به گزارش روز شنبه ايرنا، بدنه دولت نتانياهو پس ازاستعفاي اويگدور ليبرمن وزير جنگ اسرائيل درپي آتش بس با حماس دچار تحولات بسياري شد كه آن را تا آستانه فروپاشي پيش برد . هفته گذشته يك نظرسنجي در ميان يهوديان اسرائيل نشان داد كه 69 درصد آنان از مديريت بحران ليبرمن ناراضي و بيش از اين ميزان 74 درصد از نتانياهو رضايت ندارند.
موضوع انحلال دولت و برگزاري انتخابات زودهنگام در اسرائيل موضوع تازه اي نبوده، زيرا پيشتر به علت هاي مختلف از جمله سازش بر سر تصويب پيش نويس قانون سربازگيري دانشجويان علوم ديني يهود شكاف هايي در بدنه آن بوجود آمده بود.
استفعاي ليبرمن و خارج كردن حزب «اسرائيل خانه ما» با 5 كرسي از كنست پارلمان اسرائيل، تعداد كرسي هاي ائتلاف حاكم را به مرز شكننده 61 رساند؛ بدين معني كه حتي با خروج يك حزب از ائتلاف، انتخابات زودهنگام قطعي بود. احزاب براي تشكيل اكثريت در كنست نياز به 61 كرسي دارند.
خالي بودن منسب وزارت جنگ رژيم صهيونيستي يكي از منشا اختلافات درون كابينه اين رژيم بود كه نفتالي بنت وزير آموزش اسرائيل به شدت به دنبال كسب آن بود.بنت رهبر حزب خانه يهود يكي از احزاب داخل ائتلاف، تهديد كرده بود اگر نتانياهو وي را براي پست وزير جنگ انتخاب نكند ائتلاف را ترك خواهد كرد.
شكاف ها با درخواست موشه كحلون وزير دارايي و رهبر حزب كولانو براي انحلال پارلمان و برگزاري انتخابات زودهنگام بيشتر شد تا جايي كه نتانياهو مجبور به مذاكره و گفتگو با رهبران احزاب براي باقي ماندن آنها در ائتلاف شد. كحلون و بنت به توافق رسيده بودند كه با خروج حزبشان از ائتلاف انتخابات زودهنگام را اعلام كنند.
نخست وزير رژيم صهيونيستي فضاي سازي را به صورتي انجام داده بود كه تمام تقصيرها را متوجه مخالفان خود كند؛ بهانه 'كودكانه' بنت بمنظور كسب مقام وزارت جنگ و اقدامات تنش زاي كحلون براي فروپاشي كابينه در شرايطي كه اسرائيل از نظر امنيتي اوضاع خوبي ندارد، از جمله اين اقداماتي بود كه به نفع معترضين تمام نشد.
نتانياهو با انتخاب خود به عنوان وزير جنگ حداقل خيال بنت را براي خالي نماندن اين پست راحت كرد. از سوي ديگر مذاكرات با كحلون و احزاب ائتلاف براي حفظ كابينه نيز به سود 'بي بي' (نتانياهو) پيش رفت.
با رضايت وزيردارايي و عقب نشستن وي در نتيجه فشارهاي داخلي، وزير آموزش نيز خود را تنها ديد. بنت اصلا نمي خواست كه فضاي داخلي بخاطر خروج حزبش از ائتلاف بر عليه او شود.
تمام اين رويدادها به گونه اي ادامه يافت كه هيچكدام از احزاب در ائتلاف راضي به انتخابات زودهنگام نشدند.ترس از دست دادن حمايت ها در پارلمان درپي فروپاشي احتمالي كنست و احتمال ورود يك حزب غير همسو به ائتلاف كه مانند آن در ارديبهشت 95 با ورود ليبرمن و حزبش اتفاق افتاد از جمله عواملي بود كه اين احزاب را از اقدامات خود منصرف كرد.
ظاهرا اختلافات در بدنه دولت نتانياهو فروكش كرده و انتخابات بر سر موعد در نوامبر 2019 برگزار مي شود. اما از آنجايي كه كنست در كمتر دوره اي 4 سال خود را با موفقيت پشت سر گذاشته، نارضايتي هاي داخلي از نخست وزير و اختلافات درون كابينه امكان دارد هر لحظه سبب شروع دوباره تنش ها شود.
اروپام**3234**1590
تهران – ايرنا – به رغم وجود نارضايتي هاي بسيار از بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي و اختلافات داخل كابينه، بحث انتخابات زود هنگام در اسرائيل فعلا كنار گذاشته شد.