۲۵ آبان ۱۳۹۷، ۲۲:۲۵
کد خبر: 83101820
T T
۰ نفر
امارات : فروش سلاح به بحرین امنیت منطقه را تامین می كند

دوحه - ایرنا - وزیر مشاور در امور خارجی امارات كه كشورش یكی از اعضای اصلی ائتلاف خود خوانده در حمله نظامی به مردم یمن و به خطر افتادن امنیت منطقه است، مخالفت سنای آمریكا با طرح منع فروش سلاح به رژیم آل خلیفه در بحرین را عامل موثری برای تامین امنیت خلیج فارس ارزیابی كرد.

به گزارش جمعه شب ایرنا ، ' انور قرقاش' درحساب كاربری خود در توئیتر نوشت : رد شدن طرح منع فروش سلاح به بحرین در مجلس سنای آمریكا ، اقدام مثبتی در خصوص اولویت های راهبردی واشنگتن تلقی می شود.
وی افزود : بدون اینكه بخواهم احساسی سخن بگویم و هدف سیاسی داشته باشم رد شدن این طرح، التزام آمریكا به امنیت خلیج (فارس) را نشان داد.
سنای آمریكا روز جمعه با یك طرح پیشنهادی برای ممنوعیت فروش یك محموله سلاح به ارزش 300 میلیون دلار به كشور بحرین مخالفت كرد.
این طرح از سوی سناتور 'رند پل' سناتور جمهوریخواه ایالت كنتاكی ارائه شده بود. پل گفته بود این طرح پیامی برای كاخ سفید است تا دولت دونالد ترامپ این نكته را دریابد كه آمریكا دیگر تمایلی ندارد در جنگ یمن دخالت داشته باشد.
به گزارش آسوشیتدپرس، كاخ سفید پیش از این تهدید كرده بود كه این طرح را وتو خواهد كرد. این طرح در نهایت با 77 رای مخالف در مقابل 22 رای موافق از سوی سناتورها رد شد.
دولت آمریكا در ماه سپتامبر سال جاری به كنگره اطلاع داده بود كه قصد دارد 120 سامانه موشكی هدایت شونده و 110 سامانه موشكی تاكتیكی را به بحرین بفروشد.
موشك‌هایی كه بحرین اعلام كرده بود برای بهبود وضعیت امنیتی خود در «زیرساخت‌های نفتی و گازی» به آن نیاز دارد.
بحرین از 14 فوریه 2011 ( 25 بهمن 1390) صحنه انقلاب مردمی ضد رژیم آل خلیفه است. مردم بحرین خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی كار آمدن دولتی منتخب و آزادی زندانیان سیاسی كشورشان هستند.
ناآرامی‌های بحرین تاكنون ده ها كشته و هزاران زخمی بر جای گذاشته است. رژیم آل خلیفه همچنین صدها نفر را سلب تابعیت كرده است.
گروه‌های مدافع حقوق بشر بارها رژیم آل خلیفه را به خاطر سركوب مخالفان محكوم كرده‌ و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این كشور شده‌اند.
رژیم آل خلیفه یكی از اعضای ائتلاف خود خوانده عربی به سركردگی عربستان سعودی است كه طی سه سال و نیم گذشته با حمله نظامی به یمن هزاران نفر ازافراد غیر نظامی این كشور را كشته یا زخمی و زیر ساخت های این كشور را نابود كرده است.
انتقادها از جنگ یمن و نقش عربستان سعودی در آن، پس از قتل 'جمال خاشقچی' در كنسولگری عربستان سعودی در استانبول تركیه بالا گرفت.
واشنگتن حاضر نشد در قبال ترور روزنامه نگار مخالف ولیعهد سعودی ، ریاض را تحریم اقتصادی كند. 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریكا علنی گفت كه حاضر نیست قراردادهای پر سود اقتصادی و نظامی با سعودی ها را به دلیل دخالت در قتل خاشقچی متوقف كند.
مهم ترین واكنش آمریكا كه خود را یكی از مدعیان حمایت از حقوق بشر می داند ، تحریم 17 نفر از مقامات سعودی بوده است .
رفتارهای دو گانه آمریكا با مفاهیمی مانند تروریسم و حقوق بشر همیشه مورد انتقاد كارشناسان بوده است .
خاورم**1508
۰ نفر