16 پژوهشگر ایرانی؛ در فهرست پراستنادترین دانشمندان جهان

تهران - ایرنا - سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از قرار گرفتن 16 دانشمندان ایرانی در فهرست پراستنادترین دانشمندان جهان سال 2018 خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه ایرنا، بر اساس اعلام روز چهارشنبه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC)، محمد جواد دهقانی در این باره، گفت: پایگاه استنادی وب.آو.ساینس (WOS) هر ساله فهرست پر استنادترین پژوهشگران دنیا را در فرآورده ای به نام پژوهشگران پر استناد (Highly Cited Researchers) منتشر می كند.
وی افزود: در این فهرست، پژوهشگران تاثیرگذار در سطح دنیا كه با دریافت میزان استناد بالا، نقش پر رنگی در انتقال علم و دانش در عرصه بین المللی ایفا می كنند، مشخص و معرفی می شوند.
به گفته سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، این فهرست تنها مقالات پراستناد در مجلات حوزه علوم و علوم اجتماعی را مورد بررسی قرار می دهد كه در پایگاه وب.آو.ساینس در بازه زمانی 2006 الی 2016 منتشر و مورد استناد قرار گرفته اند.
وی اظهار كرد: این مقالات از پایگاه شاخص های اساسی علم Essential Science Indicators (ESI) استخراج می شوند و تنها درصدی از نویسندگان برتری كه دارای مقاله در این پایگاه باشند، در فهرست نویسندگان پراستناد قرار می گیرند.
دهقانی گفت: فهرست سال 2018 در حدود شش هزار پژوهشگر را به عنوان پژوهشگر پراستناد در سطح دنیا معرفی كرده است. حدود چهار هزار پژوهشگر در 21 حوزه موضوعی خاص و حدود دو هزار نفر در حوزه های میان رشته ای فعالیت داشته اند.
وی ادامه داد: حوزه میان رشته ای امسال برای اولین بار در بین موضوعات گنجانده شد. افرادی كه دارای تأثیر میان رشته ای اند با یافتن كسانی كه دارای تأثیر معادل در 21 حوزه موضوعی هستند شناسایی و تعیین شدند.
به گفته سرپرست ISC، در لیست منتشر شده از پراستنادترین دانشمندان جهان، از كشور ایران نام 16 پژوهشگر دیده می شود كه نسبت به تعداد دانشمندان پراستناد در سال 2017 این تعداد به بیش از دو برابر رسیده است.
دهقانی گفت: در لیست پژوهشگران پراستناد سال 2018، نام 14 كشور اسلامی مشاهده می شود، این تعداد در سال 2017 ، 11 كشور و در سال 2016 ، هفت كشور بود.
اسامی این 16 دانشمند به این شرح است: امید اخوان از دانشگاه صنعتی شریف، مهدی دهقان از دانشگاه صنعتی امیركبیر، امید ماهان از دانشگاه فردوسی مشهد، طاهر نیكنام از دانشگاه صنعتی شیراز، داود دمیری گنجی، محسن شیخ الاسلامی و مفید گرجی بندپی از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مهراورنگ قائدی از دانشگاه یاسوج، سید فاضل نبوی و سید محمد نبوی از دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله الاعظم، مسعود رضایی از دانشگاه تربیت مدرس، محمد والی پور از دانشگاه آزاد اسلامی، سعید عباس بندی از دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین، حسن كریمی مله از دانشگاه صنعتی قوچان، سیدمهدی جعفری از دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی گرگان و مرتضی محمودی از دانشگاه علوم پزشكی تهران.
**9492** 1200