۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۸:۱۸
کد خبر: 83097558
T T
۰ نفر

تفكر پشت میزنشینی را فراموش كنیم

۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۸:۱۸
کد خبر: 83097558
تفكر پشت میزنشینی را فراموش كنیم

كرمانشاه - ایرنا - در حالی كه دیگر تفكر پشت میزنشینی از رده خارج شده، ضرورت دارد، دانش آموخته گان دانشگاه ها مهارت لازم را به منظور خروج از صف بیكاری كسب كنند.

به گزارش ایرنا، نرخ بیكاری در میان دانش آموختگان دانشگاه‌های كشور كم نیست و بخش عمده ای از دلیل بیكاری جوانان، به ویژه دانش آموختگان دانشگاهی نداشتن مهارت شغلی است كه ورود آن ها را به بازار كار روز به روز دشوارتر كرده است.
حدود چهار میلیون و 700 هزار دانشجو در مراكز آموزش عالی كشور هم اكنون مشغول به تحصیل هستند.
به گفته كارشناسان، آمار اشتغالزایی كشور در 9 ماه ابتدایی سال 96 نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 3.6 درصدی داشته است و این آمار در سال 95 رشد 2.8 درصدی و در سال های پس از انقلاب به طور متوسط رشد 2.5 درصدی ثبت شده است.
مدیركل ارتباط با صنعت در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفته است: براساس آخرین آمارهای موجود، 35 درصد از بیكاران جامعه را دانش آموختگان دانشگاهی تشكیل می دهند.
محمد سعید سیف افزوده است: حدود 18.5 درصد از دانش آموختگان بیكار كشور دارای مدرك كارشناسی هستند.
به اعتقاد صاحب نظران، كسب آموزش های مهارتی لازمه اشتغالزایی افراد به ویژه دانش آموختگان دانشگاهی است.
آنان معتقدند با توجه به محدودیت های سیستم اداری نمی توان برای تمام دانش آموختگان دانشگاهی در بخش های دولتی اشتغال ایجاد كرد و ورود بخش خصوصی برای اشتغالزایی در عرصه های مختلف اعم از صنعت، كشاورزی و خدمات را مهم ارزیابی كردند.
همچنین كارشناسان اقدام های انجام شده از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای برای ارائه آموزش های مهارتی را قابل توجه و بسیار اثرگذار خواندند و بر لزوم ارائه آموزش های مهارتی و ایجاد درآمد ثابت تاكید كردند.
به گفته كارشناسان، بیكاری در میان دانش آموختگان دانشگاهی در مقطع دكتری نیز مشاهده می شود و برنامه ریزی برای حل این مشكل ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
مركزهای مهارت آموزی اكنون به كانون هدایت تدریجی و هدفمند دانشجویان به سمت بازار كار، ارتباط بین مراكز دانشگاهی، صنایع و بازار و كاهش آمار بیكاری تبدیل شده اند.
پیش بینی و تدارك ورود گسترده بخش خصوصی به بحث مهارت آموزی و مهارت افزایی و ارائه مشوق ها و محدودیت ها برای جوانان جویای كار در بحث مهارت آموزی از جمله راهكارها برای افزایش مهارت آموزی جوانان و كاهش آمار بیكاری است.

** سیاست دولت كاهش دانش آموخته گان بیكار است
علاالدین ازوجی، مشاور وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با بیان اینكه طی چهار سال گذشته 670 هزار شغل در كشور ایجاد شده است، ابراز داشت: از نظر وضعیت اشتغال به نسبت سال های 88 تا 92 روند روبه رشدی را در این زمینه شاهد هستیم اما تا رسیدن به شرایط مطلوب باید تلاش های بیشتری صورت گیرد.

