به گزارش ایرنا در همین راستا اتحادیه ها و كارخانه های چینی، در بیانیه هایی آورده اند نه تنها مرعوب آمریكا نمی شوند بلكه می خواهند برای مقابله با اقدامات ضد تجاری آمریكا آماده شوند.
قرار است سران دو كشور بزودی در حاشیه اجلاس گروه 20 در پایان ماه جاری میلادی دیدار كنند و اگر توافقی میان طرفین حاصل نشود، آمریكا كل اقلام وارداتی از چین معادل 267 میلیارد دلار باقیمانده را مشمول تعرفه های سنگین خواهد كرد.
یكی از مسئولان گروه بزرگ تولیدات لوازم الكترونیكی چین در این ارتباط می گوید: با بروز جنگ تجاری اوضاع تجارت در سراسر دنیا به هم ریخته و بدتر شده است و شركت های چینی برای مقابله باتبعات آن آماده می شوند.
'نن چونخویی' تاكید كرد در ابتدای جنگ تجاری، بسیاری از تبعات آن آگاهی نداشتند اما حالا با كاهش مصرف و بروز مشكلات بیشتر، همه با شرایط آشنا شده اند و شركت ها و تولید كنندگان برای مقابله با مخربترین آثار آماده می شوند.
آمریكا پیش از این 250 میلیارد دلار از كالاهای وارداتی از چین را مشمول تعرفه كرده است و مسئولان و كارشناسان بر این باور هستند كه آثار مخرب این جنگ تجاری بر اقتصاد چین در سال آینده میلادی نمایان تر خواهد شد.
با این حال كارشناسان با اشاره به وضعیت موجود تاكید كرده اند كه بعید به نظر می رسد سران دو كشور بتوانند با انجام یك دیدار بسرعت به این نبرد تجاری پایان دهند.
'لی یونگ هایو' رییس شركت كشاورزی بیزینس چین می گوید ما نبردی طولانی در پیش داریم این طور نیست كه اوضاع بزودی سر و سامان پیدا كند دنیای اقتصاد به دلیل نبردهای تجاری و تعرفه ها متحول شده است.
وی افزود ما حتی اكنون هم كانال های جدید خرید و فروش پیدا كرده ایم و اگر سران دو كشور نتوانند به توافق برسند آن زمان این مجاری فعالتر خواهد شد.
از آنجا كه نقش بخش خصوصی چین بر رشد اقتصادی این كشور بسیار مهم و موثر است ، افزایش فشارهای آمریكا بر آنها می تواند برنامه های چین برای دستیابی به رشد پایدار را مختل كند.
'بای مینگ' كارشناس آكادمی علوم اجتماعی چین به ایرنا می گوید كه روابط با آمریكا حساس و پیچیده شده است بعضی علایم مثبت در روزهای اخیر دیده شده است اما شرایط كلی مطلوب نیست و نمی توان خیلی امیدوار بود.
'هو جیانگوا' معاون انجمن مطالعات سازمان تجارت جهانی چین هم گفته است ما با احتیاط برنامه دیدار سران را دنبال می كنیم ولی اصلی ترین نگرانی این است كه تعرفه ها اگر از 10 درصد به 25 درصد افزایش یابد می تواند فشار زیادی بر كل اقتصاد چین وارد كند و برای شركت های تولیدی و تجاری كار را سخت خواهد كرد.
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریكا كه تعرفه های 10 درصدی بر روی 200 میلیارد دلار از كالاهای چینی اعمال كرده، اعلام كرده است این میزان تعرفه در ابتدای سال آینده میلادی به 25 درصد افزایش خواهد یافت.
دولت آمریكا در تازه ترین اقدامی كمسابقه در ارتباط با جنگ تجاری با چین، از همپیمانان خارجی خود خواسته است به دلایل امنیتی از تجهیزات ساخت شركت چینی هواوی استفاده نكنند؛ درخواستی كه تحلیلگران آن را چندان بیارتباط با جنگ تجاری دو كشور نمیدانند.
اعضای دولت ترامپ در این ارتباط هم با مقام های كشورهایی همچون ژاپن، ایتالیا و آلمان گفت و گو كرده و هم نشستهایی مشورتی با ارائهدهندگان خدمات اینترنت و شبكه در این كشورها داشتهاند گفته می شود آمریكا حتی در حال بررسی امكان ارائه كمك مالی به شركتهایی است كه درخواست این كشور برای عدم استفاده از تجهیزات هواوی را اجابت كنند.
انتشار این گزارشها در شرایطی است كه آمریكا و چین در ماههای گذشته درگیر یك جنگ تجاری همهجانبه بودهاند و اقدامات اخیر مقام های آمریكایی می تواند در راستای تشدید فشارها علیه پكن باشد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا از زمان رقابتهای انتخاباتی تاكنون، بارها به روابط تجاری آمریكا با چین خرده گرفته و منتقدان سرسخت سیاستهای اقتصادی این كشور را به سمتهای مهمی در وزارت بازرگانی و دفتر نمایندگی آمریكا در امور تجاری گماشته است.
آنچه امروز مسلم است اینكه اقتصاد و تجارت چین تحت فشار فراوان است رشد اقتصادی بتدریج كندتر می شود شركت های خارجی به دنبال بیرون رفتن از چین هستند و «سیاست درهای باز و اصلاحات» تحت تاثیرات منفی امواج جنگ تجاری این كشور و آمریكا قرار گرفته است.
آساق**231**1904**
پكن- ایرنا - شركت ها و كارخانه های چینی بعد از جنگ لفظی رییس جمهوری این كشور و معاون رییس جمهوری آمریكا در نشست اپك در مورد روابط اقتصادی، خود را برای جنگ طولانی مدت تجاری با آمریكا آماده می كنند ، موضوعی كه نشان می دهد پكن چندان به آینده روابط تجاری با آمریكا خوشبین نیست.