۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۳۳
کد خبر: 83115271
T T
۰ نفر
دورخیز رژیم صهیونیستی برای ارتباط با كشورهای عربی

تهران - ایرنا - با آغاز سفر منطقه ای و بین المللی 'محمد بن سلمان' به كشورهای امارات، بحرین، مصر، تونس و الجزائر كه با اعتراضات گسترده مردم این كشورها روبه رو شده، رسانه ها از سفر 'بنیامین نتانیاهو' نخست وزیر رژیم صهیونیستی به بحرین و احتمالا برخی دیگر از كشورهای عربی حاشیه خلیج فارس فارس خبر داده اند.

با توجه به زمینه سازی 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریكا در منطقه به ویژه دوشیدن كشورهای عربی از سوی وی، نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز فرصت را غنیمت شمرده و با كمك ترامپ گسترش روابط سیاسی و غیرسیاسی با كشورهای عربی منطقه را در اولویت خود قرار داده است.
انتشار اخبار سفر نتانیاهو به عمان در حاشیه جنوبی خلیج فارس در ماه گذشته (پنجم آبان ماه) و پس از آن اعلام تصمیم وی برای سفر به بحرین و همچنین دعوت از 'الی كوهن' وزیر اقتصادی رژیم صهیونیستی از سوی رژیم آل خلیفه برای سفر به منامه در راستای دورخیز مقامات صهیونیست برای ارتباط با كشورهای عربی ارزیابی می شود.
ارتباط سیاسی - اقتصادی - امنیتی رژیم صهیونیستی در سال های گذشته بیشتر با دو كشور مصر و اردن بوده است، اما در دو سال گذشته این روند تغییر كرده و كشورهای دیگر عربی نیز با چشم پوشی از اعتراضات مردم خود و قضیه فلسطین به دنبال عادی سازی روابط با صهیونیستها هستند.
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی یكشنبه گذشته كه میزبان 'ادریس دیبی' رئیس‌ جمهوری كشور عربی - آفریقایی چاد در سرزمین های اشغالی بود، اعلام كرد كه پس از سفر اخیرش به عمان، قصد دارد به كشورهای دیگر عربی نیز سفر كند.
وب سایت صهیونیستی 'مكان' به نقل از 'هانی مرزوق' سخنگوی رسمی دفتر نتانیاهو گزارش داد كه بحرین مقصد بعدی سفر نخست وزیر اسرائیل خواهد بود و این دیدار چیزی جز مقدمه و زمینه سازی برای انجام مأموریتی بزرگتر با هدف خاورمیانه ای دیگر نیست.
مرزوق بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در حق مردم مسلمان منطقه مدعی شد: این (سفر) آغازی برای روابط جدید و بیانگر آن است كه ما در مسیر درست به منظور تصحیح تاریخ قرار داریم.
وی گفت: اسرائیل جهان عرب را بزرگ و دارای تنوع و سرشار از توانایی می‌بیند و تل آویو خواهان برقراری روابط گسترده‌ با جهان عرب در سطح علمی و دانشگاهی است.
مرزوق تأكید كرد: اسرائیل دست به تلاش‌های بسیار گسترده‌ای در سطوح امنیتی و دانشگاهی می‌زند و ما شاهد ثمره این تلاش‌ها خواهیم بود.
سخنگوی رسمی دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی همچنین با اشاره به اینكه این رژیم تلاش گسترده ای در زمینه های امنیتی و دانشگاهی با كشورهای عربی آغاز كرده كه به زودی شاهد ثمره و بهره برداری از آن خواهد بود، گفت: در گذشته تعدادی از وزیران (صهیونیست) با هیئت‌های بزرگ اقتصادی و دانشگاهی به كشورهای عربی سفر كرده اند.
روزنامه صهیونیستی 'هاآرتص' نیز یكشنبه گذشته در خبری نوشت: تل آویو پس از برداشتن گام‌های مهم در راستای تجدید روابط با چاد در تلاش برای برقراری روابط دیپلماتیك با سودان و بحرین است.
به نوشته این روزنامه صهیونیستی، اسرائیل پس سال 2009 و بعد از آنكه نیروهای ارتش سودان اقدام به قتل‌عام صدها هزار نفر از آفریقایی‌تباران كرد و دادگاه بین المللی جزائی برای 'عمر البشیر' رئیس جمهوری این كشور به اتهام جنایت علیه بشریت و جرایم جنگی، حكم بازداشت صادر كرد، تل آویو به دنبال رفع این جرم برآمد.
رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند، دولت سودان دو سال پیش و پس از آنكه روابطش را با ایران قطع كرد، نتانیاهو از آمریكا و سایر كشورها درخواست نمود تا روابطشان را با سودان بهبود ببخشند.

