۱۴ آذر ۱۳۹۷، ۱۴:۴۴
کد خبر: 83123937
T T
۰ نفر

ارتش سوریه آماده آزادی ادلب

۱۴ آذر ۱۳۹۷، ۱۴:۴۴
کد خبر: 83123937
ارتش سوریه آماده آزادی ادلب

تهران - ایرنا - در روزهای اخیر نشانه هایی از احتمال آغاز عملیات ارتش سوریه در استان ادلب در شمال غرب این كشور به عنوان آخرین پایگاه تروریست ها مشاهده شده است، اقدامی كه باید حدود دو ماه پیش انجام می شد.

منابع آگاه از استان ادلب در شمال غرب سوریه خبر داده اند كه شماری از سركرده‌های گروه تروریستی النصره (هیات تحریر الشام) به همراه برخی از عناصر گروه 'كلاه سفیدها' در روزهای اخیر به تركیه گریخته‌اند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیك، برخی از سركرده‌های نظامی و میدانی النصره به همراه شماری از مسئولان شرعی این گروهك تروریستی توانستند با كمك قاچاقچیان انسان، از طریق شهر 'سرمدا' و با هماهنگی نیروهای ژاندارمی تركیه وارد خاك این كشور شوند.
بنابر این گزارش، عناصر النصره پیش از فرار به تركیه، مبالغ هنگفتی از خزانه این گروه خارج كردند و پیش از این نیز از طریق فروش زمین ها و منازل ساكنان ادلب و همچنین فروش آثار باستانی سوریه مبالغ مالی زیادی به دست آورده بودند.
منابع خبری دو روز پیش (دوشنبه) نیز اعلام كردند كه جبهه النصره و گروه های تروریستی 'الحزب التركستانی و داعش' دست به انتقال تجهیزات نظامی و اعزام نیرو در استان ادلب زده‌اند.
بنابر گزارش های دریافتی، گروه تروریستی النصره (شاخه القاعده در سوریه) همچنین با هماهنگی و همكاری عناصر الحزب التركستانی، اقدام به انتقال تجهیزات نظامی از استان ادلب به جبهه 'سهل الغاب' واقع در استان حماه و ریف شمال شرقی لاذقیه كرده است؛ جبهه النصره همچنین شماری از نیروهای خود را به این مناطق اعزام كرده كه تروریست های چچنی، ازبكی و بلژیكی در آن حضور دارند.
بنابر اخبار دریافتی، 500 نفر از باقی مانده های گروه تروریستی داعش نیز به جبهه سهل الغاب اعزام شده اند.
ظاهرا ارسال این حجم از تجهیزات و اعزام نیرو به جبهه الغاب، پس از شنیده شدن خبرهایی صورت گرفته كه از نیت ارتش سوریه برای آغاز عملیات علیه تروریست ها در سهل الغاب و شمال شرق لاذقیه حكایت دارد.
طبق توافق سوچی میان تركیه و روسیه، قرار بود در تاریخ 23 مهر ماه گذشته گروه های تروریستی از بخش های توافق شده در استان ادلب خارج شوند؛ هیات تحریر الشام (النصره سابق) در ظاهر این موضوع را پذیرفت، اما چند گروه وابسته به هیات تحریر الشام این مساله را از ابتدا نپذیرفتند.
توافق سوچی میان تركیه و روسیه جهت ایجاد منطقه كاهش تنش در استان ادلب به وسعت 15 تا 20 كیلومتر مربع قرار بود تا روز 23 مهر ماه گذشته كاملا اجرایی شود، اما عدم همراهی برخی گروهك ‌های تروریستی حاضر در این استان موجب تعویق آن شد؛ مسئله‌ای كه نقض توافق ادلب است.
'ولادیمیر پوتین' رئیس‌ جمهور روسیه در 17 سپتامبر (25 شهریورماه) در كنفرانس خبری مشترك با 'رجب طیب اردوغان' رئیس ‌جمهور تركیه در شهر بندری سوچی از توافق مسكو - آنكارا برای ایجاد منطقه غیرنظامی در استان ادلب میان نیروهای ارتش سوریه و تروریست ها خبر داد.
بر اساس توافقنامه سوچی قرار بود، در مرحله نخست سلاح سنگین تروریست‌ها از منطقه 'عاری از سلاح' خارج و در مرحله بعدی تروریست‌ها از این منطقه بیرون رانده شوند و در مرحله سوم نیز نهادهای دولتی سوریه فعالیت خود را در آن مناطق از سر بگیرند.
تركیه و برخی رسانه‌های معارض سوری حدود دو ماه پیش مدعی شده بودند كه تروریست‌ها سلاح سنگین خود را از منطقه عاری از سلاح در استان ادلب خارج كرده اند، هر چند گروه موسوم به دیدبان حقوق بشر سوریه (نزدیك به معارضان) اعلام كرد كه برخی از تروریست ها سلاح های سنگین خود را در 'سنگرهای سربسته و تونل های مخفی' پنهان كرده و آن تجهیزات را خارج نكرده‌اند.
روزنامه 'الوطن' سوریه طی مطلبی در تاریخ 23 مهر ماه اعلام كرد كه نه تنها تروریست ها تجهیزات سنگین خود را از مناطق مورد نظر در استان ادلب خارج نكرده اند، بلكه شواهدی از قصد تروریست‌ها برای خروج از این منطقه نیز مشاهده نمی‌شود.
