۱۴ آذر ۱۳۹۷، ۱۷:۱۵
کد خبر: 83124145
T T
۰ نفر
غول تجاري سازي، سد راه شركت هاي دانش بنيان فارس است

شيراز-ايرنا- رئيس پارك علم و فناوري فارس با اشاره به حضور 300 شركت دانش بنيان مستقر در اين مركز گفت: غولي به نام تجاري سازي مانع فعاليت شركت هاي دانش بنيان مستقر در اين پارك است كه باعث مي شود فروش محصولات توليدي اين واحدها با دشواري مواجه شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا فريد مُر، چهارشنبه در نشست خبري افزود: به جز تجاري سازي عوامل ديگري نظير عدم مديريت مالي و يا ناسازگاري افراد با يكديگر، عدم موفقيت در تبديل ايده به محصول و عدم وجود فرهنگ كار جمعي در بين جامعه ما و در بين فعالان حوزه دانش بنيان از جمله آفت هاي اين بخش است.
وي بيان داشت: فناوري نياز به هم افزايي دارد كه متاسفانه اين فرهنگ در جامعه ما وجود ندارد.
مُر، با اشاره به افزايش هفت برابري صادرات محصولات دانش بنيان پارك علم و فناوري فارس در سال 97 بيان داشت: در سال 96 صادرات كالاهاي توليدي شركت هاي مستقر در اين پارك حدود يك ميليون دلار بود كه هم اكنون اين رقم كه شامل صادرات كالاهايي در حوزه هاي نانو، فناوري اطلاعات (IT) و محصولات كشاورزي است به هفت ميليون دلار افزايش يافته است.
اين مقام مسئول ادامه داد: پارك علم و فناوري، فصل مشتركي بين دانشگاه و صنعت است و درصد بسياري از خوراك اين مركز از دانشگاه ها تامين مي شود.
مُر بيان كرد: ايده هاي خلاق در پارك علم و فناوري فارس بررسي و موارد دانش بنيان و فناورانه اي كه قابليت توليد و اشتغال داشته باشند به عنوان شركت پيش رشد پذيرفته مي شوند و تحت حمايت اين مركز كار خود را آغاز خواهند كرد.
وي اظهار داشت: شركت هاي دانش بنياني كه در پارك علم و فناوري مستقر مي شوند، به تدريج با حمايت هاي اين مركز و تلاش خود، بزرگ و در نهايت از اين پارك خارج و به شهرك هاي صنعتي براي گسرش فعاليت منتقل مي شوند و تنها واحد آردندي (تحقيق و توسعه) خود را در اين محل به جاي مي گذارند.
رئيس پارك علم و فناوري استان فارس در بخش ديگري از سخنان خود گفت: بايد بين كارخانه و صنعت تمايز قائل شد، تفاوت اين 2 مجموعه در واحدهاي تحقيق و توسعه است بدين معنا كه دست اندركاران حوزه صنعت از دستاوردهاي اين واحدها بهره گرفته و به طور مداوم دانش خود را ارتقا مي دهند.
وي، وجود بخش تحقيق و توسعه را در واحدهاي صنعتي بسيار مهم دانست و افزود: در شركت هاي بزرگ صنعتي دنيا بودجه تحقيق و توسعه از اعتبار صرف شده براي خط توليد بيشتر است اما متاسفانه در ايران كارخانه هاي زيادي وجود دارد ليكن صنعت كم داريم.
مرُ ادامه داد: خودرويي 40 سال در كشور ما در حال توليد است كه تنها در اين مدت غربيل فرمان و چراغ هاي آن تغيير ظاهري پيدا كرده است.
رئيس پارك علم و فناوري فارس بيان كرد: به عنوان مثال، كارخانه ماشين سازي در كشور ما وجود دارد اما متاسفانه صنعت خودرو نداريم و اگر بخواهيم وارد اين حوزه شويم به پيش نيازهايي مانند قطعه سازي كه 'مادر' همه صنايع است نياز داريم و اگر در اين حوزه بتوان اقدامات مفيدي انجام داد بي شك پيشرفت در همه صنايع كشور نيز حاصل مي شود.
مُر،گفت: وظيفه اصلي پارك علم و فناوري، آموزش كافي به شركت هاي دانش بنيان براي توسعه مداوم واحد صنعتي اينگونه شركت هاست و صاحبان شركت هاي دانش بنيان مستقر در پارك علم و فناوري فارس هم اغلب نيروهاي جوان و افرادي صاحب ايده هستند.
وي، در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: هم اكنون 41 پارك علم و فناوري در كشور فعال است كه پارك علم و فناوري فارس به لحاظ بهره مندي از فناوري، دانش، وسعت و تعداد شركت هاي مستقر در آن در جايگاه سوم كشور قرار دارد و ظرفيت هاي انساني متخصص و استعدادهاي درخشاني در اين مركز وجود دارد.
او اضافه كرد: در گذشته، استان فارس و شهر شيراز قطب الكترونيك كشور به شمار مي آمد اما متاسفانه اكنون اينگونه نيست و اميدواريم در آينده اين جايگاه با تلاش شركت هاي دانش بنيان و حمايت مسئولان، در عرصه رقابتي سالم، پس گرفته شود.
رئيس پارك علم و فناوري فارس افزود: براي توسعه دانش و هموار كردن مسير راه شركت هاي دانش بنيان، هماهنگي هاي ضروري در بالاترين سطوح كشور نياز است و از سوي ديگر، تعارض قوانين داخلي كشور ما كه اكنون زياد است بايد برطرف شود.
مُر افزود: به عنوان مثال توليد كننده اي محصولي را به مرحله ورود به بازار مي رساند اما تاجري همان كالا را بعضا با كيفيتي پايين تر وارد كشور كرده و به توليدكننده بومي لطمه وارد مي كند، براي حل اينگونه مشكلات به حمايت هايي در بالاترين سطوح كشور نياز است.
وي ادامه داد: قوانين مالياتي و حمايتي هم كه تصويب شده، متاسفانه اجرا نمي شود به عنوان نمونه، توليد كنندگان و فعالان حوزه دانش بنيان براي دريافت تسهيلات با مشكلات عديده اي به ويژه در خصوص وثيقه رو به رو هستند و از سوي ديگر فرهنگ سرمايه گذاري خطر پذير در كشور ما جا نيافتاده و همين مساله باعث شده كه ايده هاي خلاق در مراحل اول متوقف شوند.
مُر بيان كرد: در وضعيت كنوني كه تحريم هاي آمريكا بر مراودات بانكي و پولي كشورمان با خارج سايه انداخته و رد و بدل كردن پول به خارج كشور با مشكل مواجه است، رمز ارز مي تواند يكي از راه حل هاي مواجه با اين مشكلات باشد كه ظرفيت ايجاد آن نيز در داخل وجود دارد و تنها به حمايت هايي از سوي مسئولان امر نياز است.

** نويد رونمايي از سه محصول جديد دانش بنيان در فارس
رئيس پارك علم و فناوري استان فارس همچنين اظهار داشت: در هفته پژوهش امسال از سه محصول جديد دانش بنيان در اين مركز رونمايي مي شود و همچنين در طول اين هفته كه از بيست و يكم لغايت بيست و هفتم آذرماه جاري برگزار مي شود، مردم مي توانند از اين پارك كه در شهرك آرين شيراز واقع شده است، بازديد كنند.
مُر گفت: اين مركز عضو اصلي پارك هاي علم و فناوري آسياست و در سه دوره پياپي گذشته يكي از شركت هاي مستقر در اين پارك به عنوان منتخب انجمن پارك هاي آسيايي معرفي شده است.
9873 /6118