به گزارش ايرنا، باسيل جمعه هفته پيش و در آستانه سخنراني «سيدحسن نصرالله» دبيركل حزب الله به ديدار وي رفت.
گرچه جزئيات اين ديدار اعلام نشد اما گفته شد كه دو طرف درباره تشكيل دولت و موانع پيش روي آن رايزني كردند.
شبكه المنار گزارش داد كه باسيل و نصرالله بر ضرورت تقويت وحدت ملي و جلوگيري از متنشج شدن يا اقدامات تحريك كننده مذهبي يا طايفه اي در لبنان تاكيد كردند.
باسيل در شرايطي با نصرالله ديدار كرد كه حزب الله، چندي پيش از آن از معرفي اسامي وزيران خود براي دولت خودداري كرد. اين حزب اعلام كرد كه تا زمان تحقق نيافتن مطالبه سني هاي مستقل در داشتن كرسي وزارتي از ارائه اسامي وزيران خود خودداري مي كند.
6 تن از نمايندگان سني كه خود را «سني هاي مستقل» مي خوانند و از منتقدان سياسي «سعد الحريري» نخست وزير و رهبر حزب «جريان المستقبل» محسوب مي شوند با تشكيل فراكسيوني خواهان اعطاي يك كرسي وزارتي به خود هستند؛ خواسته اي كه الحريري با آن مخالفت كرده است.
الحريري حدود پنج ماه و نيم پيش پس از كسب حمايت اكثريت پارلمان جديد لبنان از سوي «ميشل عون» رئيس جمهوري به عنوان نخست وزير مامور به تشكيل كابينه معرفي شد اما وي تاكنون نتوانسته اين ماموريت را به نتيجه برساند.
سني هاي مستقل معتقدند از آنجايي كه جريان المستقبل به رهبري الحريري تمامي 27 كرسي نمايندگان سني در پارلمان لبنان را كسب نكرده، نبايد سهميه وزيران سني به اين جريان به طور كامل اختصاص يابد.
يك روز پس از ديدار باسيل و نصرالله، دبيركل حزب الله در سخناني بار ديگر بر موضع اين حزب در حمايت از مطالبات اهل سنت مستقل تاكيد كرد.
نصرالله گفت: از روز نخست كه صحبت درباره تشكيل دولت شروع شد، با نخست وزير مامور به تشكيل دولت، درباره اختصاص يك كرسي وزارتي در كابينه براي نمايندگان سني مستقل گفت و گو كرديم..اينان نماينده بخش بزرگي از ملت لبنان و بخش بزرگي از طايفه سني هستند و حق دارند كه حداقل يك وزير داشته باشند.
سخنان دبيركل حزب الله با واكنش منفي برخي از رقباي آن بويژه در حزب المستقبل وابسته به الحريري روبرو شد؛ مساله اي كه نگراني ها درباره بن بست در مسير تشكيل دولت را افزايش داد.
در چنين بستري باسيل امروز (دوشنبه) رايزني هاي خود را ادامه داد. رايزني هايي كه به نظر مي رسد به نمايندگي از عون انجام مي گيرد.
باسيل با «نبيه بري» رئيس پارلمان و رهبر جنبش «امل» دومين حزب مهم شيعي لبنان ديدار كرد.
باسيل پس از ديدار بري با اشاره به تلاش ها براي حل مشكلات تشكيل دولت تاكيد كرد كه با بازگشت به اصول و معيارهاي نمايندگي در دولت، مي توان گره ها را بازكرد.
وي افزود: در دولت وحدت ملي اين اصل وجود دارد كه يك گروه انحصار سهميه يك مذهب و طايفه را نداشته باشد.
باسيل در موضعي نزديك به رئيس جمهوري و نخست وزير گفت كه مشكل اينجاست كه اقليت در طايفه سني در يك نماينده مشخص يا يك طرف معين مجسم نيست.
وي تاكيد كرد كه هر راه حلي كه مبتني بر اعلام ناتواني نخست وزير از تشكيل دولت باشد، نادرست است و ما مي خواهيم او در ماموريت خود قوي باشد تا دولت نيز قدرتمند باشد.
باسيل پس از بري به ديدار الحريري رفت. هر چند او پس از اين ديدار از هرگونه اظهار نظر خودداري كرد.
هنوز مشخص نيست كه آيا رايزني هاي باسيل تاثيري در نزديك كردن مواضع بين طرف ها براي حل مشكل تشكيل دولت داشته باشد يا نه.
خاورم**2054
بيروت-ايرنا-با شدت گرفتن اختلاف ها در مسير تشكيل دولت لبنان، «جبران باسيل» وزير خارجه و رهبر حزب مسيحي «جريان ملي آزاد» يك رشته ديدارها و رايزني هايي را با تعدادي از رهبران گروه هاي سياسي داشته است.