استان ادلب اهمیت ویژه ای برای هر دو جبهه تكفیری غربی - عربی از یك سو با جبهه مقاومت اسلامی به همراه روسیه دارد، چرا كه این استان آخرین پایگاه گروه های تروریستی - تكفیری در سوریه به شمار می رود و با آزادسازی آن بخش های عمده ای از خاك سوریه پس از هشت سال اشغال از دست تروریست ها خارج خواهد شد.
استان ادلب از ابتدای بحران سوریه تا اواسط آن (بحران سوریه 24 اسفند ماه سال 1389 / 2011 آغاز شد)، استانی امن به شمار می آمد، اما در تاریخ هشتم فروردین 1394 گروه تروریستی تحریر الشام (جبهه النصره) به همراه گروه تروریستی جیش الفتح و با حمایت برخی كشورهای همسایه سوریه در یورشی سریع این استان (در شمال غرب سوریه هم مرز با تركیه) را به اشغال خود درآورد.
14 هزار عنصر تروریستی از سراسر جهان كه در تركیه تجمع كرده، تجهیز و سازماندهی شده بودند، در هشتم فروردین ماه 1394 به استان ادلب حمله كردند و به سرعت تمام خاك این استان را به غیر از دو شهرك شیعه نشین فوعه و كفریا در 10 كیلومتری شمال شهر ادلب را اشغال كردند.
با آزادسازی مناطق جنوبی سوریه توسط ارتش این كشور در ماه های اخیر از دست تروریست ها، ارتش سوریه نیروهای خود را حدود سه ماه است كه برای آزاد سازی ادلب رهسپار شمال غرب این كشور كرده، ولی به دنبال توافق سوچی اجرای عملیات خود را به تعویق انداخته است.
براساس توافق سوچی قرار بود تركیه به عنوان یكی از طرف های ضامن به تعهدات خود در خصوص بیرون راندن گروه های تروریستی از منطقه عاری از سلاح در استان ادلب عمل كند كه تا این لحظه این چنین نشده ، موضوعی كه با واكنش مقامات سوری مواجه شده است.
بشار الجعفری رئیس هیئت دولتی سوریه در مذاكرات آستانه با اشاره به خلف وعده تركیه درباره توافق سوچی، اظهار داشت كه طی دو ماه گدشته تروریست های حاضر در استان ادلب بیش از 300 بار این توافق را نقض كرده اند.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در یازدهمین دور نشست های صلح سوریه در آستانه گفت: طرف تركیه‌ای به تعهدات خود كه در نشست سوچی امضا كرده، احترام نمی‌گذارد.
در ادامه نیز خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از این مقام سوری اعلام كرد، طی دو ماه گدشته تروریست های حاضر در ادلب 333 بار توافق سوچی را نقض كردند.
وی با بیان اینكه توافق سوچی بر تضمین مقامات تركیه‌ای مبنی بر خروج تروریست ها به سمت غرب تأكید دارد، خاطر نشان كرده كه 'با وجود گذشت بیش از دو ماه از این توافق، این مسئله هنوز رخ نداده است.
الجعفری در ادامه اعلام كرد كه عدم پایبندی تركیه به توافق سوچی گروه های تروریستی حاضر در ادلب را تشویق كرده است كه حلب، حماه و لاذقیه را با خمپاره هدف قرار دهند و به افراد غیرنظامی حمله كنند.
وی با بیان اینكه تروریست های مزدور خارجی با حمایت و پشتیبانی نیروهای تركیه در ادلب حضور دارند، تأكید كرد: باید همه نیروهای خارجی غیرقانونی از جمله نیروهای آمریكایی، انگلیسی و فرانسوی از خاك سوریه خارج شوند.
اكنون بر اساس برخی گزارش ها با فراهم شدن زمینه برای آزادی ادلب مردم ساكن در این مناطق تلاش دارند تا از گذرگاه ابوظهور به عنوان تنها مسیر ایجاد شده از سوی ارتش برای خروج آنان خود را به مناطق امن در اختیار دولت برسانند.
گزارش های منتشره حاكی است كه در روزهای اخیر نزدیك به دو هزار نفر از اهالی ساكن در ادلب و مناطق اطراف با استفاده از این گذرگاه از مناطق اشغالی شمال غرب سوریه خارج شده اند.
با توجه به تحركات اخیر تروریست ها در استان ادلب، غرب حلب و شمال حماه كه در تصرف تروریست ها می باشد و در مقابل پاسخ هوایی و توپخانه ای ارتش سوریه در روزهای اخیر و اعزام ده ها هزار نیروی آماده ارتش این كشور در سه ماه گذشته به اطراف استان ادلب برای آزادی و پاكسازی این استان از دست تروریست ها، به نظر می رسد ارتش سوریه در روزهای آینده اقدام عملی برای آزادی شمال غرب این كشور را با وجود برخی مخالفت ها كلید بزند.
خاورم*1275*1436*
۰ نفر