دكتر علي اكبر بهرامي فر روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تجويز بي رويه آزمايش هاي تشخيصي مانند ام.آر.آي، سونوگرافي و سي.تي.اسكن از سوي پزشكان چالش مهم در حوزه سلامت به شمار مي رود.
وي با بيان اينكه دستورالعمل پزشكي (گايد لاين) يك پروتكل جهاني براي ضرورت علمي تجويز يك اقدام تشخيصي و درماني است اظهار داشت: بررسي ها نشان داده است كه تجويز هاي ام.آر.آي و ساير راههاي تشخيصي در ايران مطابقتي با اين دستورالعمل ندارد.
وي گفت: در كشورهاي پيشرفته براي انجام يك آزمايش ام.آر.آي بايد پروسه طولاني مدت طي شود اما در ايران دستورالعمل پزشكي در اين زمينه مغفول مانده و نتيجه آن اين است كه هر روز شاهد درخواست هاي بيشتر و احساس كمبود كاذب تجهيزات و راديولوژيست هستيم.
رئيس انجمن راديولوژي خراسان رضوي افزود: تجويز آزمايشات تشخيصي مختلف مانند ام.آر.آي، سونوگرافي و سي.تي.اسكن براي بيمار علاوه بر صرف هزينه هاي سرسام آور، تبعات بسيار مانند سرگرداني بيمار و اشتباه در تشخيص را به دنبال دارد.
وي اظهار داشت: هم اكنون تعداد دستگاههاي ام.آر.آي و سونوگرافي در ايران بيشتر از فرانسه است.
وي گفت: 9 دستگاه ام.آر.آي در مراكز درماني دولتي و خصوصي مشهد فعال است و چهار دستگاه نيز آماده بكارگيري مي باشد و در برخي شهرستان هاي خراسان رضوي نيز دستگاه ام.آر.آي داير است.
بهرامي فر تعداد متخصصان فعال راديولوژي در كشور را 2 هزار و 370 نفر عنوان كرد و افزود: 140 نفر از اين تعداد در استان خراسان رضوي فعاليت دارند كه از اين تعداد 70 درصد در شهر مشهد مستقر هستند.
وي اظهار داشت: بر اساس شاخص هاي جهاني ايران در بين كشورهاي اروپا و آسيا بيشترين تعداد راديولوژيست را داراست اما مشكل كنوني توزيع ناعادلانه آنها در كشور مي باشد.
وي نبود اتاق راديولوژي در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي را از چالشهاي اين رشته دانست و گفت: اكنون هيچ كارشناس مسئول راديولوژي در اين وزارتخانه نداريم و تصميم گيري ها در اين حوزه مهم و تخصصي توسط متخصصين ساير رشته ها صورت مي گيرد.
بهرامي فر افزود: رشته راديولوژي يك تخصص لوكس پزشكي است كه تمام رشته هاي پزشكي براي تشخيص وابسته به آن هستند و اين رشته علاوه بر تشخيص بيماريها، كاربرد درماني نيز دارد.
وي اظهار داشت: انجمن راديولوژي ايران به عنوان بزرگترين مرجع علمي و صنفي در اين رشته آمادگي خود را براي كمك به حل چالشهاي حوزه سلامت در اين زمينه اعلام مي كند.
3027 / 6053
عضو هيات مديره انجمن راديولوژي ايران:
85 درصد آزمايشات تجويز شده ام.آر.اي مبناي علمي ندارد
۱۱ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۵۵
کد خبر:
83119731
مشهد - ايرنا - عضو هيات مديره انجمن راديولوژي ايران گفت: حدود 85 درصد آزمايشات تجويز شده ام.آر.آي در كشور با استانداردهاي علمي مطابقت نداشته و نياز به تجويز ندارد.