** سه میلیون نفر ساعت آموزشی در كرمانشاه
مدیركل اداره فنی و حرفه ای استان كرمانشاه در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اداره كل فنی و حرفه ای را متولی آموزش های غیر رسمی در كشور دانست و گفت: بسترها برای آموزش مهارت در استان كرمانشاه در قالب 18 كارگاه فعال بخش دولتی و 235 آموزشگاه فعال بخش خصوصی آماده است.
یاور محمدی ، با بیان اینكه سال گذشته بیش از 40 هزار نفر در بخش های دولتی و خصوصی استان آموزش های مهارتی را فرا گرفتند، افزود: امسال به دنبال ارتقای سطح كیفی آموزش ها هستیم.
مدیركل آموزش فنی و حرفه‌ای استان كرمانشاه گفت: سال گذشته به علت مشكلات آئین نامه ای و قوانین اجرایی از یك هزار و 220 تعهد مهارت آموزی برای اشتغال مولد در استان 243 مورد آن محقق شد این در حالی است كه در 6 ماه نخست امسال این رقم به 900 مورد ارتقاء پیدا كرده است.
وی میزان تعهد آموزش مهارتی اداره كل فنی و حرفه ای استان كرمانشاه را برای سال 97، سه میلیون و 50 هزار نفر ساعت آموزش اعلام كرد كه به منظور توجه بیشتر به امر كیفی سازی آموزش ها باعث شده این رقم به نسبت سال گذشته كاهش داشته باشد.
وی با بیان اینكه 6 هزار حرفه در پایگاه اطلاع رسانی سازمان آموزش و فنی و حرفه ای ثبت شده است، اظهار داشت: در استان كرمانشاه در سه خوشه صنعت، كشاورزی و خدمات آموزش ارائه می كنیم.

** سربازان بیش از 52 هزار نفر ساعت آموزش مهارتی دیدند
مدیركل آموزش فنی و حرفه ای استان كرمانشاه در ادامه گفت: 52 هزار و 59 نفر ساعت آموزش های مهارتی در 6 ماه نخست سال جاری در پادگان های استان به سربازان وظیفه عمومی ارائه شد.
محمدی همچنین اظهار داشت: این میزان آموزش به منظور احراز شرایط اشتغال جوانان بعد از خدمت مقدس سربازی با برگزاری دوره های آموزشی برای 378 نفر ارائه شده است.
وی در ادامه به طرح ایران مهارت اشاره كرد و گفت: در این طرح علاوه بر ارائه آموزش های فنی و حرفه ای، دانش آموزان با مشاغل مختلف آشنا شده و از پشتوانه مناسبی برای تعیین رشته و آینده كاری برخوردار می شوند.
مدیركل اداره فنی وحرفه ای استان كرمانشاه گفت: براساس این طرح دانش آموزان دوره متوسطه اول تا پایان دوره از 60 ساعت آموزش فنی و حرفه ای بهره مند می شوند و برای انتخاب رشته و ورود به مقطع متوسطه دوم آماده خواهند شد.

** آموزش بیش از یك هزار و 200 نفر جویای كار در كنگاور
رئیس مركز فنی و حرفه ای شهرستان كنگاور هم با تاكید بر تلاش برای ترویج فرهنگ مهارت آموزی در میان آحاد جامعه بویژه جوانان گفت: باید تفكر پشت میزنشینی در جامعه حذف شود.
محمد فرشاد فر در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: اگر به جای نگرانی برای بیكاری دانش آموخته گان و توجه به مدرك گرایی به ترویج آموزش های فنی و حرفه ای توجه می كردیم امروز هیچ كدام از مشكلات موجود را نداشتیم.
وی ادامه داد: مركز فنی و حرفه ای شهرستان در رشته های صنایع دستی، دوخت، قالی بافی، گلیم بافی، سفالگری، سوخت نگاری، رایانه، برق صنعتی، ساختمان، برق خودرو، اتومكانیك، تراشكاری، جوشكاری و رباتیك فعالیت دارد.
وی با اشاره به شمار زیاد دانش آموختگان متقاضی كار، مهارت آموزی برای ایجاد اشتغال را بسیار مهم خواند و خاطرنشان كرد: در این راستا در نیمه نخست سال طی تفاهم نامه ای كه با ادارات صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی شهرستان منعقد شد به 305 نفر از روستائیان در قالب 30 هزار و 500 نفر ساعت در رشته های مختلف آموزش داده شد.
فرشاد فر به عملكرد مركز ثابت نیز اشاره كرد كه طی شش ماه نخست سال 97 به تعداد 676 نفر از كارجویان بیش از 105 هزار نفر ساعت آموزش داده شده كه تعهد ما تنها 54 هزار و 500 نفر ساعت بوده است.
وی اضافه كرد: آموزشگاه های سطح شهر كنگاور نیز به تعداد 254 نفر، 66 هزار و 481 نفر ساعت به متقاضیان مهارت آموزی آموزش داده اند.
برای توسعه و پیشرفت طبق تعبیر مقام معظم رهبری نیازمند پنجه های كارآمد هستیم.
كشور ما با وضعیت كنونی اشتغال، نیازمند دانشجویان آچار به دست است و تحقق این مهم نیز نیازمند فراموشی تفكر مشاغل پشت میز نشینی است.
گزارش: مجید رحمتی
8066/7447