در حال پوست اندازي در جهت توانمندسازي و خلاقيت و نوآوري هستند. بنابراين بايد جامعه اي خلاق و نوآور پرورش دهيم.
احمدي در ادامه به ظرفيت هاي دانشگاهي و علمي كشور اشاره كرد و گفت: ايران داراي 2 هزار و 500 دانشگاه است و حدود 300 هزار مركز علمي دارد. همچنين در كشور بيش از 4 ميليون دانشجو و 100 هزار هيات علمي و مراكز رشد و نوآوري داريم. اما به رغم تمامي ظرفيت ها داراي چالشي به نام هماهنگي و نفوذ در لايه ها هستيم.
مشاور وزير علوم، تحقيقات و فناوري افزود: سهم پژوهش كشور از GDP (نرخ توليد ناخالص ملي) بايد سه درصد شود در حالي كه اكنون تنها نيم درصد به پژوهش تعلق دارد. اين يعني علم براي توسعه و صلح به كارگرفته نمي شود.
احمدي با اشاره به برنامه هاي مركز تحقيقات سياست علمي كشور گفت: الگوي ترويج علم در كشور توسط اين موسسه در حال تدوين است و انجام اين طرح به تاييد سازمان برنامه و بودجه نيز رسيده است. اين الگو شامل ترسيم وضعيت فعلي ترويج علم در كشور و ترسيم چشم انداز بين المللي از آن است.
احمدي با اشاره به اينكه بسياري از توانايي ‌ها و ظرفيت ‌هاي دانشگاه‌ ها براي خود نظام علمي و عموم جامعه مغفول مانده است گفت: وزارت علوم به مركز تحقيقات سياست علمي كشور مأموريت داده است تا مدل كارآمدي را براي ترويج دستاوردهاي دانشگاه‌ها و مراكز علمي كشور تدوين كند.
وي در اين باره توضيح داد: ما به دنبال ارائه مدلي هستيم تا دانشگاه ها را به لايه هاي مختلف جامعه معرفي كند. در اين زمينه نيز پيشنهادي به نام روز درهاي باز در برخي دانشگاه ها ارائه كرديم كه دانشگاه تهران در اين زمينه پيشگام شد.
مشاور وزير علوم ضمن اشاره به نقش انجمن ها در بهره برداري از ظرفيت هاي دانشگاهي عنوان كرد: با توجه به فعاليت‌ هاي اين مركز براي ترويج علم، با موافقت رئيس بخش آموزش عالي يونسكو و مسئول برنامه كرسي ‌هاي يونسكو، مركز تحقيقات سياست علمي كشور به عنوان نهاد ميزبان كرسي يونسكو در زمينه ترويج علم انتخاب شده است.
9283** 1200