به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، پرویز فتاح در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی ضمن ارائه گزارشی از عملكرد كمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: ما از اقدام انقلابی و مؤثر مجلس در تصویب بودجه نهادهای حمایتی و افزایش قابل توجه مستمری ماهانه آنان در دو سال اخیر قدردانی میكنیم چرا كه این مسئله در این مقطع كشور بسیار مؤثر بوده است.
وی افزود: درآمدهای مردمی كمیته امداد در هشت ماهه سال 97 به طور متوسط 36 درصد رشد داشته است و به لحاظ شرایط خاص اقتصادی و تورمی كشور، از اعتماد مردم خیر و زمانشناس بابت كمكهای خود به كمیته امداد قدردانی میكنیم.
فتاح تصریح كرد: كمیته امداد از نظر سازمانی و نیروی انسانی، به سمت كاهش هزینهها، مردمی شدن استفاده از روشهای نوین و عدالتمحوری سوق پیدا كرده است و در جهت اولویت قرار دادن مناطق محروم پیش میرود.
وی گفت: دولت، بودجه سال 96 كمیته امداد را بیش از 90 درصد تخصیص داده و در 8 ماهه سال 97، اعتبار این نهاد را پرداخت كرده است.
رییس كمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار داشت: طبق آمار مراجعات مردمی در 8 ماهه نخست سال بیش از 50 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است كه بیشتر آنان را افراد غیرپوشش تشكیل میدهند و این آمار كاملا با شرایط اقتصادی و تورمی كشور تطبیق دارد.
وی افزود: در سال 96 سهمیه اعتبار وام تبصره 16 با همكاری بانكها انجام شده و بیش از 90 درصد یعنی 1900 میلیارد تومان به 135 هزار نفر وام اشتغال پرداخت كردیم اما متأسفانه در سال 97 با كاهش منابع وام تبصره 16 مواجه شدیم كه امیدواریم صد درصد جذب شود.
وی گفت: با دستور رییسجمهور و ابلاغ دولت، از محل 1.5 میلیون دلار برداشت از صندوق توسعه ملی، 100 هزار فقره وام 25 میلیون تومانی برای توسعه اشتغال پایدار روستایی معادل 2500 میلیارد تومان لحاظ و در جریان است.
فتاح اظهار امیدواری كرد: روند كند پرداخت این وامها با جلسات و پیگیریهای سازمان برنامه و بودجه، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و بانك مركزی، اصلاح و شتاب لازم را به خود بگیرد.
وی با اشاره به اینكه با استفاده از ظرفیت تبصره 14 بودجه در چند ماه اخیر بیش از 600 هزار نفر خانواده جدید وارد چرخه كمیته امداد شدند و مشمول دریافت خدمات حمایتی قرار گرفتند، خاطرنشانكرد: آمار مستمریبگیران در آبان ماه دو میلیون و 70 هزار نفر است و از سوی دیگر، سهمیه كافی هم به استانها داده شده تا بتوانند خانوادههای نیازمند را طبق ضوابط وارد چرخه حمایتی كنند.
فتاح همچنین در تشریح آثار افزایش مستمری مددجویان در سال گذشته و همچنین تعداد افراد خروجی از تحت پوشش كمیته امداد گفت: اگر مصوبه قوه مقننه در سال گذشته نبود نمیتوانستیم در خصوص وضعیت مددجویان صحبت خاصی انجام دهیم.
وی ادامه داد: در گذشته افراد 60 هزار تومان كمك دریافت میكنند كه پس از مصوبه مجلس به 210 هزار تومان افزایش یافت، همچنین اگر در گذشته خانواده 5 نفره صد هزار تومان مستمری دریافت میكرد اكنون 540 هزار تومان دریافت میكند.
رییس كمیته امداد افزود: امسال 14 درصد به مستمری سال قبل اضافه شد، بنابراین باید اذعان كرد سبد كالای دولت نیز در حمایت از مددجویان موثر بود و همچنین باید تبصره 14 نیز تقویت شود.
فتاح ادامه داد: مددجویان به دلیل خودكفایی، اشتغال، ازدواج از تحت حمایت كمیته امداد خارج میشوند، بر این اساس سال گذشته 10 درصد از جامعه مددجویی كاهش یافت.
وی در پایان گفت: امسال 600 هزار خانواده به جمع افراد تحت پوشش اضافه شدهاند.
علی مطهری نایب رییس دوم مجلس كه ریاست جلسه علنی مجلس را بر عهده داشت پس از گزارش فتاح گفت: این نكته مهمی بود كه 90 درصد از بودجه كمیته امداد امام خمینی (ره) در سال 97 تخصیص یافته است كه این نشان دهنده از رضایت همكاری سازمان برنامه و بودجه است.
وی افزود: فروش مجتمع سوهانك اقدام خوبی بوده كه وجوه آن در اختیار صندوق قرض الحسنه كمیته امداد قرار گرفته است، همچنین این كه ابتدا حقوق مددجویان و سپس حقوق كاركنان پرداخت میشود امر مثبتی است.
سیام**9121**1058**1535
تهران- ایرنا - رییس كمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: درآمدهای مردمی كمیته امداد در هشت ماهه سال 97 به طور متوسط 36 درصد رشد داشته است.