به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ايرنا، پريسا محققي روز پنجشنبه در پنجمين كنگره سلامت نوزادان در سالن همايش هاي رازي اظهار داشت: هر چه نوزاد نارستر به دنيا آيد و وزن تولد آن كمتر باشد، عفونت بيشتري او را در ماه اول تولد تهديد ميكند.
وي افزود: طبق اطلاعات سامانه تخصصي ثبت اطلاعات نوزادان، عفونت پنجمين علت مرگ و مير در نوزادان است و اين مساله در نوزادان نارس خطر دو برابري دارد.
اين فوق تخصص نوزادان ادامه داد: عفونتهاي دوران نوزادي به دو دسته زودرس و ديررس تقسيم مي شود كه عفونتهاي زودرس در روزهاي اول تولد نوزاد ايجاد شده و منشاء مادري دارد؛ به طوري كه يا مادر مبتلا به عفونت بوده يا حين زايمان هنگام عبور نوزاد از كانال زايماني نوزاد را گرفتار ميكند.
دبير علمي پنجمين كنگره سلامت نوزادان خاطرنشان كرد: عفونتهاي ديررس عفونتهايي است كه از جامعه يا ساير افراد خانواده نوزاد را گرفتار مي كند و اين نوع عفونتها با سلامت خانواده مرتبط هستند؛ لذا هرچه بهداشت در خانواده بيشتر رعايت شود رفت و آمدهاي متفرقه كمتر باشد و استعمال سيگار و انتشار دود آن در فضا كمتر باشد ،كودك سالمتر بوده و كمتر به عفونت مبتلا ميشود.
وي گفت: طرز نگهداري ناف، نحوه قنداق و پوشك نيز در بروز عفونت يا پيشگيري از آن موثر است. همچنين عفونتهاي بيمارستاني براي نوزاداني كه به دليل نارس بودن به مدت طولاني در بيمارستان بستري ميشوند؛ خطري براي آنها به شمار مي رود و شانس ابتلاء نوزاد را به عفونت تشديد ميكند.
*** تاثير شير آغوز در پيشگيري از عفونت نوزادان
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز با اشاره به تاثير شير آغوز در پيشگيري از عفونت نوزادان گفت: نوزاداني كه از شير مادر تغذيه ميكنند، در مقابل عفونتها مقاومترند.
نسترن خسروي افزود: از آنجايي كه سيستم دفاعي نوزادان ضعيف است و جنين در محيط داخل رحم با ميكروبها و آنتي ژنها مواجه نيست زماني كه متولد ميشود در معرض عفونتهاي زياد قرار ميگيرد.
وي افزود: يكي از مهمترين عوامل مرگ و مير نوزادان عفونت نوازدي است. اگر نوزاد نارس به دنيا آيد خطر ابتلا به عفونت در او بيشتر خواهد شد؛ چرا كه آنتيباديها براي مقابله با ميكروبها از هفته 22 از جفت عبور كرده و پس از هفته 30 و 32 بارداري به بيشترين ميزان ميرسد؛ لذا نوزادي كه به موقع به دنيا ميآيد، نسبت به نوزاد نارس در مقابل ميكروبها مقاومتر است.
دبير اجرايي پنجمين كنگره سلامت نوزادان ايران ادامه داد: رعايت نكات بهداشتي توسط والدين و شست و شوي دستها هنگام مواجه با نوازد چه در بيمارستان و چه در منزل در پيشگيري از ابتلاء نوزاد به عفونت بسيار موثر است.
اين فوق تخصص نوزادان خاطرنشان كرد: نوزاداني كه از شير مادر تغذيه ميكنند نيز در مقابل عفونتها مقاومترند چرا كه شير مادر حاوي آنتيبادي است و اولين شير مادر يا آغوز پايه بيشترين ميزان آنتيبادي است و نوزاد را در مقابل عفونتها بسيار محافظت ميكند. نوزاداني كه به طور مستمر از شير مادر استفاده ميكنند مصونيت بيشتري در مقابله با ميكروبها دارند.
پنجمين كنگره سلامت نوزادان ايران همراه با كنگره پرستاري سلامت نوزادان تا سوم آذرماه امسال با حضور اساتيد و صاحب نظران برجسته در مركز همايشهاي رازي برگزار مي شود.
اجتمام** 9022**1584
تهران - ايرنا - دبير علمي پنجمين همايش سلامت نوزادان گفت: بر اساس اطلاعات سامانه تخصصي ثبت اطلاعات نوزادان عفونت پنجمين علت مرگ و مير در نوزادان است كه در نوزادان نارس خطر دو برابري دارد.