۲۸ آبان ۱۳۹۷، ۲۰:۰۸
کد خبر: 83105820
T T
۰ نفر

توسعه آذربايجان غربي بر مدار ارتباطات

۲۸ آبان ۱۳۹۷، ۲۰:۰۸
کد خبر: 83105820
توسعه آذربايجان غربي بر مدار ارتباطات

اروميه- ايرنا- توسعه زيرساخت هاي ارتباطي و اطلاعاتي از جمله نيازهاي مبرم عمران و آبادي آذربايجان غربي در دهه هاي گذشته محسوب مي شد كه از زمان روي كار آمدن دولت تدبير و اميد، دستاوردهاي زيادي در اين بخش حاصل شده است.

به گزارش ايرنا، با توجه به نقش غيرقابل اغماض فناورهاي ارتباطي و اطلاعاتي در توسعه پايدار، سرمايه گذاري براي ارتقاي شاخص هاي آن در استان مرزي آذربايجان غربي نيز از ابتداي آغاز به كار دولت تدبير و اميد در برنامه قرار گرفت و گام هاي مهمي در اين زمينه برداشته شد.
در اين ميان سرمايه گذاري 2 هزار و 200 ميليارد ريالي براي توسعه شبكه پهن باند، احداث 80 سايت جديد تلفن همراه، افزايش 200 كيلومتري پوشش تلفن همراه در جاده ها و اتصال 600 روستا به اينترنت نسل سوم و چهارم، تنها نمونه هايي از تلاش فراگير دولت تدبير و اميد براي توسعه زيرساخت هاي فناوري ارتباطات و اطلاعات در آذربايجان غربي است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در سفر اخير خود به آذربايجان غربي، رتبه بيست و هشتم اين استان در شاخص هاي فناوري اطلاعات را نامناسب دانست و گفت: بخش اعظمي از اين توسعه نيافتگي به نامناسب بودن شاخص سوادآموزي به ويژه در روستاهاي استان مربوط است.
محمد جواد آذري جهرمي، اجراي سه طرح ارتباطي تا پايان سال جاري در آذربايجان غربي را يكي از مهمترين برنامه هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در راستاي توسعه بخش «آي.سي.تي» اين استان عنوان كرد و ادامه داد: اين طرح ها شامل احداث 80 سايت جديد تلفن همراه براي تكميل پوشش 200 كيلومتر از جاده هاي استان، اتصال 600 روستا به نسل 3 و 4 اينترنت همراه با احداث 149 سايت جديد و اتصال 170 روستا به شبكه تلفن خانگي است.
وي بر لزوم استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات در راستاي توسعه گردشگري به عنوان ظرفيت مهم آذربايجان غربي تاكيد كرد و گفت: وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات براي مشاركت در ارتقاي شاخص هاي سواد در آذربايجان غربي با استفاده از وسايل ارتباطي آمادگي دارد.
وي با اشاره به پوشش 100 درصدي شهرهاي آذربايجان‌غربي در حوزه فناوري اطلاعات بيان كرد: امسال توسعه پوشش ارتباطي مناطق محروم و مسيرهاي جاده اي هدفگذاري شده است.
وي آذربايجان غربي را يكي از استان هاي هدف برنامه ريزي هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات برشمرد و اضافه كرد: در 2 سال گذشته 2 هزار و 200 ميليارد ريال سرمايه گذاري در حوزه ارتباطي آذربايجان غربي انجام شده و دسترسي اين استان به شبكه پهن باند توسعه يافته است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ادامه داد: براي بهبود بيش از پيش وضعيت آذربايجان غربي در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات، يكهزار و 490‌ ميليارد ريال سرمايه گذاري ديگر نيز تا پايان سال در اين استان انجام مي شود.
استاندار آذربايجان غربي نيز در اين خصوص گفت: اجراي طرح هاي پايلوت ارتباطي كشور از جمله دولت الكترونيك، گمرك هوشمند، شهرك ديجيتال و رباتيك با همكاري وزارت ارتباطات در اين استان ميسر است.
محمدمهدي شهرياري، آذربايجان غربي را قطب ديجيتال كشور اعلام كرد و ادامه داد: مركز تجارت ديجيتال با محوريت جاده ابريشم و بهره مندي از ظرفيت منطقه آزاد ماكو در اين منطقه قابل راه اندازي است.
