۱۲ آذر ۱۳۹۷، ۲۱:۱۰
کد خبر: 83121690
T T
۰ نفر
نكوداشت بنيانگذار دانشكده ادبيات دانشگاه فردوسي برگزار شد

مشهد - ايرنا - مراسم گراميداشت مصحح تاريخ بيهقي و بنيانگذار دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه فردوسي مشهد با عنوان 'شب علي اكبر فياض' دوشنبه شب در اين دانشكده برگزار شد.

به گزارش ايرنا، دكتر علي اكبر مجيدي فياض، استاد دانشگاه، محقق و مصحح تاريخ بيهقي سال 1277 در مشهد به دنيا آمد و ابتدا به تحصيلات حوزوي روي آورد و از محضر تني چند از استادان حوزه ادبي خراسان بهره برد.
وي پس از تكميل تحصيلات حوزوي، از سال 1307 به عنوان دبير در اداره فرهنگ خراسان استخدام و به تدريس در دبيرستانهاي مشهد مشغول شد.
دكتر فياض در سال 1314 دانشسراي مقدماتي مشهد را تاسيس كرد و خود رياست آن را بر عهده گرفت و چندي بعد براي ادامه تحصيل به دانشگاه تهران رفت و از دانشسراي عالي ليسانس گرفت و سپس در سال 1322، به اخذ درجه دكتري ادبيات فارسي از دانشگاه تهران نايل آمد.
مهمترين ثمره فعاليت علمي وي در تهران تصحيح تاريخ بيهقي بود. وي علاوه بر نمايندگي مردم مشهد در مجلس شوراي ملي به مدت چهار دوره، مدتي در دانشگاه فاروق قاهره به تدريس زبان و ادبيات فارسي پرداخت.
وي پس از بازگشت به ايران در سال 1334، دانشكده ادبيات مشهد را تاسيس و خود به مدت 9 سال رياست آن را بر عهده داشت.
دكتر فياض در بنيانگذاري دانشكده معقول و منقول دانشگاه مشهد نيز كه بعدها الهيات و معارف اسلامي ناميده شد، سهم به سزا داشت و مدتي همزمان با رياست دانشكده ادبيات، سرپرستي و تدريس علوم اسلامي آن دانشكده را هم بر عهده گرفت.
كنگره بزرگداشت ابوالفضل بيهقي در شهريور 1349 با همت علمي علي اكبر فياض در مشهد برگزار شد و يك سال بعد، در چهارم شهريور 1350 در حالي كه تصحيح جديد تاريخ بيهقي را در چاپخانه دانشگاه فردوسي زير چاپ داشت در مشهد درگذشت.
دكتر غلامحسين يوسفي، در مقاله اي در مجله دانشكده ادبيات و علوم انساني كه زمستان 1350 چاپ شده است، در باره اين استاد فرهيخته چنين مي نويسد: دكتر فياض از كساني بود كه در آنان طلب معرفت ، آموختن و كنجكاوي و پي بردن به حقايق به صورت عشقي سرشار بروز مي كند كه پايدار است و روز افزون.
رئيس مركز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسي مشهد در باره مراسم نكوداشت دكتر فياض به خبرنگار ايرنا گفت: شب علي اكبر فياض در راستاي قرارداد اين مركز با موسسه فرهنگي هنري بخارا و در قالب شب بخارا برگزار شده است.
سلمان ساكت افزود: 11 آذر ماه سال 1334 خورشيدي به عنوان اولين روز شروع به كار دانشكده ادبيات است و از آنجا كه دكتر فياض بنيانگذار اين دانشكده بود، شب بخارا و اين مراسم بزرگداشت نيز در اين تاريخ برگزار شد.
وي اظهار داشت: تصحيح تاريخ بيهقي، تاريخ اسلام، محاضرات عن الشعر الفارسي و الحضاره الاسلاميه في ايران شامل مجموعه مقالات در زمينه ادبيات فارسي به زبان عربي از جمله مهمترين آثار علمي اين چهره فاخر كشور است.
ساكت با بيان اينكه يكي از مهم ترين اهداف مركز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه، شناساندن مفاخر دانشگاه فردوسي مشهد و كوشش براي پيوند نسل جديد با نسل قديم دانشگاه است، گفت: تعدادي از بزرگداشت هاي اين مركز به صورت مستقل و تعدادي از آنها با همكاري دانشكده ها و سازمان هاي ديگر انجام شده كه همكاري با موسسه فرهنگي و هنري بخارا در اين راستا مي باشد.
وي افزود: طي تفاهم نامه 2 ساله با مجله بخارا قرار است براي بزرگاني همچون استاد محمود فرخ، احمدعلي رجائي بخارائي و محمود راميار شب بخارا و مراسم گراميداشت برگزار شود.
وي با بيان اينكه دانشگاه فردوسي مشهد اولين دانشگاه مادر است كه ميزبان شب هاي بخارا بوده اظهار داشت: شب غلامحسين يوسفي كه سال گذشته برگزار شد اولين گام در همكاري مركز با موسسه فرهنگي هنري بخارا بود.
موسسه فرهنگي هنري بخارا از سال 1377 با چاپ نشريه 'بخارا' به عرصه مطبوعات كشور وارد شد و از سال 1384 با برگزاري شب هاي بخارا در معرفي و تقدير از مفاخر علمي و فرهنگي كشور كوشيده است.
3221 / 6053
۰ نفر