مسئول برگزاري جشنواره پخت سمنوي سنتي شهرضا روز دوشنبه به ايرنا گفت: دراين مراسم سنتي 14 پاتيل سمنو به نيت 14 معصوم و نذر پنج تن آل عبا وحضرت فاطمه زهرا (س) طبخ شد.
محمدرضا اسكندري با اشاره به اينكه پخت سمنو در اين شهرستان بازگو كننده فرهنگ، هنر و ترويج عشق و صميميت بين مردم است، افزود: با گذشت بيش از هزار سال پخت سمنوي سنتي در شهرضا همچنان ادامه دارد.
وي با بيان اينكه كار پخت سمنوي سنتي از اذان صبح روز ميلاد حضرت رسول (ص) شروع مي شود ، افزود : براي پخت سمنو از مراحل آغازين آن تا زماني كه پخته شود ميتوان عشق و علاقه به خاندان اهل بيت (ع) و حضرت فاطمه (س) را مشاهده كرد.
مسئول برگزاري يازدهمين جشنواره پخت سمنوي سنتي شهرضا گفت: پس از روشن كردن آتش با هيزم يا گاز آب را در پاتيل مسي ريخته تا گرم شود سپس آردها را كم كم در پاتيل ريخته و حدود 16 ساعت بدون اضافه كردن موادي پخته مي شود.
اسكندري تصريح كرد: حدود 12 ساعت بعد از شروع كار، مخلوط آب و آرد خمير گونه شده و در اصطلاح قرمز مي شود كه در اين موقع مقداري آب به آن اضافه مي كنند تا رقيق شده و به جوش آيد.
وي افزود: اين كار به شربت دادن معروف است و هر استادي با توجه به شرايط پخت ممكن است در طول 18 ساعت اوليه پخت، چند بار اين كار را تكرار كند.
مسئول برگزاري يازدهمين جشنواره پخت سمنوي سنتي شهرضا گفت: عمل قرمز كردن براي قهوه اي شدن رنگ سمنو انجام تا خوش رنگ شود و پس از حدود 18 ساعت پخت، آتش خاموش شده و سمنو در پاتيل مسي حدود شش ساعت به حالت دم انداختن مي ماند و صبح روز بعد سمنو آماده توزيع و استفاده مي شود.
اسكندري تصريح كرد: در پخت سمنوي سنتي شهرضا غير از آب و آرد از مواد ديگري استفاده نمي شود و علت شيريني آن آرد جوانه گندم و علت رنگ قهوه اي آن سرخ كردن سمنو است.
در اين جشنواره بيش از 14 تن سمنو در 14 پاتيل مسي طبخ وصبح امروز بين مردم توزيع شد.
مردم شهرضا هر ساله 2 هزار پاتيل سمنو سنتي به عنوان نذر پنج تن آل عبا طبخ و در كشور توزيع مي كنند.
شهرستان شهرضا با جمعيتي حدود 160 هزار نفر در 70 كيلومتري جنوب اصفهان قرار دارد.
پ/7144 / 6022
اصفهان- ايرنا - يازدهمين جشنواره پخت سمنوي سنتي به مناسبت سالروز ميلاد پيامبر اسلام (ص) در شهرضا برگزار و سمنوي پخت شده امروز دوشنبه بين ساكنان اين خطه توزيع شد.