به گزارش ایرنا، این سمینار اولین نشست همكاریهای هستهای ایران واروپا بعد از خروج آمریكا از برجام و بازگشت تحریمهای یكجانبه این كشور علیه ایران است.
صالحی روز دوشنبه سخنرانی خود را با ابراز خرسندی از حضور خود و همكارانش در سومین سمینار عالی رتبه همكاری های صلح آمیز هسته ای بین ایران و اتحادیه اروپا آغاز كردو گفت: این رویداد دو روزه باید به ما اجازه دهد تا ضمن ارزیابی تلاش های مشترك دو سال گذشته، روش ها و ابزارهای واقعی برای حركت به جلو با دیدگاهی روشن و گام هایی محكم را بررسی كرده و درباره آنها گفت وگو كنیم.
صالحی با اشاره به دیدار با «میگل آریاس كانتیه» كمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا در بروكسل در سال 2016 گفت آنچه كه دراین سال مورد توافق قرار گرفت بازتاب ضرورت تحقق دستاوردهای توافق هسته ای در زمینه همكاری هسته ای بود.
صالحی گفت: ضمیمه سوم برنامه جامع اقدام مشترك نشان داد كه توافق نهایی امضا كنندگان درباره رویكردها و اقدامات برای اجرای این توافق در این حوزه مهم و اساسی ضرورت دارد.
صالحی گفت:این حقیقت كه كارشناسان و دانشمندان ایران و اتحادیه اروپا برای تبادل تجربیات و دانش خود در خصوص استفاده صلح امیز از انرژی هسته ای گفت و گو می كنند به خودی خود یك دستاورد بزرگ است.
صالحی بااشاره به تلاشهای دولت آمریكا برای جلوگیری ازاجرای برجام ازجمله ازطریق فشاربر دیگران برای پیروی از سیاست های این كشور گفت: این رویكرد غیرسازنده آمریكا نشان می دهد كه این كشور به عنوان عضو دائم شورای امنیت به تعهدات بین المللی خود پایبند نیست. خروج آمریكا از توافقات چند جانبه و حتی معاهدات بین المللی فهرستی طولانی دارد و شامل توافق آب و هوایی پاریس و ترانس پاسفیك و برنامه جامع اقدام مشترك می شود كه در قطعنامه سال 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد تاییدشده است.
صالحی، چنین توافقات و معاهداتی را نتیجه تلاش های طولانی و چند جانبه برای تبدیل كردن جهان به مكانی بهتر برای زندگی و احترام متقابل دانست.
وی گفت: منطق آمریكا برای خروج از برجام به وجود سیزده گزارش آژانس بین المللی انرژی هسته ای در تایید تعهدات تهران به تعهداتش ازدیدگاه بسیاری از كشورهای مستقل در جهان امری عجیب به نظر می رسد. نكته طنز قضیه این است كه یك عضو دائم شورای امنیت با انتقاد از نتایج توافقی كه درسطح بین المللی و از طریق همان شورای امنیت به تایید رسیده است تعهدات خود را در قبال صلح و امنیت در جهان نقض می كند.
صالحی در بخشی از اظهارات خود به همكاری كنونی بین ایران و اتحادیه اروپا در زمینه تست استرس(Stress Test) نیروگاه برق هسته ای بوشهر اشاره كرد و از انجام مطالعات امكان سنجی لازم برای مركز ایمنی هسته ای در ایران توسط كمیسیون اروپا ابراز رضایت كرد.
وی گفت دیدارهای علمی متقابل ایران و اتحادیه اروپا بعد از دومین سمینار مقامات عالی رتبه ایران و اتحادیه اروپا در اصفهان به پیشرفت اجرای نقشه راهی برای همكاری در زمینه تحقیق و توسعه (R&D) كمك كرده است.
وی گفت: همكاری در برگزاری كارگاه های مشترك كه تاكنون برخی از آنها برگزار شده و برخی دیگر در ایران و اتحادیه اروپا برگزار خواهند شد به همكاری های گسترده امیدواركننده ای اشاره دارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی كشورمان با ابراز امیدواری نسبت به همكاری های بیشتر در آینده گفت: ایمنی هسته ای صنعت هسته ای اولویت ماست و دستاوردهای اخیر بسیار مهم هستند زیرا به توسعه بیشتر امنیت چرخه سوخت كمك می كند.
صالحی در پایان بر تعهد ایران برای تداوم، توسعه و تعمیق تعامل سازنده با اتحادیه اروپا در زمینه «همكاری هسته ای بین المللی» تاكید كرد و پیشرفت در این زمینه را به نفع هر دو طرف و جامعه بین المللی دانست و بر ضرورت اقدام در جهت كمك به رفع نگرانی های بین المللی و منطقه ای در زمینه صلح و امنیت در جهان به ویژه در دوران نامطمئن و پرآشوب كنونی و حمله بی سابقه به اصول قوانین بین المللی و چندجانبه گرایی تاكید كرد.
به گزارش ایرنا، «هلگا اشمید» معاون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سید «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه كشورمان نیز در این سمینار كه امروز و فردا (5-6 آذرماه) برگزار می شود، سخنرانی خواهند كرد.
عراقچی روز یكشنبه در حساب توئیتری خود برگزاری این سمینار را یكی از دو واقعه مهم در اوج تحریمها و فشارهای آمریكا، روابط ایران و اروپا در بروكسل ارزیابی كردونوشت:در اوج تحریمها و فشارهای آمریكا، فردا دو واقعه مهم در روابط ایران و اروپا در بروكسل اتفاق میافتد.
اروپام**9158**1590
تهران - ایرنا - «علی اكبر صالحی»رییس سازمان انرژی اتمی در سومین سمینار همكاریهای صلحآمیز هستهای ایران و اتحادیه اروپا، ضمن غیرسازنده خواندن رویكرد دولت كنونی آمریكا در خروج از برجام گفت: این رویكرد نشان داد كه این كشور به تعهدات بین المللی پایبند نیست.