به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار علمی ایرنا، متن پیام حجت الاسلام و المسلمین دكتر حسن روحانی كه توسط مسعود شفیعی رییس سازمان نقشه برداری كشور در محل برگزاری همایش قرائت شد، به شرح زیر است:
اطلاعات مكانی چه در قالب های سنتی و ابتدایی خود و چه امروز كه بر بستر فناوری های پیشرفته گردآوری، تحلیل و ارائه می شود، منشا آثار و خدمات ارزشمندی برای بشر بوده است. حمل و نقل و راهداری، دریانوردی، تجارت و بازرگانی، اكتشاف و بهره برداری از معادن و مدیریت تمام منایع طبیعی همگی حوزه های اقتصادی كلیدی هستند كه توسعه آنها بدون برخورداری از اطلاعات مكانی قابل اعتماد و به هنگام غیرممكن یا دشوار بوده است.
در دهه های اخیر كاربرد این فناوری از سطوح عملیاتی و برنامه ریزی پروژه ها فراتر رفته و به عنوان یكی از زیر بناهای كلیدی برنامه های طولانی مدت، میان مدت و طرح های آمایش ملی سرزمین، در تصمیمات مدیریتی كلان، نقش آفرینی و خدمت رسانی كرده است.
رویدادهایی مانند همایش ملی ژئوماتیك و مهندس فناوری اطلاعات مكانی فرصت ارزشمندی برای نزدیكی و هم افزایی بیشتر بین متخصصان اطلاعات مكانی و متخصصان سایر حوزه ها است تا با دغدغه واحد و تخصص های متنوع نسبت به حل مسائل مهمی مانند مدیریت منابع آب، توزیع متوازن جمعیت، آمایش سرزمین، ترافیك و آلودگی هوا و ... چاره اندیشی كنند.
اینجانب از سازمان نقشه برداری كشور و دست اندركاران برای برگزاری این همایش تشكر كرده و توفیق همكاران در خدمت به كشور و ایجاد زندگی بهتر برای ملت ایران از خداوند متعال خواهانم.
**همكاری سازمان پژوهش ها و نقشه برداری برای تدوین سند توسعه ملی
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور نیز در پیامی به بیست و پنجمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیك و سومین همایش ملی مهندسی فناوری اطلاعات مكانی كه امروز -چهارشنبه- در آیین گشایش آن قرائت شد، گفت: این مشاركت و حضور بدون تردید برای توسعه كشور موثر خواهد بود.
وی افزود: راهبری توسعه و رصد آن از ماموریت های راهبردی سازمان برنامه و بودجه كشور بوده كه در شرح وظایف سازمان مصرح است. برای اینكه این ماموریت راهبردی برای راهبری و رصد توسعه كشور صورت گیرد در قانون تصریح شده مطالعات مختلفی در عرصه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از سوی سازمان برنامه و بودجه باید انجام شود.
در پیام نوبخت همچنین آمده است: با اتكا به نتایج آن مطالعات باید برنامه های بلندمدت و میان مدت برای توسعه كشور طراحی شود. متعاقب آن قانونگذار باید برنامه های بلندمدت و میان مدت را در برش های یكساله در قالب قانون برنامه بیاورد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور افزود: آنچه در این راستا بسیار حائز اهمیت است جمع آوری اطلاعات بخشی از سوی مركز آمار و بخشی هم جمع آوری داده های مكانی از سوی سازمان نقشه برداری كشور است كه در شرح وظایف و ماموریت سازمان برنامه و بودجه تعریف شده است. امروز با این همایش هم صنعت، هم دانشگاه و هم سازمان نقشه برداری كشور در كنار هم قرار می گیرند و از بخش پرتوان خصوصی برای این كار استفاده می شود.
وی تصریح كرد: به این ترتیب من تردید ندارم می توانیم در راستای ماموریت های قانونی كه برای سازمان برنامه و بودجه هم در برنامه ششم و هم در احكام دائم تعریف شده است استفاده كنیم.
نوبخت افزود: در ماده بیست و ششم قانون برنامه ششم توسعه كشور تصریح شده كه باید سند آمایش ملی و استانی توسط سازمان برنامه و بودجه تهیه شود، خوشبختانه ما از ظرفیت مركز پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان و سازمان نقشه برداری كشور به نحو شایسته ای برای تدوین سند توسعه ملی و استانی آمایش سرزمین استفاده می كنیم و امیدواریم در آینده نزدیك این سند قابل ارائه باشد.
وی گفت: همچنین در ماده 11 قانون احكام دائمی تصریح شده است باید اقدامات مرتبط با نقشه برداری توسط سازمان نقشه بردای كشور انجام شود و مواردی كه نیاز به دستور العمل و آیین نامه دارد را سازمان برنامه و بودجه تهیه كند نكاتی كه همه آنها در برونداد این همایش برزگ و ارزشمند وجود دارد.
امیدوارم دستاورهای این همایش در راستای توسعه كشور بیش از پیش مورد توجه برنامه ریزان در سازمان برنامه و بودجه كشور باشد.
بیست و پنجمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیك امسال با همكاری سازمان نقشه برداری و دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در محل سازمان نقشه برداری برگزار می شود و سومین همایش ملی مهندسی فناوری اطلاعات مكانی را نیز در بر خواهد داشت. شعار این همایش “فناوری و خدمات مكان محور، زمینه ساز اشتغال ملی” میباشد.
همایش از امروز تا اول آذر و نمایشگاه تا دوم آذرماه برپا است.
علمی *9157* **9014**2017
ایرنا-تهران-رییس جمهوری در پیامی به بیست و پنجمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیك و سومین همایش ملی فناوری اطلاعات مكانی اعلام كرد: اطلاعات مكانی چه در قالب های سنتی و ابتدایی خود و چه امروز كه بر بستر فناوری های پیشرفته گردآوری، تحلیل و ارائه می شود، منشا آثار و خدمات ارزشمندی برای بشر است.