طهماسب غلامپور روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: براساس آمارها جمعيت دامي شتر در هرمزگان افزون بر 21 هزار نفر است كه در سالهاي گذشته بيش از 9 هزار 600 نفر شتر در سطح استان هويت گذاري شده كه با احتساب هويت گذاري 10 هزار نفر در اين دوره، تمام شترهاي استان هويت گذاري خواهند شد.
وي خاطرنشان كرد: اجراي اين طرح با هدف ثبت و احراز مالكيت شتر، تهيه آمار دقيق از جمعيت پراكنش دام، برنامه ريزي جهت اقدامات اصلاح نژادي و دسترسي سريع به اطلاعات، رديابي دام از مزرعه تا كشتارگاه، كنترل هاي قرنطينه اي و بهداشتي تا پايان امسال ادامه دارد.
در شرق استان هرمزگان با توجه به شرايط كويري و جغرافيايي، برخي روستائيان با پرورش شتر معيشت خود را مي گذرانند كه بيشتر اين شترها در بيابان ها رها شده و با حركت در جاده، حادثه آفرين مي شوند.
جاده ميناب به جاسك، سيريك و بشاگرد به علت تردد حيوانات اهلي به ويژه شترهاي سرگردان و بدون چوپان، از جاده هاي پرخطر استان هرمزگان است و هر سال مواردي از تصادف هاي منجر به فوت و مصدوميت در اين جاده گزارش مي شود.
حضور شبانه شترها در برخي راههاي ارتباطي هرمزگان تاكنون منجر به بروز حوادث رانندگي و تلفات و خسارت شده است و از آنجايي كه شترها هيچ نشانه اي نداشتند امكان شناسايي مالكان آنها مقدور نبود، با پلاك دار شدن شترها علاوه بر دقت بيشتر مالكان شترها در نگهداري از اين حيوان اهلي، از بروز مشكلات متعدد از جمله قاچاق شتر نيز جلوگيري مي شود.
در طرح هويت گذاري شترها يك پلاك شناسايي حاوي يك كد پانزده رقمي بر روي شتر نصب مي شود كه تمام اطلاعات شتر و مالك شتر بر روي سامانه اي خاص و آنلاين ثبت مي شود و تمام اين اطلاعات براي اداره هاي ذي نفع قابل دسترسي است.
7198/6048
بندرعباس- ايرنا- معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان گفت: با اجراي طرح هويت گذاري شترها در استان كه از اول آذرماه شروع شده، اطلاعات 10 هزار نفر شتر در سامانه اصلاح نژاد دام كشور ثبت مي شود.