به گزارش روز یكشنبه ایرنا؛ «عبدالبصیرحقانی» رئیس شورای علمای كابل بعد از ظهر روز گذشته (شنبه) در منطقه «هفتم» این شهر هدف حمله افراد مسلح ناشناس قرار گرفت و كشته شد، اما تاكنون شخص یا گروهی مسئولیت این ترور را برعهده نگرفته است.
وی كه از روحانیون افغان بود كه به حرام بودن حملات انتحاری، فتوا داده و حمله تروریستی به آیین جشن میلاد پیامبر مكرم اسلام (ص) در سه شنبه هفته گذشته در یكی از هتل های كابل را محكوم كرده و آن را كار تروریست هایی دانسته بود كه در پی ایجاد تفرفه مذهبی و دینی در این كشور هستند، تأكید داشت مردم افغانستان فریب چنین توطئه هایی را نخواهند خورد و تروریست ها هرگز به هدف شوم خود نخواهند رسید، چند روز بعد از این اظهارات در این شهر ترور شد.
هر چند پلیس پایتخت افغانستان گفته است كه یك تن را در این رابطه دستگیر كرده، اما هنوز كسی تاكنون مسئولیت این حملات را علیه علمای افغانستان برعهده نگرفته است.
با اینكه پس از حمله سه شنبه شب به جشن میلاد پیامبر در هتل «اورانوس» توئیتی از طرف «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی گروه طالبان در صفحات اجتماعی منتشر شد كه مسئولیت آن را برعهده گرفته بود، اما دقایقی بعد این پیام حذف شد و این سخنگو در پیامی دیگر با محكوم كردن حمله به علما، دست داشتن گروهش را در آن رد كرد.
«محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان هم شب گذشته (شنبه شب) اعلام كرد كه تروریست ها به طورعملی در جنگ با مبلغان دین و ارزشهای اسلامی و دینی قرار گرفته اند و آنها با هدف قراردادن علمای دین و شخصیت های وطن دوست، نمی توانند به اراده مردم به ویژه علما برای رسیدن به صلح و پایان جنگ، آسیب برسانند.
همچنین تا امروز شخص یا گروهی مسئولیت انفجار بمب جمعه گذشته در مسجدی داخل پادگان ارتش در شهرستان «مندوزی» استان خوست در جنوب افغانستان در هنگام برگزاری نماز را بر عهده نگرفته بود كه در آن نزدیك به یك صد تن از نیروهای ارتش كشته و زخمی شدند، اما به تازگی خبری منتشر شد كه داعش آن را پذیرفته است.
«هارون چخانسوری» سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان روز گذشته در كنفرانس مطبوعاتی در كابل به خبرنگاران گفت كه بین حمله تروریستی خوست و حمله به مقر لشگر «209 شاهین» در اوایل سال 1396 در شمال این كشور كه در آن صدها تن از نیروهای ارتش كشته و زخمی شدند، ارتباطی وجود دارد و این در حالی است كه مسئولیت حمله به مقر لشگر 209 شاهین را گروه طالبان برعهده گرفته بود.
اعلان امروز رسانه های افغانستان كه گروه تكفیری داعش مسئولیت حمله به مسجد پادگان ارتش در خوست را پذیرفته است و همچنین تنوع مسئولیت پذیری های گروه های تروریستی و اظهارات مقامات افغان، خود به خود گفته های رئیس عمومی اداره امنیت ملی و رئیس سابق این اداره را یادآوری می كند كه طالبان مسئول اصلی این حملات است.
«محمد معصوم استانكزی» رئیس عمومی اداره امنیت ملی افغانستان سال گذشته پس از یك حمله تروریستی به معدنچیان در استان «بغلان» كه تعدادی در آن كشته و زخمی شدند، در مجلس گفت كه ارتباط عجیبی بین تروریست های داعش، طالبان، شبكه حقانی و القاعده وجود دارد.
وی افزود: اگر به جزئیات یك حمله تروریستی وارد شویم، می بینیم كه در هر حمله، تهیه و تدارك تجهیزات و مهاجم را طالبان، طراحی و برنامه ریزی آن از القاعده و اجرای آن توسط شبكه حقانی صورت می گیرد، اما در پایان داعش مسئولیت آن را می پذیرد.
«امرالله صالح» رئیس سابق اداره امنیت ملی افغانستان هم پیش از این در باره حضور و ظهور داعش در افغانستان گفته بود كه داعش در واقع همان شبكه حقانی بخش تندرو گروه طالبان است كه تنها رنگ پرچم سفید خود را سیاه كرده است.
پیش از این متداول شده بود كه در مورد مسئولیت پذیری حملات انتحاری و تروریستی بین داعش و طالبان تقسیم كاری وجود داشته باشد و مسئولیت حمله به مقرهای نظامی را در مناطق مختلف افغانستان طالبان برعهده می گرفت اما حملات به مساجد، تكایا، ورزشگاه ها و مراكز آموزشی را داعش بر عهده می گرفت، اما به تازگی تغییراتی نمایان شده است كه داعش هم مسئولیت های حمله به مقر نظامی را برعهده می گیرد كه حمله به نیروهای ارتش در خوست نمونه ای از آن می تواند باشد.
البته سابقه هم دارد كه در حمله ای كه اوایل سال جاری رخ داد هم زمان هم گروه طالبان و هم گروه داعش هم زمان مسئولیت آن را برعهده گرفتند.
در نهم خرداد ماه امسال 8 مهاجم انتحاری با لباس های نظامیان خارجی و خودرو ضد گلوله بدون پلاك متعلق به همین نیروها به ساختمان جدید وزارت كشور افغانستان در جاده فرودگاه كابل حمله كردند كه ساعاتی بعد از آن كه همه مهاجمان كشته شدند هم داعش و هم طالبان مسئولیت این حمله را پذیرفتند.
اگر نتیجه رویدادهای گذشته را كنارهم قرار دادهیم ، گفته های رئیس اداره امنیت ملی افغانستان و رئیس سابق این اداره به منطق نزدیك تر می شود كه عمده اعضای داعش در واقع همان بخش تندرو طالبان هستند و همه گروه های تروریستی زیرچتر مسئولان سران طالبان فعال هستند كه در واقع مسئولیت تمام حملات تروریستی به همین گروه بر می گردد.
آساق*291*1104*1486**
كابل - ایرنا - رشد حملات تروریستی در یك هفته گذشته به علمای دینی در افغانستان بدون اینكه شخص یا گروهی مسئولیت آن را برعهده گرفته باشد و اگر هم نامی برده می شود، صحت آن نامعلوم و متضاد با اطلاعات قبلی است، وضعیت امنیتی افغانستان را پیچیده تر می كند.