محسن مجيدي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: پتروشيمي مهاباد در راستاي مديريت انرژي و كاهش آلاينده هاي حاصل از مصرف سوخت گاز طبيعي براي توليد بخار، استفاده از گازهاي اضافي واحد كه تاكنون در فلر مجتمع سوزانده مي شد را به عنوان سوخت بويلرهاي توليد بخار در دستور كار قرار داده است.
وي ادامه داد: پس از بررسي هاي فني، تزريق گازهاي اضافي به بويلرهاي واحد بخار با موفقيت انجام شد و با اجراشدن اين طرح علاوه بر صرفه جويي در مصرف گاز طبيعي و همچنين كاهش آلاينده هاي زيست محيطي، ميزان گازهاي ارسالي به فلر مجتمع نيز كاهش چشمگيري داشته است.
مجيدي اضافه كرد: بر اين اساس با استفاده از اين سامانه گازهايي كه تاكنون سوزانده مي شدند، به عنوان خوراك به سيستم هاي ديگر فرستاده مي شود.
وي بيان كرد: كاهش هزينه هاي سوخت مصرفي، كاهش شعله آشكار، كاهش مصرف و هزينه تاسيسات مرتبط با سيستم فلرينگ، كاهش نور، صوت، كاهش مصرف بخار، كاهش مصرف گاز پرچ، طول عمر نوك آتش خان فلر و امكان كسب درآمد از ديگر مزاياي سيستم بازيابي گازهاي قابل اشتعال است.
به گزارش ايرنا، مجتمع پتروشيمي مهاباد به عنوان بزرگترين واحد اقتصادي آذربايجان غربي در قالب طرح ساخت خط انتقال اتيلن از عسلويه به غرب كشور به طول يكهزار و 600 كيلومتر ساخته شده است و سالانه حدود 324 هزار تن اتيلن به عنوان مواد اوليه از عسلويه به اين مجتمع تزريق مي شود.
6 واحد پتروشيمي در مسير اين خط انتقال و در مناطقي چون خرم آباد، كرمانشاه، مهاباد، مياندوآب و سنندج ساخته شده است و اتيلن مورد نياز همه اين واحدها از طريق اين خط لوله تامين مي شود.
مجتمع پتروشيمي مهاباد سالانه 300 هزار تن پلي اتيلن سبك خطي و سنگين (ظرفيت اسمي) و 30 هزار تن بوتن يك را توليد و روانه بازارهاي داخلي و خارجي مي كند.
در نيمه نخست امسال 130 هزار تُن محصول در پتروشيمي مهاباد توليد شده است كه از اين مقدار 115 هزار تُن به ارزش 128 ميليون دلار صادر و مابقي روانه بازارهاي داخلي شد.
مهاباد با حدود 237 هزار نفر جمعيت در 125 كيلومتري جنوب اروميه، مركز آذربايجان غربي واقع است.
9903/6185/2093
مهاباد- ايرنا- مديرعامل شركت پتروشيمي مهاباد گفت: سامانه بازيابي گازهاي ارسالي به فِلر (مشعل) براي بازيابي گازهاي قابل اشتعال و استفاده مجدد از آنها به عنوان سوخت در پتروشيمي اين شهرستان فعال شد.