به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر مهرنوش سهراب روز سه شنبه در همايش استاني ديابت در ساري افزود: در حالي بيماران ديابتي از اين توصيه هاي مردمي حرف شنوي دارند و نسخه درمان خود را مي پيچينند كه برايشان اثر نخواهد داشت.
وي ادامه داد: اين باورهاي غلط در باره ديابت و كنترل به اندازه اي كه در ميان اين بيماران رسوخ كرده است نمي تواند و نتوانسته است اثر بخش باشد.
مسئول كلينيك ديابت بيمارستان امام خميني (ره) ساري از تجويز و توصيه به سمت مصرف داروهاي گياهي را به عنوان بخشي از اين باور غلط درباره ديابت نام برد و گفت: درحالي افراد ديابتي به يكديگر توصيه مصرف داروهاي گياهي براي كاهش قند خون خود را مي كنند كه نياز به دستور و نظر مراكز دانشگاهي و پزشكان متخصص است.
وي افزود: برغم تصورات جامعه و اينكه داروهاي گياهي عوارضي ندارد مولكول هاي گياهان دارويي پايه شيميايي دارند و بايد متخصص درباره مصرف آن نظر بدهد.
سهراب با اشاره به اينكه كليه و كبد دفع اين مواد شيميايي را انجام مي دهند، ادامه داد: متاسفانه ديده شده كه مصرف داروهاي گياهي بدون نظر پزشك متخصص توسط بيماران ديابتي باعث هپاتيت و نارسايي كبدي در برخي از اين بيماران شده است.
وي گفت: نوع درمان بيمار ديابت براساس هر فرد از جنس، سن و همچنين ميزان عوارضي كه پيش آمده براي افراد تجويز مي شود.
سهراب همچنين از ديابتي ها خواست تا تحت تاثير حرفها و توصيه هاي مثلا دوستانه اطرافيان خود قرار نگيرند و مصرف داروهايي كه پزشك دستور داده است را ادامه بدهند.
وي اين جمله كه ' من قند عصبي دارم و ديابت ندارم ' را اصطلاح رايج در ميان مردم اما باطل از نگاه متخصصان دانست و گفت: استرس باعث افزايش ترشح برخي هورمون ها در بدن افراد مي شود كه انسولين از جمله اين موارد است.
به گفته اين پزشك در صورت سالن بودن فرد، انسولين بدن جذب مي شود و افرادي كه در اين زمان بدنشان انسولين را جذب نمي كند ديابتي هستند .
وي با تاكيد بر اينكه جدي گرفتن تحرك و تغذيه مناسب در كنترل ديابت بسيار حائز اهميت است، افزود: اين باور كه با انسوليني شدن نيازي به كم كردن غذا نيست، اشتباهي است كه تبعات و عوارض با خود به همراه دارد.
سهراب تاكيد كرد: تا وقتي اين باورهاي اشتباه پاك نشود نمي توانيم به اهداف مورد نظر براي كاهش قند خون افراد مبتلا به ديابت برسيم.
براساس آخرين آمار ارائه شده از سوي دانشگاه علوم پزشكي مازندران ، 280 هزار نفر در استان مبتلا به ديابت هستند كه 160 هزار نفر آنها شناسايي شدند و همچنين 530 هزار نفر پيش ديابتي و در مرز خطر ابتلا به اين بيماري قرار دارند.
2096/1899
ساري - ايرنا - يك متخصص داخلي و استاديار دانشگاه علوم پزشكي مازندران با اشاره به اينكه ديابت بيماري پيچيده اي است، گفت كه اين بيماران نبايد كارهاي درماني خود را با باورهاي غلطي كه در ميان مردم و جامعه وجود دارد مخلوط كنند.