** اعلام مخالفت گروه ها و مردم بحرین با سفر نتانیاهو به منامه
با علنی شدن سفر نتانیاهو به بحرین، گروه ها و مردم این كشور به شدت با این سفر مخالفت كردند؛ جریان 'الوفاء الإسلامی' و 'جنبش آزادی‌ها و دمكراسی در بحرین' در بیانیه‌ای سفر احتمالی نخست وزیر رژیم صهیونیستی به این كشور را محكوم كرده و آن را خیانت به مرم بحرین دانستند.
در این بیانیه آمده است: دفتر نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از نزدیكی زمان سفر او به بحرین خبر داده كه این به منزله اقدامی تحریك‌آمیز علیه امت ما و ملت ما - كه اسرائیل را دشمن می‌دانند و عادی‌سازی روابط با او را محكوم می‌كنند و بر حق ملت فلسطین تاكید دارند- به شمار می‌رود.
در این بیانیه همچنین آمده است كه ضربه زدن به امنیت و ثبات از طریق عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها و خیانت به مقدسات امت اسلامی هدفی غیرقابل دست یافتن است.
در این بیانیه با اشاره به این كه رژیم آل خلیفه خود را به صهیونیست‌ها وابسته كرده و از این طریق منجر به خشم مردمی در داخل و خارج شده است، آمده است: سفر نتانیاهو به بحرین دارای ابعادی است كه بر اوضاع سیاسی و اجتماعی بحرین تاثیر خواهد گذاشت.
نتانیاهو اخیرا در بسیاری از مناسبت‌ها، عادی‌سازی روابط با كشورهای عربی حوزه خلیج ‌فارس را تحسین و تأكید كرده كه 'روابط با كشورهای عربی گسترده‌تر از هر زمان دیگری در تاریخ (جعلی) اسرائیل شده و تل‌آویو روابطی محرمانه با بسیاری از كشورهای عربی دارد'.
رابطه امنیتی رژیم صهیونیستی با شماری از كشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان، امارات، قطر و بحرین سال هاست كه برقرار شده و این رژیم ها در خفا با صهیونیست ها ارتباطات ویژه داشته اند كه بعضا علنی شده است.
آخرین باری كه یك مقام صهیونیست از عمان دیدار كرد، به سال 1996 باز می گردد؛ در آن سال 'شیمون پرز' با سفر به مسقط و دوحه دفتر نمایندگی تجاری رژیم اشغالگر را در این دو كشور افتتاح كرده بود.
نخستین سفر مقامات صهیونیست به عمان نیز توسط 'اسحاق رابین' نخست وزیر پیشین این رژیم در سال 1994 صورت گرفته بود.
شواهد نشان می دهد كه برخی كشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و كشورهای ضعیف آفریقایی با فشار آمریكا به دنبال برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی و چشم پوشی از خواسته های به حق مردم فلسطین و حقوق آنها هستند.
مهم ترین نكته ای كه در این بین وجود دارد، شكست تروریست های تكفیری كه نماینده جبهه غربی - عربی - صهیونیستی می باشند در دو كشور عراق و سوریه در دو سال اخیر می باشد؛ در واقع شكست تروریست ها در منطقه شكست جبهه غربی - عربی - صهیونیستی است؛ از این رو این جبهه برای جلوگیری از شكست بیشتر خود به رغم تناقضات فراوان به دنبال نزدیكی و وحدت می باشد، اما سران این رژیم ها غافل از این هستند كه مردم كشورهای عربی به این سادگی ها دست از حمایت از آرمان های فلسطین و مقاومت اسلامی بر نخواهند داشت و به حمایت خود از مظلومان ادامه خواهند داد.
نكته قابل تامل در این میان، انتشار همزمان اخبار سفر بن سلمان به چند كشور عربی و سفر نتانیاهو به بحرین است كه هر دو سفر با رایزنی های ترامپ به رغم مخالفت های مردم این كشورها، صورت گرفته است.
خاورم*1275**1651
۰ نفر