مديركل ارتباطات و فناوري اطلاعات آذربايجان غربي نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه تاكنون بستر اينترنت در بيش از يكهزار و 350 روستاي استان فراهم شده است، گفت: توسعه زيرساخت هاي ارتباطي جهت بهره مندي بيش از يكهزار و 130 روستاي ديگر از اينترنت پرسرعت تا يك سال آينده در دستور كار قرار دارد.
قاسم جليلي نژاد افزود: همچنين مجوز تاسيس 530 دفتر «آي.سي.تي» براي فعاليت در مناطق روستايي اين استان صادر شده، ضمن اينكه هم اكنون 490 دفتر فعال است.
وي بيان كرد: زيرساخت هاي ارتباطي و اينترنتي ارايه شده به روستاها و مناطق محروم استان از جمله خدمات ارزنده و دستاوردهاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در جهت توسعه دولت الكترونيك و ايجاد تسهيلات ارتباطي براي مردم مناطق محروم است.
وي تامين زيرساخت هاي لازم جهت راه اندازي شبكه ملي اطلاعات در آذربايجان غربي را يادآوري كرد و افزود: توسعه بستر زيرساخت هاي شبكه ملي اطلاعات و تكميل آن در جهت ارائه خدمات دولتي به روستاييان در آخرين حلقه از اين شبكه يعني دفاتر آي.سي.تي روستايي به صورت جدي پيگيري مي شود.
مديركل ارتباطات و فناوري اطلاعات آذربايجان غربي گفت: زيرساخت هاي ارتباطي رومينگ تلفن همراه در 451 روستاي اروميه تكميل شده كه مي توان از اين ظرفيت براي توسعه اشتغال روستايي در مركز استان بهره برد.
جليلي نژاد افزود: اين زيرساخت ها بستر مناسبي براي ايجاد محتوا و اشتغال در بين جوانان روستايي است.
وي اضافه كرد: زيرساخت هاي ارتباطي با توجه به خدمات عمومي اجباري ارتباطات و فناوري اطلاعات تا دور افتاده ترين نقاط كشور رسيده و در حال تكميل است ولي بايد آموزش هاي لازم به روستاييان در اين خصوص ارائه شود.
مديرعامل شركت مخابرات آذربايجان غربي نيز در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: اين استان داراي 230 هزار مشترك اينترنت پرسرعت (ADSL) در سطح مراكز شهري و روستايي است.
چنگيز نوري افزود: يكهزار و 370 روستا در اين استان هم اكنون زير پوشش شبكه اينترنت قرار دارند و عمليات اجرايي توسعه شبكه اينترنت در 650 روستاي ديگر اين استان نيز در حال انجام است.
وي گفت: زيرساخت هاي ارتباطي و اينترنتي در مناطق روستايي و مناطق محروم استان از جمله خدمات ارزنده و دستاوردهاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در جهت توسعه دولت الكترونيك و ايجاد تسهيلات ارتباطي براي مردم است.
وي درخصوص خدمات مخابراتي نيز اضافه كرد: هم اكنون اين استان داراي يك ميليون و 70 هزار شماره تلفن ثابت در بخش روستايي و شهري است.
نوري بيان كرد: در سفر اخير وزير ارتباطات به آذربايجان غربي بيش از 15 طرح با هزينه 240 ميليارد ريال در بخش هاي فيبر نوري، ديتا، سويچ شهري و ساير عمليات مخابراتي افتتاح شد كه اثرگذاري مطلوبي بر كيفيت خدمات مخابراتي در كل استان داشت.
به گزارش ايرنا، همچنين منطقه آزاد ماكو كه بخشي 5 هزار كيلومتر مربعي از آذربايجان غربي به شمار مي رود، نيز به قطب ديتاسنتر كشور تبديل شده و مي توان از اين ظرفيت نيز براي توسعه اين بخش بهره برد.
ارتقاي خدمات ارتباطي و فناوري اطلاعاتي از جمله مهمترين راه هاي توسعه شاخص هاي ديگر در جوامع امروزي است كه با اقدامات دولت تدبير و اميد، اميدواري ها براي عقب نماندن ايران و به تبع آن آذربايجان غربي افزايش يافته است.
8137/518