محمد علی حضرتی ها روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه در فصول مختلف سال گردشگران زیادی از داخل استان و نقاط مختلف كشور از این مكان طبیعی زیبا بازدید می كنند، افزود: با توجه به این موضوع طرح ساماندهی منظره این دریاچه در ساحل شرقی امسال با صرف 11 میلیارد ریال اعتبار در دستور كار قرار گرفت و اجرا شد.
وی اظهار داشت: احداث پاركینگ و نصب سكو برای دید بهتر گردشگران نسبت به دریاچه و همچنین ساخت سرویس های بهداشتی از جمله كارهای صورت گرفته در این طرح بود.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین یادآور شد: سرویس های بهداشتی احداث شده در جوار دریاچه به لحاظ فنی به گونه ای تعبیه شده اند كه با برخورداری از خروجی فاضلاب جدا كوچك ترین مشكل زیستی محیطی را برای این مكان زیبای طبیعی ایجاد نمی كنند.
وی همچنین گفت: طرح نصب سنگ فرش در حاشیه ساحل شرقی دریاچه اوان را نیز در دستور كار داریم.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین در خصوص زیرساخت های اقامتی این دریاچه نیز گفت: با توجه به اینكه دریاچه اوان در گرداگرد چهار روستای اوان،وربن،زواردشت و زرآباد قرار دارد و در این روستاها اقامتگاه های گردشگری روستایی و خانه مسافر موجود است، گردشگران در حوزه اسكان با مشكل روبرو نیستند.
وی اظهار داشت: وجود این دریاچه رونق خوبی را نیز به گردشگری روستایی قزوین در منطقه الموت بخشیده است.
دریاچه اوان در ارتفاع هزار و 800 متری از سطح دریا قرار دارد و عمیق ترین بخش آن 5/7 متر عمق دارد.
این دریاچه با بیش از 70 هزار مترمربع مساحت از محیط پیرامونی خود آبی دریافت نمی كند و تنها منبع تغذیه آب آن از چشمه های زلالی است كه از كف دریاچه می جوشد.
دریاچه اوان در بهار و تابستان محل ماهیگیری، قایق سواری و در پاییز مامن پرندگان مهاجر مانند قو، غاز و مرغابی و در زمستان نیز با توجه به سرمای هوا و یخ زدن سطح آب، قابلیت ورزش های زمستانی را دارد.
دریاچه اوان در 85 كیلومتری شمال قزوین واقع شده است.
3013
قزوین - ایرنا - مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین گفت: براساس بررسی های انجام شده، دریاچه اوان در الموت شرقی به عنوان پربازدیدترین اثر طبیعی استان شناخته شد.